5 sfaturi ca să-ţi îngrijeşti părul ondulat şi rebel

Părul creţ este, de cele mai multe ori, aspru şi greu de pieptănat. Cele mai multe posesoare de bucle se plâng mereu că părul lor are o personalitate proprie, că este rebel şi foarte greu de aranjat. Şi lucrurile chiar stau aşa. Părul creţ are nevoie de o îngrijire specială, mai ales că este predispus să se rupă foarte uşor.

Părul creţ este, de cele mai multe ori, aspru şi greu de pieptănat. Cele mai multe posesoare de bucle se plâng mereu că părul lor are o personalitate proprie, că este rebel şi foarte greu de aranjat.

Şi lucrurile chiar stau aşa. Părul creţ are nevoie de o îngrijire specială, mai ales că este predispus să se rupă foarte uşor.  

Spală-te mai rar
Prima regulă pe care orice fată cu părul creţ trebuie să o urmeze este să se spele pe cap mai rar, în niciun caz în fiecare zi. Altfel, rişti să-ţi usuci părul şi mai mult.

De asemenea, trebuie să foloseşti produse speciale pentru părul ondulat. Acestea au în compoziţie silicon care îţi va "linişti" firele rebele. Foarte important este şi felul în care îţi usuci părul. Cel mai bine este să-l laşi să se usuce singur. Dacă nu poţi, încearcă să foloseşti un difuzor.    

Mască cu maioneză
Atunci când părul tău creţ este greu de pieptănat, ai nevoie de o mască specială. Pentru o asemenea mască ai nevoie de un gălbenuş de ou, 150 ml ulei şi o linguriţă zeamă de lămâie.
Amestecă toate ingredientele până când se formează o maioneză. Aplic-o pe părul uscat şi lasă să acţioneze 30 de minute, apoi spală părul în mod normal.

Mergi la coafor mai des
Este foarte important să mergi regulat la coafor, deoarece părul ondulat se degradează mai uşor. De aceea, este indicat să tai vârfurile o dată pe lună. Atunci când te tunzi, evită tunsorile cu trepte. Buclele îţi vor scăpa de sub control şi nu le vei mai putea aranja. Şi nu uita că părul va fi întotdeauna mult mai scurt atunci când este uscat decât când este ud.
Aşa că, ţine cont de acest aspect când alegi o tunsoare.

Foloseşte produse de styling

Chiar dacă faci parte din acea categorie de fete care nu înţelege rostul produselor de styling, trebuie să ştii că acestea chiar te pot ajuta. Foloseşte-le atunci când ai părul ud, proaspăt spălat. Ele vor preveni deshidratarea părului şi îţi vor aranja firele rebele. De asemenea, între două spălări poţi foloi creme sau ulei care nu necesită clătire. Acestea îţi vor păstra mai mult timp hidratarea şi volumul părului.

Nu-l pieptăna între spălări
Părul creţ şi uscat nu se mai piaptănă şi nu se perie între spălări. Dacă totuşi ţi se încurcă, foloseşte-ţi degetele sau un pieptene cu dinţii mari şi rari, din lemn, special pentru bucle. Dacă îl perii nu faci altceva decât să-l întinzi şi să rupi firele de păr. 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • roxana pe 30 Iul 2013, 13:20
    cel mai bun sfat

    da si eu cand ma spalam pe par il uscam dupa il peptanam si mi se rupe firele pe par dar acum dupa ce ma usuc il pieptan

    0
    0

  • alyyc3 pe 6 Oct 2012, 10:31
    mergi la coafor mai des

    daca iti ingrijesti regulat parul in mod natural nu este necesar........mai ales k eu sunt inebunita dupa parul lung 8->.....al meu este pana la mijloc are putzin varfurile despicate dar nu cred k mersul la coafor este o solutie.....balsamul cu placenta este de mare folos tinut pe par minim 30 de minute.....de asemenea uleiul de masline pus doar pe varfuri.....eu inainte imi spalam parul cu balsam si il intindeam pe toata lungimea parului dar este necesar doar jumatate din par (nu la radacina)...pt k se ingrasa foarte repeede.....:)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod