Ce purtam de Paste? Tinute pentru momentele cheie ale sarbatorii! 

Dupa Craciun, Pastele este cea mai importanta sarbatoare a romanilor, iar obiceiul este sa purtam haine noi! Aceasta traditie dateaza de mai bine de o mie de ani. Cei care se botezau in timpul slujbei de Paste erau imbracati in alb si purta aceste vesminte timp de o saptamana ca un simbol al vietii noi si pentru a arata ca impartasesc noua viata de crestin. Obiceiul de a purta haine noi a dainuit in timp si s-a „suprapus” peste simbolul iepurasului. 
Acesta provine inca din vremea festivalurilor pagane dedicate zeitei Eastre. Legenda spune ca Eastre a gasit intr-o iarna o pasare ranita pe camp. Pentru a o salva de la moarte, zeita a transformat-o intr-o iepuroaica, aceasta pastrand insa capacitatea de a depune oua. Pentru a-i multumi binefacatoarei sale, iepuroaica decora ouale facute si i le daruia zeitei. Din aceasta legenda s-a nascut si traditia ca iepurasul sa aduca daruri.

Traditie sau nu, de Paste purtam haine noi! The Dresser este „consilierul” tau vestimentar si iti propune tinute adaptate „momentelor cheie” ale acestei sarbatori care se intinde pe parcursul mai multor zile.

In saptamana de dinaintea Pastelui participam la slujbele de Denii, iar vinerea trecem pe sub masa si inconjuram biserica.
Este cazul sa abordam tinute casual, cu nuante bine temperate si elemente neostentative. O fusta (Burberry, Prada sau Armani) si o bluza cu un cardigan (Ralph Lauren) sau o rochie cu un sacou, in nuante neutre reprezinta o tinuta ideala pentru aceste zile in care nu trebuie sa epatam.

Intrucat este primavara, iar vremea este instabila, in Noaptea de Inviere poarta un trench sau un pardesiu (Burberry sau Prada) sau  care te vor proteja de vant si de stropii de ploaie.

Duminica, la masa de Paste adopta un look elegant si feminin: o rochie (Miu Miu, Armani, Gucci) cu imprimeuri florale, sau cu buline, elemente geometrice.
Pentru ca Pastele se suprapune in acest an cu 1 mai, s-ar putea sa pleci la mare, sa mergi la o petrecere sau sa iesi in natura, la picnic.
Pentru o escapada pe litoral iti recomandam un bagaj cu lucruri esentiale: un trench care sa te apere de vant, un cardigan, o esarfa, jeans (Dolce&Gabbana) si topuri lejere. Pentru party, o rochita „little black” (Miu Miu, Gucci) te va scoate din impas, daca este accesorizata cu pantofi cu toc inalt si bijuterii extravagante. La picnic poarta jeans colorati (Armani) si o camasa din bumbac (Ralph Lauren) ale carei maneci le poti sufleca.

Iar daca partenerul tau nu are idei de shopping ii poti „sugera” sa intre pe www.dresser.ro si sa acceseze zona de genti ce contine item-uri Prada si Armani cu care nu va da gres!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod