5 trucuri ca să dai mai mult volum părului tău. Încearcă şi tu!

Părul tău e lipsit de volum şi nu ştii ce să-i mai faci ca să nu mai stea atât de turtit? Te-ai săturat să te uiţi cu jind la fetele din reclame care au nişte plete mai ceva ca Ileana Cosânzeana? Atunci, este momentul să iei atitudine. Învaţă câteva trucuri care te vor ajuta să ai un păr demn de toată invidia.Alina
Părul tău e lipsit de volum şi nu ştii ce să-i mai faci ca să nu mai stea atât de turtit? Te-ai săturat să te uiţi cu jind la fetele din reclame care au nişte plete mai ceva ca Ileana Cosânzeana?
 
Atunci, este momentul să iei atitudine. Învaţă câteva trucuri care te vor ajuta să ai un păr demn de toată invidia.

Tunsoarea potrivită
Dacă nu ai fost înzestrată de la natură cu un păr bogat şi plin de volum, atunci trebuie să ceri ajutorul unui stilist. Cu o tunsoare potrivită poţi să adaugi volum părului tău. Tunsorile medii şi scurte sunt cea mai bună variantă pentru această problemă, în special cele în trepte.
Dacă îţi doreşti un păr lung, poţi încerca suviţe de diferite lungimi, astfel se va crea efectul de volum. De asemenea, şuviţele mai deschise dau impresia de volum.

Foloseşte produse speciale
Ştiu că vei spune că nu-şi fac efectul. Dar trebuie să ştii că produsele pentru volum au nişte ingredienţi care te pot ajuta cu adevărat. Aşa că, încearcă să foloseşti şampon, balsam şi un serum pentru volum. Aceste şampoane şi balsamuri au în compoziţie polimeri care îngroaşă firul de păr şi îi conferă un plus de volum. De asemenea, produsele leave-in care se aplică pe părul umed sunt foarte eficiente.
Important este să le aplici numai la rădăcină şi nu pe vârfuri pentru a nu încărca firul de păr. De asemenea, balsamul este bine să-l aplici numai pe lungimea părului şi să ocoleşti rădăcina. La sfârşit, clăteşte părul cu apă rece şi ţine capul în jos. Vei obţine strălucire şi volum. 

Usucă părul cu capul în jos
Un alt mic truc este să-ţi usuci părul cu capul în jos. Începe cu vârfuri şi lasă rădăcinile pentru la sfârşit. Ţine uscătorul departe de cap şi nu-l fixa la temperatura cea mai mare. Căldura excesivă va favoriza producţia de sebum, care îţi turteşte părul. Nu te pieptăna dacă părul este umed, deoarece îşi va pierde elasticitatea şi firul va fi întins în exces, pierzându-şi  volumul natural.
De asemenea, este foarte important să nu-ţi prinzi părul cu un elastic, imediat după ce l-ai spălat şi mai ales noaptea, când dormi.

Oţet de mere
Un truc foarte vechi şi eficient este să-ţi clăteşti părul cu oţet de mere. La un litru de apă se adaugă două linguri de oţet de mere, în care se clăteşte părul şi apoi se lasă să acţioneze aproximativ cinci-zece minute, după care se clăteşte cu apă. Aceast remediu este eficient şi în cazul în care îţi cade părul. 

Ajutor de la o perie rotundă
Atunci când vrei să-ţi coafezi părul cea mai bună soluţie este o perie rotundă. Dacă foloseşti uscătorul şi, în acelaşi timp, o perie rotundă, ridicând rădăcinile cu ajutorul periei, vei obţine volum pentru părul tău.
O altă soluţie sunt bigudiurile mari. După ce te-ai spălat şi l-ai lăsat să se usuce puţin, dar nu în totalitate, împarte părul în suviţe şi rulează-le pe bigudiuri. Astfel, îţi poţi lăsa părul să se usuce până pleci din casă. Este mult mai bine dacă laşi părul să se usuce natural.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod