Frumuseţea ta: 6 produse care îţi distrug părul. Află ce trebuie să eviţi!

Evoluţia soluţiilor oferite de industria cosmetică pentru frumuseţea ta funcţionează exact ca un cuţit cu două tăişuri. Pe de o parte, ai un milion de variante prin care să îţi îmbunătăţeşti constant look-ul, iar pe de altă parte poţi să fii victima unor produse care te ajută să arăţi minunat pe moment, ca apoi să îţi distrugă "comorile" dăruite de mama natură. Printre darurile amintite se numără şi părul tău, poate cel mai greu încercată parte anatomică a trupului tău.
Îl vopseşti, îl îndrepti, îl ondulezi, îl obligi să stea într-un anumit mod prin spray-uri care îl sufocă, ca mai apoi să te întrebi de ce nu mai arată la fel ca odinioară. Până şi specialiştii spun că folosirea incorectă sau excesivă a produselor de coafat îţi poate distruge părul. Din categoria produselor care "atentează" la sănătatea şuvitelor tale, cele de mai jos se remarcă în mod deosebit.

1. Spray-ul pentru îndreptarea părului

O tentaţie majoră pentru doamnele şi domnişoarele creţe sau cu părul uşor ondulat, spray-ul pentru îndreptarea părului poate să afecteze legăturile proteice din interiorul firelor de păr.
Ştiai că majoritatea produselor cu efect de îndreptare conţin leşie (da, soluţia alcalină obţinută din sodă/hidroxid de potasiu/cenuşa de lemn fiartă în apă)?

Leşia deteriorează semnificativ structura firelor de păr şi produce şi iritaţii pe deasupra. Chiar si spray-urile fără leşie în compoziţie pot conţine agenţi chimici iritanţi, care afectează sănătatea părului şi a scalpului pe termen lung.

2. Vopseaua de păr

Oricât de convingătoare ar fi reclamele, vopseaua de păr nu va face niciodată un serviciu părului tău. Miturile asociate cu acest obicei de înfrumuseţare transmit informaţii false despre vopsirea părului, cum că ar preveni vârfurile despicate sau ar hidrata tipurile de păr foarte uscate.
Chiar dacă în primele săptămâni de la vopsire, părul luceşte şi pare fericit, până la urmă apar semnele inevitabile ale efectelor chimicalelor.

Vopseaua permanentă poate să cauzeze căderea părului, iritaţii ale scalpului, inflamaţii sau reacţii alergice. În timp, mai ales dacă vopsirile sunt repetate, părul devine tern, uscat şi se electrizează uşor. Vopseaua semi-permanentă, cu henna, este mai puţin agresivă, însă şi ea poate să subţieze firele de păr.

3. Substanţele decolorante

Un alt masacru real pentru părul tău este să îl decolorezi cu substanţele disponibile pe piaţă, care atacă pigmentul natural al părului şi, odată cu el, sănătatea firelor de păr.
Produsele care decolorează părul, îl şi usucă totodată şi îl predispun ruperii şi subţierii.

4. Uscătorul de păr

Orice produs care foloseşte aerul cald şi căldura, mai ales utilizat pe părul ud, usucă, deteriorează şi arde podoaba capilară. Dacă nu poţi evita folosirea uscătorului, setează-l la o temperatură cât mai scăzută şi ţine-l la minimum 20 cm depărtare de păr.

5. Produsele pe bază de dimeticonă

Toate produsele de coafat pe bază de dimeticonă sunt extrem de periculoase pentru sănătatea părului, mai ales dacă sunt folosite concomitent cu ondulatorul de păr, placa de întins părul sau orice alt instrument care emană căldură.
Substanţa suferă o reacţie de ardere atunci cand este încălzită, deci firele de păr rămân casante, terne şi predispuse ruperii.

6. Clamele de păr

Dacă obişnuieşti să îţi prinzi mereu podoaba capilară cu elastice, fundite şi alte clame care strang suviţele, poţi ajunge în timp să suferi de căderea părului. Evită coafurile foarte strânse!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ihair pe 4 Iun 2013, 12:32
    par mereu drept si sanatos!

    tratamente pentru un par sanatos: tratament Brazilian cu keratina, regenereaza si indreapta parul, Tratamnet Yuko in 4 pasi, Indreptare permanenta Japoneza. detalii www.iHair.ro

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod