Paduchii si pediculoza

Mediul de joaca al copiilor prezinta un risc ridicat de a contacta o pediculoza, insa nu este nimic grav in cazul in care se iau masurile corespunzatoare. Pediculoza reprezinta infestarea cu paduchi, care pot afecta capul (Pediculus humanus capitis), corpul (Pediculus humanus corporis) sau regiunea pubiana (Phtirius pubis).
Paduchii de cap (Pediculus humanus capitis) traiesc, se hranesc si se reproduc in par si scalp. Sunt niste insecte mici si fara aripi de aproximativ 2,5 - 3,5 mm in lungime care nu pot sa zboare sau sa sara, insa pot "hoinari" cu usurinta de la o persoana la alta.

O femela matura poate depune intre 6-8 oua (lindini) pe zi pe care le depoziteaza la baza firelor de par si aproape de sursa lor de hrana - scalpul. Prin urmare, aceste pete albicioase sunt cel mai des intalnite in spatele urechilor si la ceafa.
Fiind foarte atasate de firul de par, sunt greu de indepartat si aluneca foarte greu de-a lungul firului de par (opusul matretii, care aluneca usor de-a lungul firului de par). Clocirea oualor se face timp de 7-10 zile de la depunerea lor.


Cum se raspandesc paduchii?

Deoarece paduchii nu zboara si nici nu sar, pentru a se raspandi este nevoie de un contact personal sau prin obiecte (piaptan, palarie, caciula). Cele mai frecvente infestari cu paduchi sunt intalnite in cazul scolarilor.   


Simptome


Pot exista mancarimi ale scalpului, insa de cele mai multe ori nu prezinta nici un simptom.
O infestatie activa de paduchi de cap poate sa fie depistata numai cercetand cu atentie parul si scalpul.


Tehnica pieptenelui umed pentru depistarea paduchilor

Este foarte eficienta in depistarea paduchilor de cap. Aplica orice balsam de par peste un pieptene pentru a-l umezi si piaptana parul in mod normal. Sterge pieptenele cu o batista si verifica daca exista oua sau paduchi. Se mai poate depista si aplicand intre dintii pieptenelui putina vata si periind parul.   


Solutii

In cazul unei infestatii cu paduchi de cap este indicata folosirea unui sampon special sau a unei lotiuni, urmand exact instructiunile de utilizare.
Cere sfatul unui farmacist asupra tipului de tratament ales.

Deoarece nici un tratament nu este eficient 100% este recomandata repetarea operatiunii dupa 7 zile. Poti efectua verificarea, folosind aceeasi metoda cu pieptenele umed la o saptamana dupa cea de-a doua aplicarea a tratamentului.

De retinut: nu te ingrijora de lenjeria de pat sau de haine, deoarece paduchele de cap, in afara gazdei umane, moare in cateva zile din cauza inanitiei.


 

Comentariile 1-50 din 67

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Veronica pe 28 Sep 2014, 14:52
    va recomand gelul impotriva paduchilor de al Thursday Plantation

    Vreau sa va confirm ca am folosit si eu acest gel natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation si a fost foarte eficient. Il recomand cu ceea mai mare incredere. Pe langa acest gel va mai recomand si balsamul natural si samponul din ulei 100% pur din arbore de ceai pentru a preveni si pentru a scapa mai repede de ei.

    12
    0

  • Diana Cristia pe 13 Apr 2014, 19:49
    tratament natural impotriva paduchilor

    Buna, Si eu am avut probleme cu paduchii si oaule de paduchi si nici eu nu stiu de unde i-am luat. Eu am cautat un produs natural care sa nu imi afecteze parul sau sa imi irite scalpul. Am gasit un gel natural impotriva paduchilor cu ulei din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Efectele s-au vazut foarte mult, chiar de la prima utilizare a produselui. Am scapat de toti paduchi foarte repede cu acest gel natural si il recomand. Pe langa ca m-am scapat de paduchi, imi place ca miroasa tare bine, a natura asa, si are deja un pieptan de paduchi in pachet. Va pup

    24
    1

  • alexandras pe 28 Dec 2013, 00:43
    paduchi

    BUNA AS VREA SA AFLU CUM POT SCAPA DE PADUCHII DE CAP IN SCURT TIMP ?VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI MULT

    0
    0

  • iasmna pe 22 Nov 2013, 18:35
    petrol

    eu am incercat si cu gaz dar si cu petrol si chiar nu merge deloc nustiu cum sa scap de ei

    1
    1

  • violeta pe 22 Aug 2013, 13:25
    paduchi

    buna am15 ani si ieri cand mam peptanat am vazut pe breton o gazuta si nuj cum sa scap de ei am aflat ieri acum mie foarte rusine pe 16 sep incepe scoala si nuj ce s afac ajutatima am incercat cu orice dar nu merge mai bine stiu ca mor de cat sa am paduchi

    0
    0

  • elena pe 17 Iun 2013, 23:54
    Paduchii

    buna pt noi oameni mari putem scapa prin vopsea ne vopsim si mor ...cat despre copii spray pt paduchi se gaseste in farmaci si fetita mea a luat de la o prietena :( trist dar prietena inca mai are fetita mea fuge a mai sta langa ea si eu eram farte disperata ca numai scapa sau ii aparea iar si iar

    1
    0

  • Mirela P. pe 28 Iul 2012, 18:02
    Folositi sampoanele speciale

    Nu cred ca marita sa risti sa-ti da-i foc folosind gazul! Am incercat un sampon yapapou si in 15 minute nu am mai avut nimic in cap. Trebuie sa te piepteni dupa ce te speli. Samponul l-am gasit pe un site.

    5
    1

  • nico pe 23 Mar 2012, 13:36
    PADUCHI

    va rog ajutatima am paduchi nu stiu ce sa mai fac!!!!!!!!!!!!! plizzzzzzzzzzz... am luat de la cea mai buna prietena de ceva timp nu mai vb cu ea ca stiu ca are deiaaa.......AJUTATIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    4
    3

  • larisa pe 13 Feb 2012, 20:52
    bun

    cum pot sa cumpar aceasta creama?.................raspuns urgent

    3
    1

  • Papusica Ade pe 28 Ian 2012, 22:14
    o solutie eficienta anti-paduchi

    Daca vreti sa scapati de paduchi...folositi Lindavet...veti scapa garantat! bineinteles ca nu din prima..dar dupa mai multe spalari veti reusi ..dar fara a pune pe alta persoana sa va caute de lindini si sa vi le scoata...nu veti reusi deoarece ele se inmultesc..asadar..spalati-va cu lindavet apoi scuturati bine parul pe o panza alba si veti vedea cu vor pica ( dupa ce tot parul este bine udat, puneti o punga peste el si lasati 40 de minute) Dupa ce se usuca.. scoateti lindinele de pe firul de par...se vor scoate mult mai usor...Eu asa am scapat..si fiti optimisti..daca aveti paduchi nu inseamna ca ii sfarsitul lumii :) Mult noroc si urmati sfatul meu !!

    3
    8

  • George G. pe 15 Sep 2011, 16:14
    www.yapapou.ro

    Este un sampon bio extrem de eficient (necesita o singura spalare si omoara toti paduchii si lindinile prin asfixiere). Pe site este la un pret mai mic decat l-am luat eu printr-o cunostiinta din Franta.

    10
    5

  • ADA pe 16 Aug 2011, 19:25
    PADUCHII

    VOPSITI-VA PARUL SI SCAPATI DE EI....

    11
    2

  • camelia pe 12 Iun 2011, 11:15
    paduchi

    as vrea sa stiu daca dupa ce am facut tratamenru la fetita cu o crema pt paduchi si ma pieptanato este posibil ca ei sa mai pocnesca?NU mai inteleg si deja sunt nervoasa...Inseamana cu nu sunt morti sau.....As dori un raspuns...Multumesc

    8
    6

  • elena pe 5 Apr 2011, 00:55
    :(

    Deci in viata mea n am crezut ca la 27 de ani e posibil asa ceva la mine. Nu am mancarimi dar de cand citesc ce e aici ma apuca si pe mine. Totusi.. am un semn clar.. Lindenile.. Acum am vazut!! Cum fac sa scap repede inainte sa erupa.? Deci e prima zi ... ma pieptanam si m am uitat atent la fiecare suvita...si .. e cam ...plin capusorul meu de punctulete albe.. Ce fac..? Folosesc maioneza.. si scap destul de repede incat sa nu erupa oula si sa fac o colectie de animalute?

    23
    4

  • cristina pe 5 Feb 2011, 08:41
    paduchii

    buna , este posibil sa mai ai mancarimi dupa ce ai scapat de paduchi si lindeni ? astept un raspuns .......multumesc !!

    14
    4

  • mada pe 23 Dec 2010, 21:04
    lasati-mi id vostru aici pe pagina poate vb pe mess mai larg

    ID-ul vostru va rog!

    6
    1

  • mada pe 23 Dec 2010, 21:01
    va reomand !

    in timp ce vaeti paduchi sau lindini sa nu va tineti paru in coada coc sau altfel. tineti-l dezlegat pt ca daca nu vi se vad.si nu lasati pe nimeni sa se uite cu atentie in paru vostru se observa

    3
    3

  • mada pe 23 Dec 2010, 20:58
    va rog cititi e eficient!!!!cum sa scapi de paduchi!de lindini nustiu ca si eu vreau sa scap

    va zic eu cum sa scapati de paduchi:intro balie(lighean)va puneti cam 0,5 de gaz ,tot atata otet si o mana de sare si cam un litru de apa calda incat sa va puteti spala.bagati capu in apa vro 5 min si va spalati dupaia va pieptanati si stergeti pieptanu cu un servetel alb si o sa vedeti efectul,si tot asa de vro 5 ori pe saptamana pana scapati va zic eu..merge,pt lindini nici eu nu stiu ca sa fac....

    3
    1

  • andreea pe 3 Oct 2010, 10:05
    nu vreau sa am paduchi niciodata

    nu cred k paduchii exista fiind ka familia mea nu a avut niciodata,si nici eu

    3
    13

  • anonim pe 10 Sep 2010, 19:46
    va scap eu copii

    incercati cu motorina:inmoi pieptanul in motorina,te pieptani,stai asa 1 ora si pe urma te pieptani cu un pieptan foarte des......dupa ce vezi k ti-au cazut toti paduchii te speli pe cap cu orice sampon si apoi iti fierbi otet,il lasi sa se raceasca si te limpezesti cu el sa-ti cada lindinile....sigur merge am incercat si eu.....dar dak vedeti k tot luati si stiti de la cine intrerupeti prietenia o vreme pana esti sigur k si prietenul tau scapa de ei.....k dak nu te infestezi la loc....SUCCES!!!!!!!

    12
    0

  • gucci pe 22 Iul 2010, 08:54
    Apparently, the song is breaking records with radio play. Billboard Pop Songs countdown compilers claim it is the most-played song in any 7-day period in the 17-year history of the

    Apparently, the song is breaking records with radio play. Billboard Pop Songs countdown compilers claim it is the most-played song in any 7-day period in the 17-year history of the chart gucci purses. To quote Chris Rock: "Good lawd." I like it, but man, can we ease up on the spin cycle? Not to pick on her Gaga-ness, either. There are plenty of songs that seemingly play a gucci.

    5
    2

  • Help me pe 15 Apr 2010, 04:42
    alooo Helpp

    cred ca am fOlosit tot ce se poate .. !! si PEdex si sampoane si gaz .. cRed ca am sa ma izolez ... sigur cineVa are si imi tot da ..!!X_X m.am saturat ma curata parintii si de lindine si tot ..!si surpriza ...!! Dupa 2 sapt maaxim .. iar j0aka "fotbal " la mine in cap chiriasi cum li se mai zike .. !! :-| nu stiu ce se ma fac. .!! :) nu mai stiu ce sa inceRc .. :-D

    4
    0

  • eugenia pe 19 Feb 2010, 14:59
    solutie eco anti paduchi

    cred ca am gasit de ce vorbiti http://www.kids-shop.ro/dulapul-mamei-detalii_888_DUO-LP-PRO-Solutie-ecologica-anti-paduchi-1-singura-aplicare.htm

    5
    0

  • Liana MANEA pe 15 Oct 2009, 16:15
    Tratament pentru paduchi - eficient intr-o singura aplicare

    intervin destul de des pe acest mini forum si imi dau seama ca nu toata lumea stie ce sunt paduchi, cum se trasmit de la o persoana la alta si mai ales cum se trateaza. in primul rand paduchii se transmit prin contact direct cu alte persoana infestate. paduchii NU SAR. in acelasi timp, pediculoza nu este 100% rezultatul igienei precare. din contra, paduchii prefere pielea capului bine intretinuta si isi depun ouale pe firul de par curat. in ceea ce priveste tratamentul pediculozei, este de preferat sa folositi produse farmaceutice adaptate unei aplicari cutanee(adaptate pentru pielea capului). din punctul meu de vedere toata lumea ar trebui sa foloseasca un produs eficient numai dupa o singura aplicare. in acest fel se evita efectul contagios al pedidulozei. daca un parinte identifica inca din primele zile existenta paduchilor la propriu copil, un tratament eficient si cu o actiune rapide este necesar. DUO LP-PRO este produsul adaptat acestei probleme. pentru mai mmulte informatii nu ezitati sa ne contactati la adresa l.manea@terra-sante.fr sau infopoux@terra-sante.fr pentru vorbitorii de limba franceza va invit sa consultati site: www.duolppro.com. Liana MANEA

    3
    2

  • mirela pe 14 Oct 2009, 17:48
    tonic capilar

    eu am folosit tonicu capilar de la Dacia Plant si a dat reezultate.Copilu meu a luat di tabara si mi-a dat si mie.

    3
    1

  • iony pe 6 Oct 2009, 21:19
    am avut

    dejaba cu soluti si cu gaz tot nu e bn asa mai bn cineva sa ii piculeaza si nu mai ai si nu mai va speriati ca toti copii ia

    1
    0

  • ana pe 6 Oct 2009, 13:34
    :))))

    mei...oameni buni!..lasati prostiile cu sampoane de la farmacie,m-ati inebunit de cand citesc aci de ele..NU SUNT BUNEEE DE NIMIK...am probat de incepuse sa fie un obicei..gazul e sfant...cam greu de gasit dar e sfant..o data ce ai capatat paduchi greu scapi de ei...

    1
    0

  • ina pe 1 Oct 2009, 11:07
    intrebare

    buna ziua va rog frumos sa mi spuna cineva unde pot gasi aceasta crema nix sau crema duolppro,am inteles ca sant mai bune. multumesc

    2
    2

  • maria pe 25 Aug 2009, 17:20
    paduchi umani

    cum ai reusit soro sa faci rost de ei?

    1
    1

  • alina pe 25 Aug 2009, 17:18
    paduchi

    rade-o pe cap si cumpara-i peruca

    1
    8

  • silvia pe 25 Aug 2009, 13:02
    ce solutie exista sa scape de lindini sa cada?

    IMI ESTE TARE FRICA MAI ESTE PUTIN SI INCEPE SC FETITA MEA ESTE PLINA DE PADUCHI SI DE LINDINI SPUNETIMI CE SA FOLOSESC SA CADA?IN AFARA DE PEDEX SI GAZ NU MAI EXISTA NICI O SOLUTIE SA CADA?EU NU AM TIMP SA STAU SA O PIGUL AJUTATI-MA CE SA FAC?

    4
    7

  • andreea pe 20 Aug 2009, 17:48
    paduchi

    credeti k produsele d la farmacie sunt folosesc la ceva ??

    1
    5

  • diana pe 11 Aug 2009, 18:33
    paduchi

    am o intrebare :copilul meu are paduchi si ia luat de la niste copii din spatele blocului.eu nu vreau so mai las in acel grup dar ea insista sa stea cu ei.ce sa fac?? va rog idei

    1
    0

  • Ioana pe 25 Iul 2009, 13:50
    MDA...

    Sun de acor cu tine Marinela,dar acest lucru se poate intampla oricui...

    1
    0

  • calin pe 25 Iul 2009, 12:54
    paduchi

    are si fetita mea///ceva fff urat..am dat cu gaz iaqr cand te spaeli limpezesti parul cu otet sa cada lindinile...sper sa scape cat mai curand...mi se ridica parul pe mine cand aud de ei...phhh

    1
    0

  • anna pe 24 Iul 2009, 23:48

    chiar daca ii naspa pt fete...foarte uor poti sa ii contactezi de la un coafor sau frizer ...si poti sa scapi de ei in 2 3 zile daca folosesti maioneza pe par...tinuta vreo 30 40 de min...dupa care piepteni...sigur da rezultate

    3
    0

  • padureanu marinela pe 18 Iul 2009, 16:55
    MARINELA

    PAREREA MEA ESTE CA ESTE NASPA SA AI ASA CEVA IN CA MAI ALES LA O FATA

    2
    0

  • Liana MANEA pe 3 Iul 2009, 11:50
    Lotiune pentre tratarea paduchilor in numai 8 ore

    Buna ziua tuturor! imi permit sa revin cu cateva noi precizari in legatura cu paduchii si tratarea lor. am citit comentariile dumneavoastra si imi dau seama ca nu in momentul de fata nu exista un tratament eficace impotriva paduchilor pe piata farmaceutica romaneasca. in ceea ce priveste trasmiterea paduchilor si perpetuarea lor, ti sa va informez ca paduchii nu sar si pielea capului nu poate "face" paduchi singura. paduchii exista de la inceputut lumii. ei se transmit de la o persoana la alta dar NU SAR. pentru a se asigura ca tratamentul impotriva paduchilor este eficient 100%, trebuie tratat in acelasi timp pacientul DAR SI mediul ambiant: lenjeria, hainele. pentrau ceea ce nu puteti spala in masina....exiata produse insecticide - cred ca puteti folosi aceleasi produse ca si pentru tantari, dar aplicati-le direct pe canapea, covor, etc.. daca doriti mai multe informatii despre paduchi si tratarea lor definitiva, ma puteti contacta la adresa l.manea@terra-sante.fr Multa sanatate tuturor!

    2
    3

  • inna pe 1 Mai 2009, 16:29
    logic

    sa stii ca poti cu usuinta sa i-ai paduchii de la ea in sensul ca daca te apropii cu capul langa capul ei ...ei sar...se deplaseaza si e un risc f mare....asa ca nu te apropia de ea pana nu scapa de ei.cu petrol poti cu usurnta sa scapi de ei insa trebuie sa intrebi farmacistul sau medicul de familie in ce cantitati si cum se foloseste sau probabil ca exista o solutie eficienta gata preparata.spor la treaba!

    0
    0

  • irina pe 30 Apr 2009, 09:44
    paduchii

    mi-a placut articolul ,a fost scurt, dar direct la obiect. as vrea insa sa va intreb ceva,sora mea are paduchi si logic traiesc cu ea in casa,exista riscul sa iau si eu??

    1
    0

  • yo pe 25 Apr 2009, 14:48
    nu toate sampoanele sunt bune

    pai... dupa mine cel mai bun sampon pe care l-am incercat este unul de la dr.Soleil este ff bun .

    2
    1

  • anonim pe 20 Apr 2009, 20:05
    va rog

    va rog ajutatima cum sa scap de lindinii am luat de la prietena mea cea mai buna si nu stiu cum sa scap de ei ajutatima va rof frumos

    2
    2

  • and pe 9 Apr 2009, 17:02
    padu..rel parca

    euu,nu o sa am niciodata dinaia....cum le zice? beak

    1
    9

  • Alina pe 31 Mar 2009, 12:45
    Paduchi

    va rog ajutati-ma sa scap de paduchi...nu mai stiu ce sa fac....cele de al farmacie nu sunt bune de nimica...va rog..ajutatima si zicetimi ce as putea sa fac pt a scapa de paduchi si mai ales de lindeni:(:(:(

    3
    0

  • XXX pe 30 Mar 2009, 15:17
    VREAU O SOLUTIE SA SCAP DE PADUCHI

    NU STIU DE UNDE I-AM LUAT DAR VREAU NEAPARAT SA SCP DE EI DATI-MI VA ROG O SOLUTIE IN AFARA SA MA DUC LA FARMACIE SAU SA FOLOSESC GAZ

    3
    1

  • andreea pe 28 Mar 2009, 22:23
    Cum sa scap de lindini?

    nu stiu ce sa fac...am lindini in cap si mi-e frica sa nu pocneasca..am scapat de paduchi dar lindinii sunt tot acolo am dar cu pedex si....mai multe si tot nu pot sa scapp...ma-m saturat....va rog ajutatima

    3
    1

  • irina pe 22 Mar 2009, 18:27
    paduchii

    parerea mea este ca cel mai bun mod dea scapa de paduchii este acela de a incerca prin tratamente naturale nu prin sampoane deoarece iti poate rani scalpul!!!!!!!!!

    4
    0

  • anonim pe 16 Mar 2009, 20:24
    paduchi&lindini

    buna , iti recomand eu o solutie ideala pt lindini &paduchi se numeste Nix si este foarte eficient fiind folosit doar o singura data pt a scapa de ei,cere instructiuni unei farmaciste!!!

    3
    2

  • anonim pe 14 Mar 2009, 13:58
    paduchi

    pai as dori si eu sa intreb ceva daca se poate...am paduchi si nu stiu ce sa fac sa scap de ei ...mam spalat cu otet..mam clatit bine...ma ajutat cnv insa nu in totalitate sa scap de lindini ..insa nu stiu ce sa mai fac sa scap de ei ...odata ptr totdeauna

    2
    0

  • alexandra pe 6 Mar 2009, 13:50
    ajutati-ma si pe mine

    Am si eu o intrebare ? Va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca capu sa faca paduchi pentru ca eu am si scap tot timpu de iei si dupa ce scap iar apare cum sau oare nu scap eu de ei in totalitate daca nu ar fi sa scap de ei in totalitate cum as putea scapa, va rog nu ma uitati si dati si mie un raspuns la intrebarea mea.Multumesc

    4
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod