Cateva trucuri simple si eficiente pentru un machiaj reusit

In acest vast domeniu al machiajului, noutatile apar de la un moment la altul, iar trucurile se "actualizeaza" cel putin la fel de repede. Exemplele ar fi multe. De pilda, chiar daca majoritatea femeilor au tendinta sa aplice fond de ten pe intreaga suprafata a fetei, ar fi recomandabil sa nu faci acest lucru. La ce bun sa incarci porii inutil? Foloseste fond de ten numai in zonele unde este nevoie (de exemplu, "zona T"). Cum fondul de ten are aceeasi nuanta cu aceea a pielii, nu se va observa nici o diferenta, iar pielea va putea si sa respire libera.


In ceea ce priveste rujul, bineinteles ca vei alege nuanta "creata special pentru tine". Cum poti fi sigura ca ai facut alegerea corecta? Ai doua variante la dispozitie: fie il testezi pe dosul palmei, fie - cel mai bine pe deget, pentru ca textura si culoarea epidermei sunt similare buzelor. Nu uita ca in fiecare zi sa-ti exfoliezi buzele, masandu-le usor cu periuta de dinti. Rujul se va aplica mult mai usor si uniform.

Pentru a te asigura ca machiajul va rezista pe parcursul zilei, ai tot doua posibilitati: fie produsele care rezista mai mult fie procedeul consacrat: aplica un strat de ruj, apoi preseaza usor un servetel pe buze, presara putina pudra pulbere, si dupa aceea un nou strat de ruj.
In felul acesta, culoarea se stabilizeaza, si rujul nu va "migra" in exteriorul buzelor. Daca la sfarsit, vei adauga in centrul buzelor un "praf" de pudra cu particule sclipitoare, acestea vor parea mai pline si senzuale...

Ochii vor fi excelent pusi in valoare daca aplici deasupra sprancenelor o umbra de dermatograf alb sau in nuanta pielii, pe care sa o intinzi uniform cu ajutorul degetelor sau al pensulei de machiaj. Efectul obtinut va fi unul de luminare subtila a arcadei.

In cazul in care urmaresti un look natural, plin de prospetime, foloseste acelasi credincios dermatograf alb sau bej, dar de data aceasta aplicat la baza pleoapei inferioare.


Bineinteles ca mascara ar trebui sa fie una rezistenta la apa. Numai ca aceasta este destul de greu de inlaturat d epe gene. Iata un pont: aplica un prim strat de mascara obisnuita, iar cel de al doilea cu un produs rezistent la apa. In felul acesta, mascara rezistent va adresa pe primul strat de rimel, nu direct pe gene. Si cum primul rimel folosit este foarte usor de inlaturat, tocmai ai solutionat si aceasta problema.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lacramioara pe 5 Mai 2008, 22:44
    cateva trucuri simple

    exact si io asa faceam,eh....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod