Top 7 inamici de temut ai frumuseţii tale. Vezi ce-ţi distruge tenul!

Te demachiezi în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară, îţi hrăneşti săptămânal tenul cu măşti pe care ţi le faci singură acasă, ai grijă să-ţi hidratezi pielea în fiecare zi, cu toate acestea tenul tău nu este aşa cum ţi-l doreşti. Şi te întrebi unde greşeşti.
Ştiai că unele obiceiuri din rutina ta zilnică sunt adevăraţii inamici ai frumuseţii tale şi, fără să-ţi dai seama, îţi sabotezi singură sănătatea şi frumuseţea tenului? Vezi de ce anume trebuie să te fereşti dacă vrei să ai un ten demn de toată invidia.

Machiajul

Toate femeile ştiu că machiajul este un adevărat aliat al frumuseţii lor. Nu puţine sunt zilele în care cu ajutorul unor produse magice reuşesc să arate cu adevărat minunat, chiar dacă sunt obosite, răcite, deprimate sau nervoase. Dar ştiai că machiajul în exces îţi poate face mai mult rău decât bine?

Dacă faci parte din acea categorie de femeie care se machiază zi de zi, atunci este cazul să-ţi schimbi obiceiurile. Încearcă să-i dai tenului tău măcar o pauză de o zi pe săptămână.
Practic, îi oferi un mic răgaz în care poate "respira". De asemenea, încearcă să foloseşti pentru machiajul de zi cu zi doar produsele cele mai importante (fondul de ten, iluminatorul, mascara şi un gloss) şi lasă celelate produse pentru evenimete speciale sau ieşiri nocturne.  

Prea multă apă şi săpun

Spălatul pe faţă, mai ales cel de dimineaţă cu apă rece, este un obicei foarte bun, pe care orice femeie ar trebui să-l aibă în rutina zilnică. Reduce cearcănele şi pungile de sub ochi, închide porii, matifiază tenul. Însă, dacă te speli prea des (mai mult de două ori pe zi), ai şanse să te ridezi mult mai repede. Explicaţia este una foarte simplă: atunci când îţi speli faţa, elimini sebumul pe care pielea îl secretă şi astfel vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un produs pentru curăţare.
Îndepărtând hidratantul natural secretat de pielea ta vei favoriza formarea ridurilor.

Parfumul

Toate femeile adoră parfumul, e şi normal. El ne învăluie pielea cu o aromă catifelată care ne face să ne simţim irezistibile.  Însă, dacă ai probleme cu acneea şi obişnuieşti să te dai cu parfum în zona gâtului, atunci trebuie să renunţi la acest obicei. Ştiai că parfumul sintetic poate să cauzeze şi să agraveze acneea? Este recomandat să pulverizezi parfum pe încheietura mâinii şi să o duci apoi la gât/decolteu.

Nu dormi suficient

Oboseala şi orele pierdute din timpul nopţii îşi pun amprenta pe chipului tău şi asta din simplul motiv că ţesuturile se regenerează doar în timpul somnului. Când dormi, pielea ta îşi recapăta strălucirea şi sănătatea.
Somnul este unul dintre cei mai buni prieteni pentru frumuseţea ta.  

Exfoliere

Exfolierea este un procedeu benefic tenului nostru, care ne ajută să scăpăm de celulele moarte şi ne redă strălucirea tenului. Însă, atunci când îți exfoliezi tenul prea des îți "obligi" pielea să producă și mai mult sebum și astfel creezi un dezechilibru. Un ten gras are nevoie de o exfoliere pe săptămână, în timp ce un ten uscat se "mulțumește" cu una la două săptămâni.

Solarul

Da, pielea bronzată este mult mai sexy şi mai atrăgătoare, dar nu solarul este soluţia salvatoare. Expunerea repetată la ultraviolete îmbătrâneşte pielea. Apelează cu încredere la cremele autobronzante dacă vrei o piele arămie.


Telefonul mobil

Poate ai să te întrebi ce legătură are telefonul tău mobil cu frumuseţea. Dar dacă te gândeşti la câte ore pe zi ai telefonul mobil lipit de faţă şi la cât de curat este mobilul tău, ai să înţelegi. De fiecare dată când vorbești la telefon, și implicit îți atingi fața cu el, toți microbii ajung pe pielea ta. Iar pe mobilul tău sunt foarte mulți microbi! Așa că, încearcă să folosești cât mai des căștile.
alina-gavril
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod