Ingrijirea corecta in functie de tipul tenului

Tenul uscat


Tenul uscat este in general si un ten foarte sensibil, avand in vedere ca el nu beneficiaza de un strat lipidic protector adecvat.
Il vom curata de doua ori pe zi folosind un produs demachiant sub forma de lapte sau crema sau chiar o lotiune micelara. Un produs care se va indeparta cu apa nu va face decat deshidrateze suplimentar si sa accentueze senzatia de "piele care tine".

Lotiunea tonica nu este necesara in acest caz, dar daca nu suporti senzatia urmelor demachiantului pe fata, poti folosi un produs destinat tenului uscat sau sensibil.
Lotiunea tonica NU trebuie sa contina alcool!
 
Ca produs specific de ingrijire, vom alege o crema nutritiva sau intens hidratanta care sa hraneasca tenul in profunzime. Seara putem folosi aceeasi crema ca si dimineata sau putem opta pentru un ulei special de fata, care va rasfata si va calma pielea dupa o zi intreaga in care a fost supusa frigului si vantului de afara.

Este suficient gomajul efectuat o data pe saptamana si preferabil este sa alegem un produs exfoliant fara granule, pentru a nu agresa tenul sensibil.
Dintre masti le vom folosi pe cele intens hidratante sau nutritive, cumparate sau preparate chiar in bucataria proprie.

Tenul matur


Tenul matur poate fi si el mixt sau uscat si va fi tratat la fel ca respectivul tip de ten, cu mentiunea ca produsele hidratante le vom alege din gamele antirid si vom avea grija sa contina cat mai multe principii active: retinol, coenzima Q10, acid hialuronic sau vitamina C.

In zilele in care aplicam masca, putem mari efectul acesteia aplicand dupa un ser special antirid, care va patrunde mai bine in pielea cu porii deja deschisi.
 

Comentariile 51-53 din 53

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • robert pe 11 Oct 2008, 18:32
    stelistul

    am ten gros si o multime de cosuri pe frunte ma dau cu crema garnier ultralift dar degeaba si pe obraji am tenul uscat ajutatima va rog ca mam saturat de atatea cosuri pe frunte s

    0
    0

  • Dr. Muscalu pe 9 Oct 2008, 18:13
    Raspuns...

    Nu mi-ai spus prea multe, dar presupun ca tenul tau are portiuni grase cel putin in zona T si este un ten predispus la imperfectiuni. Singura solutie ca sa iti treaca acele cosulete enervante este sa nu mai umbli la ele, ci sa le lasi sa se vindece singure fara sa mai agresezi pielea. E ca o rana pe care o zgindari zilnic...normal ca nu trece. Eventual ai putea sa aplici o crema cu AHA seara pe ele. Dar atit, fara sa le chinui.

    0
    0

  • Martinka pe 8 Oct 2008, 16:28
    intrebare...

    ce tip de ten este acesta: am cateva cosuri la tample, si un pic mai jos.......doar acolo, niciunde altundeva!!!!!! m-am saturat deja de ele, nu sunt multe dar ma irita enorm (iar eu nu le las in pace)........ ce sa fac??? cum sa ma dezbaier de aceste cosurele care imi strica dispozitia zilnic?????????????

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod