Totul despre depresie

Depresia este una dintre cel mai des intalnite afectiuni din lume si poate si cea mai caracteristica. O persoana din cinci va suferi de depresie la un moment dat in viata ei. Poate afecta atat femeile cat si barbatii de toate varstele si indiferent de mediul in care traiesc.

Multi oameni cred ca aceasta boala nu se poate trata, dar multi dintre cei care sufera din aceasta cauza vor face tot ce le sta in putinta pentru a inlatura durerea, uneori, descoperind chiar tratamentul potrivit.

Depresia este un termen general, care cuprinde o larga paleta de afectiuni psihice, de la starile proaste pana la sentimente de sinucidere. Pentru a putea raspunde la intrebarile pe care vi le puneti, aflati mai multe despre cauzele majore ale depresiei, diferitele tipuri ale acesteia si posibile modalitati de tratare.

1. Cauzele depresiei


Chiar si cauza este un amalgam al acestor factori. Starea de depresie poate fi legata de o serie de cauze fizice, cum ar fi o alimentatie saracacioasa, lipsa exercitiilor fizice sau unele boli, cum ar fi gripa. Chiar si folosirea frecventa a energizantelor poate duce la depresie din cauza distrugerii reactiilor chimice ale creierului.

2. Simptomele depresiei


Exista foarte multe simptome ale depresiei printre care putem intalni:

  •  sentimente persistente de tristete, pierderea increderii in sine sau proasta parere despre sine, pierderea bucuriei in fata lucrurilor care altadata ar fi fost placute si interesante;
  •  pierderea sperantei si sentimente de neajutorare, sentimente inexplicabile de vinovatie si de zadarnicie;
  •  agitatie sau anxietate, dificultati in munca de la serviciu sau in comunicarea cu colegii, dificultati in concentrare;
  •  ganduri de sinucidere si de moarte.


Alte simptome fizice pot fi: oboseala, pierderea energiei, probleme cu somnul, pierderea apetitului sau exagerarea cu mancatul, pierderea apetitului sexual sau chiar probleme ale functiilor sexuale, consumul de alcool sau fumatul mai mult decat in mod obisnuit, dureri fizice sau diverse tulburari ale organismului.

Daca ai experimentat patru sau chiar mai multe dintre aceste simptome aproape in fiecare zi timp de peste doua saptamani, trebuie sa ceri ajutor.

3. Tipuri de depresie


Depresie reactiva

Se pare ca depresia reactiva este cel mai obisnuit tip de depresie. Aceasta este declansata de un eveniment traumatic, dificil sau stresant al vietii. Persoanele afectate se simt rau, nervoase, anxioase sau chiar furioase. Acest tip de depresie mai poate aparea dupa o perioada prelungita de stres si chiar la mult timp dupa sfarsitul acestei perioade. Cauzele variaza enorm de la o persoana la alta, fiind vorba uneori de schimbarea locuintei sau de pierderea unui parinte in copilarie, pana la incapacitatea de a realiza ceva o lunga perioada de timp, o pierdere grea sau un divort.

Depresia endogena

Acest tip de depresie nu este intotdeauna cauzat de un eveniment stresant din viata, ci mai degraba poate fi vorba de un dezechilibru al reactiilor chimice ale creierului. Acest tip de depresie apare cel mai adesea din cauza problemelor legate de familie.

Depresia maniaca

Cel putin o persoana dintr-o suta va experimenta genul acesta de depresie cel putin o data in viata ei.

Acest tip de depresie - cunoscuta si ca depresia bipolara - este foarte diferita de toate celelalte tipuri de depresie. In afara sentimentului de nefericire care o urmareste tot timpul, persoana afectata experimenteaza o crestere exagerata de energie si stari de exaltare, urmate de scaderi bruste si de disperare cumplita. Aceste urcusuri si coborasuri de stare pot dura chiar si cateva luni la rand.

De asemenea, persoanele afectate pot suferi de deziluzii si halucinatii - vad si aud lucruri care nu exista. Cei mai multi din cei afectati de acest tip de depresie sufera de aceasta in adolescenta si in jurul varstei de 20 de ani.

Ca si in cazul celorlalte tipuri de depresie, se poate da vina pe un intreg amestec de factori fizici si de ambient. Nu s-a confirmat ca ar exista vreo legatura cu determinarea genetica; daca unul din parinti sufera de aceasta afectiune, exista sanse de 10% ca aceasta boala sa te afecteze.

Depresia post-natala

Aceasta este o foarte bine cunoscuta forma de depresie, care afecteaza intre 10 si 20% dintre femeile care dau nastere unui copil.

A nu se confunda cu o alta afectiune, denumita "baby-blues" - o scurta perioada de timp de nefericire care apare la trei sau patru zile dupa nastere. Aceasta afectiune poate provoca un plans inexplicabil si sentimentul de singuratate pentru cateva zile de la nastere.

Depresia post-natala este o afectiune cu mult mai serioasa, care apare dupa doua sau chiar trei saptamani de la nastere si care se dezvolta incet, ceea ce face sa fie foarte greu de diagnosticat. De asemenea, poate fi foarte dificil chiar si pentru mama sa isi dea seama ca sufera de depresie, ceea ce ingreuneaza cu mult situatia. Acest tip de depresie este cauzat de un dezechilibru hormonal in creier.

Tulburari afective de sezon

Acest tip de depresie apare odata cu apropierea iernii si se pare ca se datoreaza lipsei de lumina a zilei in lunile de iarna. Aceasta lipsa de lumina a zilei limiteaza producerea serotoninei, un hormon al fericirii produs de creierul nostru, provocand sentimente de nefericire. Acest tip de depresie poate fi tratat cu terapie prin lumina.

 

Comentariile 1-50 din 426

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 3 Feb 2022, 11:28
    Incearca!

    E greu de iesit din depresie, dar se poate! Andreea Marin a putut, Andreea Raicu, Mihaela Miroiu si multe alte persoane cunoscute. Trebuie sa fiecare zi sa faci un progres, sa nu te mai gandesti la ea, sa te iei cu lucruri externe, orice lucru marunt conteaza. Sa faci sport pentru a ridica nivelul de serotonina din creier, sa mananci multe citrice si sa bei ceaiuri antiinflamatoare gen: musetel, sunatoare, levantica. Cautati metode de a iesi din depresie si nu fiti dezamagiti dupa prima incercare. E un proces greu. In depresie se intra in timp si tot in timp se iese si e un proces de mare vointa. Apelati la psihiatru daca nu dormiti poate a va regla somnul, e foarte important pentru refacere. Aveti credinta si veti reusie!

    0
    0

  • Euu pe 19 Ian 2016, 19:53
    fr

    SUNT IN DEPRESIE DE 2 ANI SI AM INCERCAT SA MA SINUCID DE MAI MULTE ORI SI AM FUCKING 11 ANI :||| *srry pentru tipat* :))

    0
    0

  • Simona pe 28 Oct 2014, 10:46
    ...

    Eu si vara mea am fost dintotdeauna foarte apropiate in ciuda faptului ca este cu 5 ani mai mica decat mine. Pobabil din cauza ca mi-am dorit tot timpul sa am o surioara mai mica, am tot incercat sa o protejez. Ea este in clasa a11a si pe la inceputul anului a inceput sa slabeasca excesiv de mult, s-a indepartat de parinti si nici macar cu mine nu mai vroia sa vorbeasca. Am cautat pe internet si am dat peste site-ul depresiv.ro unde am discutat cu un specialist si am ajuns la concluzia ca Madalina trebuie sa mearga la un psiholog. A inceput terapia si acum se simte mult mai ok.

    0
    0

  • cincicinci.cinci pe 19 Oct 2014, 14:44
    buna

    lasati adrese de mess daca vreti sa ne incurajam reciproc, am cautat disperata grupuri de sprijin n-am gasit decat din cele platite, id mess cincicinci.cinci multumim pentru articol foarte bun!!!

    1
    0

  • justme pe 9 Sep 2014, 13:53
    pentru toti cei care sufera de depresie

    Buna tuturor,parerea mea este ca nu trenuie sa va alarmati atat de tare si sa priviti in interiorul vostru mai profund. Atatea resentimente a-ti strans in suflet,fiecare trece prin situatii diferite,trairi profunde care la un moment dat se ajunge la sinucidere. Lipsa increderii de sine este foarte scazuta la un om ce sufera de depresie,practic esti bombardat cu tot felul de ganduri negre indentificandu-le ca fiind TU insa nu e asa. LASA gandurile sa plece si nu acorda atentie nici unuia(asta o poti invata prin meditatie,a fi doar un Observator). Suferinta transforma foarte mult omul,dar deprinde doar de TINE in ce/cine transforma.Priveste mai profund starea ta,ce e in neregula cu tine,DE CE simt ceea ce simt? INTREABA-TE!Ce este in neregula cu mine? Toate problemele vin pentru a fi rezolvate,nu e un blestem nu e nimic rau din ceea ce pare stiu..o sa vi sa para absurd pentru ca viata vostra e ca si cum a-ti fi intr-o camera in care exista un geam si acel geam si acel geam nu mai este spalat de foarte mult timp.Cum a-ti putea sa mai vedeti afara soarele bland si calduros? Asa este cu gandurile,invadati de tot felul de ganduri negative cum poate sa mai ajunga un gand pozitiv pe acolo? NIMIC NU E PIERDUT PRECUM PARE. Faptu ca te alarmezi nu duce la nimic bun ci din contra cauti prea mult sa scapi de acele stari insa nu vei putea sa scapi de ele daca nu iti rezolvi chiar TU problemele interioare,stiu cum e....foarte greu dar nu imposibil. Si eu am plans atatea nopti si zile,am blestemat viata si pe cei din jurul meu,eram la pamant,nimic bun nu mai exista.Mergeam pe drum si tot ceea ce vedeam erau umbre care ma urmareau si sufeream.Oamenii din jur ii vedeam ca niste dusmani care vor sa ma atace,vedeam rautatea si ura lor si eu fiind vulnerabila ma durea atat de tare ca nu era nimeni langa mine sa ma intrebe daca sunt bine,prieteni,oameni apropiati mie ma ignorau si asta era ca un cutit rasucit in inima. Nimeni nu este curmat de suferinta,nimeni insa noi avem acel ceva in interiorul nostru,acea Scanteie Divina din Lumina si Iubirea Sa,a Tatalui Creator...avem anumite abilitati de care nu stim s-au nu vrem sa stim.Trebuie sa lasam interioru nostru sa iasa la suprafata. Am fost in depresie ani insa am luptat pentru mine,am cautat in interiorul meu pacea si am gasit.o. Mi-a trebuit mult timp si rabdare si in zi de azi daca am zile in care ma simt suparata sau depresiva trec peste cu ajutorul lui Dumnezeu si zambesc stii de ce? PENTRU CA VIATA ESTE MINUNATA asa cum este,cu soare,ploaie...si sunt Recunoscatoare fata de toate persoanele ce m-au ranit,fata de toate situatiile ce m-au pus jos si le Multumesc.:)

    3
    0

  • ana pe 10 Aug 2014, 16:39
    strainatate..

    Buna ziua,ma numesc Ana si am 17 ani.Cred ca sufar de depresie..va rog sa imi da-ti un sfat.Pana la 10 ani copilaria mea a fost minunata in sensul ca ieseam afara cu copii la joaca ,vineam in casa strabunica mea ma astepta cu mancarea calda,tata seara vinea acasa,mama care ne cumpara mereu ceva bun de la colt,si ne asezam cu totii in sufragerie impreuna cu sora mea geamana si fratele mai mare.Apoi au inceput certurile si bataile intre parintii mei din cauza banilor si atunci mama a fost nevoita sa plece in strainatate cand aveam 12 ani.Dupa plecarea ei eu am fostt foarte trista fiind foarte legata de ea.Strabunica mea s-a imbolnavit si numai putea face nimic si atunci eu am invatat sa fac mancare,sa spal..eram singura din casa care faceam treburi avand in vedere ca sora mea e mai nepasatoare si lenesa.Dupa doi ani mama s-a intors in tara sa ne ia la ea.Parintii mei au divortat si ea si-a refacut viata cu un barbat italian.In primul an totul a fost ok.Apoi m-a apucat dorul de tara mea.Am intrat la liceu unde nu m-am acomodat foarte bine pentru ca o fata italiana ma jignea pentru ca eram romanca si ascultand de mama mea nu i-am facut nimic dar nu am rezistat si nu am terminat clasa a-9-a..apoi am plecat in tara

    3
    2

  • lavinia pe 16 Iul 2014, 15:49
    nervi stres depresiva

    nush ce se intampla cu mn de la un timp plan din orice si am ganduri negre ...ma simnt inferioara ...ma gandesc la fel si fel de lucruri care nu sunt normale pt varsta mea ...am doar 14 ani si stiu ce e viata ..am trecut prin multe ...mult prea multe ....si creierul meu nu mai accepta asta :( nu stiu ce e cu mn ...vreau sa ma ajute cineva

    5
    0

  • Aurelia pe 8 Mai 2014, 14:54
    Dupa moartea sotului

    In data de 22.03.2014 mi-a murit sotul de 65 de ani dupa o interventie chirurgicala de urgenta. A intrat in coma si nu a mai iesit. Stiu ca intr-un fel este normal sa sufar o depresie dupa asa ceva. Am momente de tristete, pling aproape in fiecare zi, dar maninc normal si dorm destul de bine. Am uneori sentimentul ca eu traiesc iar el este acolo unde este dar fara gind suicidal. Citeodata sunt la pamint ca am ramas singura cu noua mea viata. In alta zi imi spun ca viata merge inainte si ca trebuie sa o accept. Am copil si rude aproape care sunt alaturi de mine dar, durerea pe care o am in suflet este sfisietoare si uneori nu trece cu nimic: nici cu extraveral, nici cu un paharel de alcool. Va rog, daca cineva stie si a trecut prin asa ceva sa imi dea un sfat.

    2
    0

  • jessye pe 19 Mar 2014, 00:27
    Depresia si vindecarea

    Dragii mei va inteleg PERFECT...,sunt in depresie de 2 ani am avut toate simptomele posibile...un cosmar care nu se sfarseste.. dar abea aqm 6 luni am descoperit ceea ce este foarte rau. am crezut k este o stare kre trece de la sine..nu am loat`o in seama..nu am vrut sa ma documentez pt k nu credeam eu sa am asa ceva..si cum spuneam am crezut k trece acea stare de la sine .dar nu trece abdolut deloc si cu cat trece timpu si stati fara sa faceti ceva pt vindecare cu atat scapati mai greu de ea...nu lasati timpul sa treaca !,este de loat in serios..prima oara am fost la psihiatru ..am loat tratamentul 5 luni dar nu a avut nici un efect ba din contra simteam k ma baga si mai rau in depresie sincer nu va ajuta la nimic acele medicamente ...pt k o sa ajungeti sa nu stati fara ele creaza dependenta intradevar puteam sa dorm dar a 2a zi eram ca o leguma imi venea sa dorm intruna ceea ce nu este normal nu am vazut nici un pic sa ma scoate din depresie si am urmat 5 luni cu strictete.sfatul meu este sa mergeti la un psihoterapeut acesta este singura varianta intradevar eficienta.si va recomand din suflet tratamentul pe kre il iau acum pt ca este f f bun sunt 100% naturale Rodiolin este un antidepresiv care va da o stare de fericire si ginkoprim max il gasiti in farmacie pt k stiu cum e sa fi blocat si sa numai ai legatura cu realitatea. acstea îţi oferă o stare de spirit excelentă, reduce senzaţa de mâini şi picioare reci, creşte puterea de concentrare şi memorare. eu de 2 zile le iau si chiar vad rezultate parca este un miracol.sper k vam ajutat .

    1
    1

  • adriana pe 10 Mar 2014, 07:23
    depresie

    Prin ce treceti voi fetelor prin asta trec si eu, ma confrunt de uni de zile cu o stare care pur si simplu nu ma lasa sa duc o viata normala.Am mai trecut prin asta si anul trecut si mi-am revenit miraculos fara ca nici macar eu sa-mi dau seama care afost leacul de fapt, in schimb acum e parca diferit si simt ca nu mai am forta sa mi revin vreodata.Am ajuns sa consider ca viata e ca o povara pentru mine.

    4
    0

  • miruna pe 6 Mar 2014, 00:33
    depresie

    ma numesc miruna am 29 de ani si ma lupt cu o depresie de 6 ani si am divortat de 7 ani si am un copil care acuma este la fostul sot si asta ma doare cel mai mult si am facut depresie ma voi lupta sa il am langa mn dar va rog sa ma ajutati sa ies din aceasta depresie am vazut comentarul acela sa ne intalnim la bucuresti asi vrea sa merg si eu va las nr meu de tel acuma sunt in spania si peste 2 saptamani merg in romania nr meu de spania este 0034642409896 si cel de romania este0040765790487

    2
    0

  • miruna pe 6 Mar 2014, 00:12
    depresie

    va rog sami dati un bip ca sun eu eu acuma sunt in spania sau sami lasati sms aici pe pagina va rog din suflet

    3
    0

  • miruna pe 6 Mar 2014, 00:04
    depresie

    sunt in depresie de 6 ani si ma simt ingrozitor de rau va rog sa ma ajutati tot timpul sunt trista si am palpitatii puternice va rog sa ma contactati la acest nr 0034642409896 va rog sa ma ajutati k un psiholog

    2
    0

  • simina pe 4 Feb 2014, 14:55
    depresie

    nu stiu exact de cand a inceput dar un lucru stiu sigur...ma simt singura si de cele mai multe ori plang fara motiv si dupa un timp rad continu ma doare stomacul capul si ametesc nu prea mai mananc de multe ori scriu in caietul meu tot felul de idei despre viata transpir de cele mai multe ori si in acelasi timp imi este frig

    3
    0

  • lusy pe 30 Ian 2014, 20:14
    fiti tarii

    Buna seara tuturor !! Aveti mari problem , LIPSA DE NEINCREDERE IN VOII SI IN DUMNEZEU EL ESTE SINGURUL CARE VA AJUTA ,INCERCATI SA STATI DE VORBA CU EL ,IN LINISTE ..CA NUMAI ACOLO O SA-L AUZITI , IN FIECARE DIMINEATA ATUNCI CAND MA TREZESC ,II MULTUMESC CA MI-A DAT SANSA INCA O DATA SA TRAIESC SI SA IMI VAD FETITELE ... PE URMA MERG LA BAIE ,UITANDU-MA IN OGLINDA MA ADMIR SI IMI SP MIE CA SUNT O FEMEIE PUTERNICA SI FRUMOASA SI AZI VOI FII CE-A MAI BUNA LA SERVICIUL VOI DA IN FIECARE ZI TOT CE POT EU ... ASA CA, ACEASTA ESTE RETETA DEPRESIVILOR ... MULT SUCCES !

    6
    3

  • Tudor pe 21 Ian 2014, 03:12
    AJUTOR GRATIS!!!

    Cine vrea sa fie ascultat cu interes si sa primeasca ajutor gratis, ma gaseste aici ! http://tudorrobert.wordpress.com/2014/01/21/depresia-iadul-mintii/

    11
    2

  • :) pe 2 Ian 2014, 05:29
    Dragi prieteni,

    Incercati să vă dați 13 palme peste față,dar tare. Dacă tot nu funcționează,încercați cu un obiect contondent mai adecvat. Acum lăsând gluma la o parte, încerc să le dau un sfat persoanelor care au un dram de minte. Lăsați toate grijile deoparte, nu vă mai gândiți nici măcar la cel mai mic lucru care vă provoacă stările astea nu tocmai plăcute(fie că se numesc depresii sau tulburări de orice gen). Făcând chestia asta, o să vedeți lucrurile mai târziu dintr-o altă perspectivă, și o să vă întrebați cum de ați putut trăi veșnic supărați, fricoși, nemulțumiți. Un om integru dpdv psihic, cerebral poate trece cu ușurință peste orice necaz! Toate gândurile voastre pot fi canalizate în direcția corectă, fără să dați bani falșilor doctori(psihologilor). Ca să nu o mai lungesc, trăiți-vă viața! E mai scurtă decât ne închipuim noi toți. PS: activez în domeniul psihologic, și cu toate astea tot am ajuns la concluziile de mai sus.

    5
    2

  • Dan pe 22 Dec 2013, 13:17
    depresie

    eu am avut aproape toate simptomele si pe langa asta si o senzatie de nod in gat si sincer ma simt groaznic adica ca si cum as fi singur pe lume

    7
    0

  • anonymus pe 26 Sep 2013, 23:26
    sunt depresiva

    buna..am ..avut paru sau cinci sintome din cele enumerate..oboseala...anxietate..nervozitate..pierderea somnului,..chiar si sentimente de neajutorare ,vinovatie ...dificultate an comunicare..tin sa precizes ca am si doi copii de doi si cinci ani...care ami toaca nervii ...simt ca nu mai pot sunt sleiita de puteri ....help please

    8
    0

  • omogen pe 24 Sep 2013, 13:54
    depresie

    salut as vrea sa imi raspunda si mie cineva ...de 6 luni am renuntat la drogur(etnobotanice iarba tras pe nas) tot atunci am aflat ca prietena mea ma insela cu cel mai bun prieten si de atunci am renuntat la job si nu mai sunt in star sa fac nimic nu mai am incredere in mine nu mai gasesc iesire la situatie.trebuie sa zic ca de la un timp mai sunt unele zile cand sunt plin de viata dupa care brusc iar depresie iar suparat . cum fac sa ies din asa ceva sau credeti ca incep sa imi revin usor usor ast raspunsu dumneavoastra va multumesc.

    11
    1

  • angelmarc999 pe 28 Aug 2013, 11:55
    STARI DE PANICA, ANXIETATE, DEPRESIE

    Starile astea de panica si de anxietate se trateaza astfel ;inati trebuie sa ia un terapeut care sa lucreze cu tine dupa un program si anumite metode.Apoi tu trebuie sa aplici acele metode zilnic pana , 30 , pana se implementeaza in subconstient ideile benefice.Metodele consta in vizualizari , in implementari ,in relaxare si in echilibrarea energetica a corpului fizic dar si phihic. Nu e usor sa faci singur daca nu stii exact ce sa faci.Trebuie intai sa te curati de negativitatea gandurilor , dar cum ? Uite , eu asta am facut si in sfarsit sunt si eu acum bine si va spun ca exista si al noi in tara persoane care te ajuta sa scapi definitiv .Eu am scapat si de atacuri si de toate angoasele care ma prindeau prin autobus , la servici , acasa .Si voi puteti scapa dar cautati acele postari .Va doresc sanatate

    9
    1

  • VERA pe 27 Aug 2013, 19:57
    DEPRESIE

    CHIAR NUMI MAI POT REVENI .. NICI NUSTIU CUM SA MAI MERG MAI DEPARTE

    9
    0

  • parazitiinefect pe 22 Aug 2013, 21:52
    depresie..

    buna ..sufar de un fel de depresie sincer nici eu nu stiu cum sa o numesc, am niste stari de neliniste ganduri ciudate inexplicabile,starile se schimba mereu, mereu vin diferit neliniste disperare , nu inteleg ce poa` sa fie practic sunt niste stari si ganduri inexplicabile si am senzatia ca nimic nu ma poate ajuta nici macar un tratament asta am in cap! va rog sa ma ajutati nu stiu despre ce poate sa fie vorba. va rog ft mult!

    3
    0

  • Corina pe 31 Iul 2013, 02:55
    Cel mai bun psiholog din Arad

    Ada draga nu stiu din ce oras esti dar daca esti din Arad sau Timisoara pot sa iti recomand pe Dna Psihoterapeut Carmen Marginean. AM VRUT SA MA SINUCID !!! Nu sa fac un gest prin care sa atrag atentia, chiar am vrut sincer sa o fac. Problema cea mai mare pe care o ai cand esti depresiv este ca atunci cand esti in depresie tu nu poti sa ai o evaluare corecta a starii tale mintale, te ingrozesti doar dupa ce iti trece in ce hal ai fost si nici macar nu ti-ai dat seama. Esti sigur ca nu se mai poate face nimic, ca nimic nu mai are rost iar in acest timp boala ta se tot agraveaza, nu accepti ajutorul nimanui, nu mai suporti pe nimeni din jurul tau si nu te mai suporti pe tine iar acest cosmar se adinceste cu fiecare zi care trece. Mergeam prin zapada topita, mergeam prin ploaie, mergeam noaptea prin oras simteam ca daca ma opresc o s imi explodeze capul, trebuia sa merg in continu. Am fost la cativa psihologi care nu stiau psihoterapie pe atunci credeam ca toti psihologii sunt si psihoterapeuti, nu stiam ca e specializare separata in psihologie exact cum in medicina exista cardiologie, ortopedie etc asa si in psihologie exista mai multe specializari iar una din ele e psihoterapia un fel de chirurgie psihica fara bisturiu. Intr-o zi tot acest cosmar aproape ca s-a terminat, m-am linistit si am inceput sa ma simt bine, nu mai simteam nevoia sa merg, de ce ? Pentru ca am gasit SOLUTIA urma sa scap in curand de aceasta viata. Nu stiu nici azi cum am ajuns la Dna Psiholog Carmen Marginean , cred ca mi-a recomandat-o o doamna psihiatru cand am rugat-o sa imi mai scrie o reteta cu antidepresive, oricum nu ma mai interesa am mers doar pentru ca am promis ca merg. Daca nu mergeam azi nu mai scriam pentru ca nu mai existam. In orice caz din prima sedinta m-a 'citit' ca mi-am gasit SOLUTIA, apoi in multele sedinte de psihoterapie m-a 'demolat' cu totul si m-a 'recladit' mai frumoasa decat am fost vreodata. Sfatul meu pentru oricine e in aceasta grea suferinta, gasiti un psihoterapeut bun si mergeti MAINE, nu saptamana viitoare, chiar daca aveti convingerea ca nu se mai poate face nimic MERGETI !!!!

    9
    0

  • Ada pe 15 Iul 2013, 20:44
    Vreau sa imi ajut iubitul

    Am mare nevoie sa discut cu un psiholog sau psihiatru, dar nu am banii necesari sa merg la un cabinet.Prietenul meu e intro depresie si oricum as incerca sa vorbesc cu el si sa il fac sa inteleaga ca pe lumea asta sunt multe lucruri bune si frumoase ,nu reusesc sa il fac sa inteleaga, nu accepta nimic , nici un sfat , nici o idee, rabdarea e la pamant.E un om cu un suflet foarte mare ,si de aia sufera acum. cineva care se pricepe va rog ajutati-ma. id adina041988

    5
    0

  • karrigan pe 2 Iul 2013, 04:00
    depresie noaptea si ziua!

    buna a-s dori sa vorbesc cu cineva care sa ma poate sfatuii/ajuta pentru ca sunt intr-o depresie mai ciudata, adika nu e una normala cu probleme mai complicate. Daca cineva poate sa ma ajute cu ceva sau sa imi de-a un sfat bun in ce pot face astept! (id: boykakarrigan)

    1
    3

  • Cristian pe 14 Iun 2013, 19:15
    nu stiu ce se intampla cu mine

    Buna,de cand am facut un schimb al locului de munca si timpul meu este mereu ocupat cu munca nu mai am timp de absolut nimic,am momente cand stau si ma gandesc pierdut la ce sa fac de ce sa ma apuc si toate lucrurile nu mai par asa interesante ca altadata,este ciudat si intotdeauna incerc sa mentin o atitudine pozitiva pentru ca lucrez in vanzari si totul tine de atitudine insa cand ajung acasa ma gandesc numai la trecut si la toate greselille pe care le-am facut si nu ma mai bucur de nimic,de absolut nimic totul este in nuante de alb si gri nimic nu maipare colorat ca altadata!

    3
    0

  • ferariu.maria pe 7 Iun 2013, 08:43
    atac de panica

    de 6 luni am atacuri de panica,am inceput cu tratament de xanax si paxetin ,mai nou nu mai ies afara din casa numai cind merg la medic si atunci insotita,in tinpul zilei mai mult sunt singura acasa,imi ocup timpul cu curatenia si gatitul .incerc sa am tot timpul ocupatie,mentionez ca sunt casnica,vreau sa ma fac bine si cred ca cu timpul cu ajutorul lui dumnezeu voi trece si peste asta

    6
    0

  • lucianr pe 29 Mai 2013, 03:09
    depresiapussy

    Buna baetzi,intr-un moment de sinceritate si de deschidere fata de public as dori sa va spun ca doamna depresie m-a imbratisat si mi-a sarit in cale de 4 ani frumosi de zile,este probabil una dintre cele mai crude si diabolice boli ale creierului,nu vreau sa zic ca este cea mai rea pt ca doamne fereste sunt cazuri mult mai grave de schizofrenie si multe altele,dar este o boala grea si sacaitoare din cauza faptului ca esti constient de ceea ce ti se intampla si nu stii cum sa actionezi,nu stii ce sa faci,e ca si cum ai fi intro operatie dar fara sa te afli sub anestezie,ca si cum poti sa simti cum durerea iti patrunde in tot corpul,sa iti vina sa urli sa plangi dar sa nu poti sa faci nimic,decat sa stai si sa o suporti,Nu vreau sa spun si nici nu cred ca nu se poate face nimic in privinta ei insa trebuie sa duci lupte salahorice cu ea si ce este extrem de important pentru vindecarea acestei boli este mediul,e foarte greu pentru cineva care sufera de depresie sa se vindece atata timp cat traieste intro lume care tinde sa devina din ce in ce mai rea,intr-o lume in continua miscare cu oameni agitati si rautaciosi.Stiu ca sunt multi oameni care iau depresia ca pe o gluma,cei care nu au avut parte de ea desigur,pt ca niciun om care a suferit cu adevarat de depresie nu va putea zice de aceasta boala ca este o gluma,acei oameni sunt niste oameni ignoranti care cel mai probabil nici nu ar putea face fata unei asemenea boli pt ca nu au suficienta minte ca sa o faca,nu vreau sa ma laud,insa mi se pare din proprie experienta ca trebuie sa fii cu adevarat un titan ca sa faci fata acestei boli,am 21 de ani,sufar de acest fenomen de la 17 ani si pot sa zic ca nu cred ca sunt multe lucruri mai rele decat sa privesti din postura de adolescent cum toti prietenii si cunoscutii tai se distreaza,sa vezi cum totul se desfasoara in juru tau,intreaga lume evolueaza,iar tu stagnezi,tu esti suspendat si vezi intreg scenariul vietii cum trece pe langa tine si tu parca nu participi,este oribil,oamenii nu te inteleg,nici macar nu incearca,nici macar nu vor,atunci nu ramane nimic de facut decat sa lupti,sa lupti precum un adevarat razboinic,pt ca mintea umana este in sinea ei un camp de lupta,un camp care poate fi cucerit,un camp asupra caruia poti detine controlu insa prin foarte multa munca,cei care suferiti de aceeasi boala ca si mine,nu va dati batuti,cu totii avem in noi capacitatea de a ne salva,e nevoie doar de munca,incredere in sine si oameni buni in jurul nostru si trebuie sa gandim pozitiv,asa ca vreau sa vad cum scapati de statutul de victime si incepeti sa luati viata de coarne si sa va luati la tranta cu ea,hai ca puteti,nu mai fiti pussy,eu cel putin am sa fac tot ce imi sta in putinta sa ma vindec,si am sa reusesc,v-am pupat!

    12
    0

  • alina pe 15 Mai 2013, 11:09
    sunt depresiva

    Buna; Eu am fost o femeie as putea spune fericita, chiar daca imi cresteam singura copilul si mi imparteam banii. Acum realizez ce am lasat in urma, ce am vrut sa pierd, spun" am vrut" pt ca a fost alegerea mea. M am stabilit in srainatate si incetul cu incetul am ajuns sa nu ma mai recunosc eu pe mine insami. La inceput am avut perioade de saptamani de tristete care alterau cu perioade de bucurie, de visuri, de exaltare.Apoi a urmat o stare de negatie, perioada in care am vandut tot in Ro, sa scap de amintiri, de prieteni de vecini. Acum ca nu mai am nici o legatura cu Ro, aici sunt casatorita , am casa, in fiecare seara cand incerc sa adorm , mi se deruleaza amintiri in cap , care ma dor cumplit, nu am un plan de bataie ca inainte , ce voi face cu viata mea, iar dimineata ma trezeszc cu scarba. Ma dor toate, am pe(riode cand mananc pana mi e rau, alteori nu mananc deloc. Nu ma mai intereseaza sexual partenerul meu si nu inteleg oamenii din jur, de ce au emigrat, cum pot trai aici? Eu cred ca nimic nu va mai putea inlocui starea de bine care am avut o in tara mea chiar daca in afara de copil , nu am avut familie.Va multumesc ca m ati ascultat.

    7
    0

  • victoria pe 11 Mai 2013, 21:07
    leacul depresiei

    daca suferiti de depresie aveti credinta in Dumnezeu si faceti acatistul Sfantului SPIRIDON va spun din proprie experienta chiar ajuata

    2
    3

  • victoria pe 11 Mai 2013, 21:03
    leacul depresiei

    daca suferiti de depresie aveti credinta in Dumnezeu si faceti acatistul Sfantului SPIRIDON va spun din proprie experienta chiar ajuata

    3
    3

  • karina pe 15 Apr 2013, 09:33
    depresie

    buna! ma numesc karina si as dorii sa vorbesc daca se poate pe mess sau la telefon cu o persoana care este specializata ,un psiholog, mailul meu este : karynagirl@yahoo.com , multumesc ma simt prea bine si am impresia ca nimic numai conteaza ...

    2
    0

  • adriana pe 8 Apr 2013, 18:19
    Doar pentru cine doreste sa isi descarce sufletul

    Buna ziua tuturor, Id meu este momentdefluture Nu judec pe nimeni,daca simtiti si doriti sa vorbiti adaugati-ma in lista de messenger. Numai bine!

    1
    0

  • andra pe 19 Mar 2013, 15:02
    solutii

    Pe bune? de ce o dăm cotită? trebuie să recunoaștem că singurul tratament pentru o depresie serioasă este vizita la psihiatru. De ce să fugim de asta? am găsit pe drepresiv.ro niște articole care să-mi explice exact ce mi se întâmplă. Nu e nimic grav, dar nu e un lucru de ignorat.

    0
    0

  • Mirica pe 25 Feb 2013, 17:55
    Reply

    Tyler Durden: Man, I see in fight club the strongest and smartest men who’ve ever lived. I see all this potential, and I see squandering. God damn it, an entire generation pumping gas, waiting tables; slaves with white collars. Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need. We’re the middle children of history, man. No purpose or place. We have no Great War. No Great Depression. Our Great War’s a spiritual war… our Great Depression is our lives. We’ve all been raised on television to believe that one day we’d all be millionaires, and movie gods, and rock stars. But we won’t. And we’re slowly learning that fact. And we’re very, very pissed off.

    3
    0

  • cris pe 23 Dec 2012, 22:40
    nu va pierdeti speranta

    Am 24 de ani si am inceput sa am in urma cu 3 luni tot felul de stari de anxietate, frica, atacuri de panica.....ingrozitor.Fiind o persoana foarte activa, dinamica si fericita, niciodata nu m-am gandit ca voi putea trece prin asa ceva.Nu imi venea sa cred ce mi se intampla si va spun...uneori aveam impresia ca n mai vreau sa traiesc efectiv.In fine.....sunt sigur ca multi dintre voi ati trecut poate prin momente mult mai rele decat mine dar ce vreau sa va spun este: nu va pierdeti speranta, incercati sa ganditi pozitiv (stiu, e foarte greu), ganditi-va ca totul este in mintea voastra si ca nu ar trebui sa fie asa, rugati-va la Dumnezeu, incercati sa iesiti din casa si eliminati rutina din viata voastra.Incercati sa faceti sport, sa mancati sanatos si NU tineti in voi tot ce vi se intampla.Vorbiti cu persoanele apropiate si spuneti-le ce vi se intampla. Din fericire, dupa aproape 3 luni de suferinta am inceput sa imi revin iar acma sunt foarte fericit si inca nu imi vine sa cred prin ce-am trecut...Va doresc tuturor multa bafta si sa va insanatositi.NU VA PIERDETI SPERANTA!

    5
    0

  • cristina pe 19 Nov 2012, 13:41
    depresia......

    dak simtiti nevoia sa vb cu cnv sau sa imi aflati povestea va dau emailu meu:cristinutzac78.va pot da multe sfaturi sau cn stie imi puteti da,chiar mi-ar prinde bn si mie sa vb cu cnv...sunt tot fata de mai jos

    6
    0

  • cristina pe 19 Nov 2012, 13:30
    depresia......

    depresia te poate schimba cum nu ti-ai putea imagina..mie dak imi spunea cineva ca voi ajunge cum am fost nu l-as fi crezut.aveam 18 ani....aveam o viata sa zic linistita normala...eu ca si persoana eram ok adik aveam un simt al umorului bn dezvoltat ,prietenoasa ,sufletista,radeam ft mult,iubeam viata, ma bucuram de orice lucru din viata..pana intr-o zi de vara..povestea mea e destul de ciudata dar reala

    7
    1

  • pas pe 8 Nov 2012, 20:10
    reteta miraculoasa

    Va rog sa ma credeti ca am fost in situatie grava , erau zile in care nu mancam mai nimic , stateam in pat ca sa dorm ca sa uit de durerea seaca care-mi chinuia sufletul , noaptea era groaznica lunga si intunecata , puteam sa dorm franturi de timp dar eram trezit de cosmarurii cumplite ...aparusera si atacurile de panica , refuzam sa iau medicatie prescrisa din motive personale ...pana cand mi-am impus un tratament personal : drojdie de bere , banalul cubulet de 25g din comert luat in doua reprize intr-o zi si hreanu cu miere (insa doar pt cei cu un stomac sanatos ) , plus un alergat in fiecare seara , usor timp de 30min. ...dupa nici macar 10 zile , am renuntat la alcool , mi-am reluat serviciu ..si ...parca radiez de fericire .

    16
    0

  • hanta rodica pe 5 Nov 2012, 15:21
    depresia

    ajutor nu mai stiu ce sa fac ajutatima cum sa fac sa ies din criza t rebuie sa existe niste metode va rog

    6
    0

  • irina.mat pe 29 Oct 2012, 10:06
    fiul meu are depresie grava

    Caut o solutie pentru depresia fiului meu si mi-e asa de greu sa o gasesc. Are doar 15 ani si a incercat deja de doua ori sa se sinucida. Il duc periodic la psihiatru si ia antidepresive, dar uneori starea lui devine incontrolabila. Eu citesc toate articolele posibile, mai ales pe cele de pe depresiv.ro ca sa incerc sa il ajut, sa depasim impreuna situatia.

    5
    0

  • claudiu pe 18 Oct 2012, 17:39
    detasarea papuselor

    Pt.papusica.Cum poti sa suferi cand persoana care o iubesti s-a simtit bine ??? daca i-ar fi fost rau , cum te-ai fi simtit ??? Atasamentu nu are nimic de-a face cu iubirea , ci mai degraba m-a duce cu gandu la o haita de cainii pe care o am in fata blocului , cand intr-o anumita perioada , fiecare isi revendica intr-un mod brutal ...''iubirea'' . Cum indraznesti prin atitudinea ta sa-i ingradesti libertatea ???

    3
    3

  • papusika pe 24 Sep 2012, 17:24
    ma inselat

    acum cateva luni am descoperit ca iubitul meu ma inselat cu o fosta iubita de a lui din adolescenta .desi el mia jurat si suplicat ca me iubeste si ca vre-a sa-mi dovedeasca ca pot avea dinnou incredere in el EU nu-mi gasesc linistea .vreau un sfat ....CE SA FAC IL IUBESC DAR SI CE MI-A FACUT MA DOARE.

    5
    0

  • cristina pe 10 Sep 2012, 22:19
    Depresie...

    Sunt intr-un moment culminant al vietii mele, mama mea a intrat in depresie acum 5 zile, am tot sperat ca nu e nimic in neregula cu ea dar ....acum este internata la psihiatrie, aceasta fiind a doua zi...cu toate ca nu doreste sa stea acolo deloc. Era, pana acum, o femeie optimista si cu un suflet tanar, o mama deosebita, lucru ce nu se va schimba niciodata. Am realizat acum ca problemele pe care e aveam (gen...nu am bani pt a-mi satisface nu stiu ce moft, nu ma place nu stiu cine , nu-mi place cum arat sau orice alte prostii care mi-au trecut prin cap) nu erau decat niste NIMICURI ! acum nu imi mai doresc decat ca mama sa se faca bine si noi, familia, sa ii facem viata mai frumoasa....avem cu totii sufletul frant de durere... Atunci cand apar intaplari neplacute observi mai bine care iti sunt prioritatile si ce e de fapt important in viata.

    11
    0

  • Ioana pe 29 Aug 2012, 16:12
    Intrebare

    As dori sa stiu de ce am momente cand incep sa plang dintr-o data vreau neaparat un raspuns !!!! URGENT astept raspuns pe adresa de e-mail : deez_zmal@yahoo.com

    5
    0

  • Simona pe 4 Iul 2012, 11:36
    Depresia

    Fetelor, nu disperati, incercati sa gasiti solutii. Multe persoane trec astazi prin perioade din asta din cazua stresului. Si eu am avut o depresie cu anxietate...m-am informat si imbarbatat singura, am gasit din intamplare site-ul www.depresiv.ro si mi-am petrecut cateva zile citand si incercansd sa aflu ce m-a adus in starea aia. E foarte importanta rabdarea !!!

    1
    0

  • aaa pe 28 Iun 2012, 14:47
    depresia

    ma poate ajuta cineva? cu un sfat macar...

    1
    1

  • aaa pe 28 Iun 2012, 14:41
    singuratate, plans, dezamagire, tristete, etc... legate de depresie

    desi sunt casatorita simt mereu un gol imens care ma face sa plang.din pacate pt mine am fost inselata si nu va pot descrie cat de mult am suferit...sunt tare dezamagita si plus de asta simt k nimeni din familia lui nu ma agreeaza. am incercat sa vb cu ei si pe moment parca totul e bn, dar dupa aceea nu aud decat barfe la adresa mea care ma deranjeaza. simt k nu mai rezist, de cate ori st singura in casa plang intruna si parca imi doresc uneori sa nu mai traiesc. tristetea ma doboara la pamant ... singuru lucru bun in viata mea este fetita mea de aproape 2 anisori care o iubesc enorm si cred eu k doar ma mai tine acum in viata ( tastez si plang ). nu doresc nimanui astfel de stari de depresie. desi sufar de singuratate, am totusi o familie numeroasa, mai am ink 3 surori, si nu le pot povesti trairile mele pt k nu vreau sa afle se le intristez si in ultimul rand nu vreau sa o supar pe mama. si totusi marea mea problema ramane familia lui care nu ma place si inconvenientul k stam toti sub acelasi acoperis si imi fac zile fripte.

    14
    0

  • atasiei elena pe 6 Iun 2012, 14:43
    cum scap depresie

    vreau si eu sfaturi de la psihologie va rog sa ma ajutati

    13
    1
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod