Chirurgia plastica, solutia pentru combaterea complexelor

Intr-un sondaj efectuat pe un esantion de 52.000 de persoane, 71% dintre femei si 40% dintre barbati au declarat ca ar fi interesati sa isi modifice aspectul cu ajutorul operatiilor estetice, potrivit webmed.com
Intr-un sondaj efectuat pe un esantion de 52.000 de persoane, 71% dintre femei si 40% dintre barbati au declarat ca ar fi interesati sa isi modifice aspectul cu ajutorul operatiilor estetice, potrivit webmed.com.

Rezultatele studiului i-au surprins chiar si pe psihologi. "Interesul in chirurgia plastica este mult mai mare decat am anticipat", a declarat psihologul David Frederick, coordonatorul sondajului.

"Stim ca este o presiune uriasa asupra femeilor sa fie slabe si sa arate intr-un anumit fel, iar pentru barbati sa fie musculosi si in forma, dar nu m-as fi gandit niciodata ca atat de multi oameni sunt dispusi sa apeleze la chirurgia cosmetica
", a declarat psihologul.

Presiunea impusa de industria frumusetii a transformat operatiile estetice intr-un adevarat trend. Dar in unele situatii, chirurgia plastica chiar este singura solutie pentru a remedia unele probleme de natura estetica.

Ridurile, estompate prin lifting facial


Aparitia ridurilor este invitabila, indiferent de cat de multe creme sau tratamente cosmetice ai folosi. In cazul in care ridurile debuteaza cu mult inainte de vreme, nu ar trebui, totusi, sa eviti chirurgia plastica.

"Liftingurile faciale nu pot fi folosite impotriva liniilor fine si a neregularitatilor de culoare si textura a pielii, care necesita tratamente speciale. Desi un lifting facial nu poate opri procesul de imbatranire, el poate reduce semnificativ aspectul pielii lasate de la nivelul fetei si gatului, redand aspectul tanar", a explicat dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica.

Rinoplastia, o interventie estetica tot mai comuna


Rinoplastia este una dintre cele mai comune proceduri de operatie estetica efectuate astazi. "Remodelarea nasului corecteaza aspectul disproportionat al acestuia prin modificarea marimii sau formei, a deschiderii narilor sau a unghiului dintre nas si buza superioara. In plus, prin rinoplastie se poate corecta un defect nazal din nastere sau problemele respiratorii cronice", declara Dr. Calin Dobos.

Cearcanele, corectate cu acid hialuronic


Desi stilul de viata are un cuvant important de spus in aparitia cearcanelor, in majoritatea cazurilor acestea sunt ereditare. Machiajul, indiferent cat de bine este realizat, nu reuseste intotdeauna sa mascheze eficient cearcanele.

"Cea mai simpla metoda e sa se injecteze acid hialuronic in zona din jurul ochilor, obtinandu-se astfel un aspect reintinerit al fetei. Dureaza putin, efectul este imediat, iar edemul si coloratiile sunt minime, putand fii machiate imediat", a spus dr. Dobos.

Remodelarea sanilor


Aspectul sanilor este foarte important pentru majoritatea femeilor, defecte ale acestora putand afecta destul de grav incrderea in sine a unei femei. "Marirea sanilor, liftingul sau reductia mamara sunt interventii care remodeleaza forma sanilor si redau incredere femeilor" a afirmat dr. Dobos.

Si barbatii pot beneficia de interventiile de chirurgie a sanilor. Operatia de ginecomastie este recomandata barbatilor care sufera de dezvoltarea anormala a sanilor.

Chirurgia plastica, in ajutorul dietei


"Deseori, depozite locale de grasime se pot dezvolta in variate regiuni ale corpului. Aceste depozite persista in ciuda dietelor si exercitiilor fizice, si contribuie la disproportionarea siluetei. Liposuctia functioneaza prin indepartarea tesutului adipos in exces, astfel reconturand corpul si creand o silueta mai subtire" a explicat Dr. Calin Dobos.

Le-am intrebat pe fanele Eva de pe Facebook ce ar schimba, daca si-ar face operatie estetica. Iata ce au raspuns:

"Daca as fi avut cu zece ani mai putin as fi zis marimea cupelor. Acum stiu ca nu imi mai doresc asta pentru ca e o corvoada sa cari niste kg in plus zilnic. Acum raspund: abdomenul (dupa doua sarcini ...)" - Annamaria

"Nasul, pentru ca am deviatie de sept" - Adina

"Tot nasul, din cauza deviatiei de sept" - Anefi
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • The_Black_Cat pe 4 Oct 2012, 13:05
    Operatie Estetica

    Sunt de acord cu operatia estetica numai in cazul in care ai un defect evident care te impiedica sa te simti bine in pielea ta . De ce? Pentru ca daca nu te simti bine in pielea ta , cum altfel sa ai succese , sa ai incredere in tine si in fortele tale , sa fii fericita ( Felul cum arati influenteaza foarte mult rata succeselor proprii , optimismul , si buna dispozitie )? Si ca sa-ti raspund la intrebarea ta , Andreea , raspunsul este : fiecare din noi . Fiecare din noi avem standarde ale frumusetii , si este de la sine inteles sa vrem sa atingem un nivel cat mai inalt in frumusere , iar daca ceva anume sta in calea obtinerii nivelului cat mai inalt , mi se pare normal sa vrei sa inlaturi acel "obstacol" .

    2
    0

  • Andreea pe 30 Iun 2010, 16:48
    chiar asa

    bine zis Alexandra :)). Dar cine decide pana la urma cine e urat si cine e frumos de ajung unii oameni sa-si creeze astfel de complexe??!??!?!?

    1
    1

  • Alexandra pe 30 Iun 2010, 00:52
    apropos

    creierul nu se poate??? :)))

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod