Frumuseţea ta: Mătreaţa, cum apare şi cum poţi să scapi de ea definitiv

Mătreaţa este o afecţiune a scalpului cu care se confruntă foarte multe persoane, indiferent de sex sau de vârstă. Se caracterizează prin prezenţa unor "fulgi" (scuame albicioase) la nivelul pielii capului, pe păr şi pe umeri. Practic, mătreaţa este formată din celule moarte care se desprind de pe pielea capului.

Mătreaţa este o afecţiune a scalpului cu care se confruntă foarte multe persoane, indiferent de sex sau de vârstă. Se caracterizează prin prezenţa unor "fulgi" (scuame albicioase) la nivelul pielii capului, pe păr şi pe umeri. Practic, mătreaţa este formată din celule moarte care se desprind de pe pielea capului.

Potrivit medicilor, principala cauza a apariţiei mătreţii este irigarea insuficientă cu sânge a pielii de la nivelul scalpului, pielea devine uscată şi astfel apare mătreaţa. De asemenea, mătreaţa poate apărea din cauza stresului, a dietei dezechilibrate sau din cauza unor produse cosmetice pe care le folosim.
De aceea, este important să ştim cum trebuie să ne îngrijim părul atunci când ne apare mătreaţa.

Uleiul de măsline

Un remediu foarte eficient este folosirea uleiului de măsline. Masează bine piele capului, dar şi părul, cu ulei de măsline. Lasă-l să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte bine. Părul tău va căpăta luciu, iar pielea capului o să fie hidratată. De asemenea, este bine să te clăteşti cu oţet. Diluează câteva linguri de oţet în apă şi foloseşte la clătire. Exemplul este valabil şi cu zeama unei lămâi.

Mai poţi folosi şi 4-5 linguri de ulei de germeni de grâu, pe care le încălzeşti şi le amesteci cu ulei de măsline şi de cocos. Masează bine scalpul cu acest amestec şi lasă să acţioneze pentru 30 minute. După, clăteşte bine părul.

Ulei şi rozmarin

Şi rozmarinul te ajută să scapi de mătreaţă. Ai nevoie de o jumătate de cană de ulei de măsline şi ulei de cocos. Adaugă câteva picături de rozmarin. Masează scalpul cu această soluţie şi las-o să acţioneze toată noaptea. Dimineaţa clăteşte cu apă caldă şi un strop de zeamă de lămâie.

O altă metodă naturală care ajută la îndepărtarea mătreţii este masarea pielii capului cu două ouă bătute, timp de 15 minute.

Atenţie la alimentaţie

Dacă te confrunţi cu această problemă, mare atenţie şi la alimentaţie. Potrivit unor studii, consumul excesiv de brânză şi ciocolată are strânsă legătură cu apariţia mătreţii.

Însă, dacă observi că tratamentele naturale nu dau rezultate, iar problema se agravează este bine să consulţi un medic dermatolog. Apariţia mătreţii poate fi semnul unui psoriazis al scalpului.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • corina pe 30 Sep 2015, 16:13
    matreata recomand

    Am avut matreata, cojite albe si inestetice in cap enorm de multe. Pe langa cojite aveam si mancarimi foarte foarte puternice. Asa tot am incercat produse si remedii facute in casa dar fara rezultate. Apoi m-am hotarat sa merg la un medic bun sa vad ce zice si ce imi recomand sa folosesc. Mi-a dat sa folosesc un tratament natural pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Si mare dreptate a avut cu acest tratament, mi-a facut tare bine. Am folosit la recomandarea lui: un sampon antimatreata, un balsam de par si o sticluta de ulei 100% pur din arbore de ceai. Ca sa fie tratamentul mai puternic la inceput am pus inainte de merg la dus cu 20-40 de min asa cateva picaturi de ulei peste zona cu matreata. Apoi la dus tot pentru a fi tratamentul mai puternic am pus peste sampon si balsamul din palma in jur de 5 picaturi asa de ulei. Deci cum ziceam, la mine au facut minuni aceste produse, si le recomand.

    1
    0

  • alina pe 15 Aug 2013, 13:06
    matreata

    prostiii. cum poate matreata sa apara pe fon de stres, asta e ceva cu totul absurd

    0
    0

  • ioana pe 5 Iun 2013, 14:57
    frectii nizoral

    Am incercat si mare minune numita nizoral si canciu nici o schimbare. Otetul de mere de mere a fost cel mai eficient dintre toate sampoanele incercate pe termen de 6 luni fiecare si alte tratamente.

    0
    0

  • Livia pe 5 Mar 2013, 14:15
    nizoral

    prostii. spalati-va cu samponul nizoral, costa intre 25 si 30 lei (depinde de farmacie) si scapati definitiv de ea! nu leacuri babesti!

    2
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod