Frumuseţea ta: 5 trucuri ca să scapi de punctele negre. Cum să ai un ten perfect!

Sebumul din porii înfundaţi se oxidează în contact cu aerul, ceea ce duce la apariţia punctelor negre la nivelul pielii. Află ce poţi face pentru ca tenul tău să fie imaculat

Evită folosirea produselor cosmetice comedogene

Cremele foarte grase, care conţin ceară, silicon sau îţi dau senzaţia că îţi creează o peliculă fină la suprafaţa pielii pot bloca porii. Sebumul nu mai este eliminat şi astfel se formează punctele negre, dar şi comedoanele, numite puncte albe. Citeşte cu atenţie lista de ingrediente a produselor cosmetice pe care le foloseşti.

Demachiază-te corect

Demachierea este esenţială pentru un ten sănătos. Impurităţile de la suprafaţa pielii, formate din praf, celule moarte, sebum şi produse de machiaj pot fi îndepărtate numai printr-o demachiere intensă.
Foloseşte apa şi o soluţie pentru spălarea tenului, apoi optează pentru o soluţie micelară, care îndepărtează perfect murdăria, fără să fie prea aspră cu pielea.

Exfoliază

Celulele moarte de la suprafaţa pielii reprezintă una dintre principalele cauze de apariţie a punctelor negre. Blochează porii şi sebumul în interiorul acestora. Este valabil în special în cazul persoanelor cu pielea uscată. De aceea, este necesar ca cel puţin de două ori pe săptămână să exfoliezi tenul cu o perie specială, dar şi cu un scrub natural din mălai amestecat cu o lingură cu miere.
Masează pielea delicat, apoi clăteşte-te.

Tratează pielea grasă

Când pielea ta este prea grasă, porii eliberează o cantitate prea mare de sebum. Uneori sebumul se blochează în pori, cauzând apariţia punctelor negre. În acest caz, o mască cu argilă, pe care să o aplici o dată pe săptămână, te poate ajuta să remediezi problema. Argila absoarbe substanţele uleioase de la suprafaţa pielii, eliberând porii.

Şterge punctele negre

Punctele negre apar prin oxidarea sebumului de la suprafaţa porilor în contact cu aerul. Acidul citric din sucul de lămâie împiedică această oxidare.
Stoarce o lămâie şi foloseşte sucul pentru a tampona zonele în care ai puncte negre. Lasă să acţioneze pentru câteva minute, apoi clăteşte.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • silvia pe 1 Feb 2014, 15:09
    EXFOLIAZA

    o ideie foarte buna va multumesc pentru sfaturi

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod