Pot fi femeile prietene?

  •  
    • 213 mesaje
    10 Feb 2004, 20:54
    0 0
    Am o mare nedumerire in privinta asta. Am citit un sondaj cum ca ce isi doresc femeile de la o amica e sa le fie confidenta(majoritatea covirsitoare asta isi doresc, cam in procent de 95%). Apoi mersul la cumparaturi..si birfele. Asta inseamna prietenie intre femei? Sa se descarce una alteia de necazurile care le au cu iubitii si sa-si dea sfaturi din cind in cind ce model de rochie sa-si cumpere? Sa iasa in oras la o birfa cind se plictisesc de sotiori? Ce credeti voi ca inseamna a fi prieten cu cineva?
  •  
    • 361 mesaje
    10 Feb 2004, 21:59
    0 0
    Nu stiu ce raspuns sa-ti dau, cred ca perceptia despre prietenie este relativa, depinde de la persoana la persoana. Unele spun prea usor "prietena", doar pt simplu fapt ca ies la cumparaturi impreuna. Pt mine inseamna mult mai mult. Nu stiu cum sa definesc prietenia. Nu gasesc cuvintele portivite. Eu am o prietena adevarata ( zic eu, din punctul meu de vedere), ne stim de 10 ani....uneori nici nu e nevoie sa vorbim, doar stam una langa alta, ne "simtim" ca sa zic asa, noi comunicam undeva "profund", nu stiu daca ma puteti intelege.
    Uneori, cred ca sufletul meu pereche e ea, sincer , nu va ganditi la alte alea, dar ma gandeam....ca nu e alta persoana pe lumea asta care sa ma "stie si sa ma simta", asa cum face ea, o iubesc ( ca om , a nu se intelege alt sens) enorm, si e reciproc. Sunt o norocoasa, am o prietena dar buna.
  •  
    gia
    • 581 mesaje
    11 Feb 2004, 12:41
    0 0
    Sunt de aceeasi parere cu tine camelia. E tare greu sa formezi si mai ales sa cultivi o prietenie adevarata. Sincer nu am asa ceva si nici nu am avut. "M-am ars" de fiecare data si am suferit pentru simplul fapt ca am avut prea multa incredere. Imi doresc din tot sufletul sa ajung si eu intr-o zi sa spun ca am o prietena adevarata si sa fie asa cum a descris-o Camelia. Am prietene dar simt ca nu le pot spune "orice". Cine stie cum se intoarce roata si ma vor lovi cand imi va fi mie lumea mai draga.
    Poate ca si asta este o problema: increderea in ceilalti. Dar cand te-ai ars o data "sufli si in iaurt".
    Este doar o parere. Sunt convinsa ca pe lumea asat exista si oameni ce au legaturi foarte stranse se sincere.
    Va pup.
  •  
    • 361 mesaje
    11 Feb 2004, 13:33
    0 0
    Pritenia se verifica in timp, am avut si cazuri mai nefericite, cand m-am ars si eu. Eram mai pustoaica, dar ma ard si acum, nici o problema, pt ca am un mare defect pt mine si e calitate pt altii, pun foarte mult suflet in tot, mai ales in oamnei. Imi dau si sufletul din mine, si vine saracu' inapoi facut ferfelita, de la calcatul si stersul pe picioare cu el.
  •  
    • 130 mesaje
    11 Feb 2004, 16:18
    0 0
    Poti sa te convingi urmarind subiectul "Dusul cu apa rece". Fara cuvinte.
  •  
    • 145 mesaje
    11 Feb 2004, 17:22
    0 0
    Prietenie poate exista daca intelegi ca oamenii au calitati si defecte.Nu exista perfectiune si e reciproc valabil, in orice relatie.In rest este o problema de compatibilitate!Eu am o prietena de 21 de ani .Bineinteles ca exista si momente in care sint mici frictiuni,dar per total e in regula.Ne distram bine impreuna si sintem pe aceeasi lungime de unda.Ceea ce afecteaza un pic relatia este faptul ca sotii nostri nu au nimic in comun.Efectiv nu se agreaza!
    Culmea este, ca desi ne cunostem de atit de mult timp, subiectele de conversatie sint inepuizabile!Posibilitatea de a pastra acest gen de relatii interumane,spune foarte mult despre fiecare din noi.
  •  
    • 442 mesaje
    11 Feb 2004, 20:49
    0 0
    Uite un subiect bun de discutat. Este o mare diferenta intre o amicitie si o prietenie. Mie persoanal imi place sa fiu inconjurata de cat mai multi oameni, nu imi place singuraatea, dar instinctiv o caut atunci cand ma simt trista, sau am o problema arzatoare, din care nu ma pot "scoate" decat gandindu-ma eu la solutie.
    Imi place sa imi ajut cunoscutii, atst cat pot, dar eu sa cer ajutorul cuiva... imi vine f greu. Si asta pt ca nu am incredere in orice om. Trebuie sa il cunosc pe acela f bine, sa stiu ca ma poate ajuta cu sfatul de care am nevoie, ca in rest, nu prea cer nimic.
    Marturisesc si eu ca nu am ceea ce se numeste o prieena f buna, adevarata. Dar poate e si vina mea, pt ca nu am incredere destula, si nici nu prea pot accepta prea multe defecte. Si ma deranjeaza cand nu mi se iau in considerare parerile sau sfaturile imparasite acele prietene.
    Cat despre barfulita de la cafea, sau cumparaturile impreuna, sau o plimbarica... ce sa zic, imi face placere... dar cui nu ii place? E aiurea sa mergi singura sa iti cumperi haine, sau la bilblioteca, sau la scoala, sau la o cafea in baruletul preferat din colt. Pt asta exista amicele...
    "Prietenie intre femei"... dar de prietenie femei-barbat ce imi ziceti?
  •  
    • 213 mesaje
    12 Feb 2004, 08:51
    0 0
    ivona4love, nici eu nu am prietene apropiate(amice da). Dar am prieteni foarte buni baieti, cu care ma inteleg foarte bine. Ce caut eu intr-o prietenie e respectarea libertatii celuilalt..si e destul de greu de gasit.
    M-am ars si eu de citeva ori, incit nu-mi mai trezeste interesul o relatie de prietenie cu o fata(in general). Am stat in grupuri de fete pina la virsta de 19 ani si cred ca mi-a ajuns pe tot restul vietii, pentru ca am observat ca ceea ce m-a deranjat la pustoaice(cind eram si eu minora) nu se schimba nici cind ajung femeile la maturitate. Ce ma dispera la femei e tendinta spre birfa, cum pot un grup de femei care aparent sint cele mai bune prietene din lume, dupa ce pleaca din grup cel putin una dintre ele, mama mama, iti vine sa-ti bagi capu-n nisip de cite "corectari" fac celelalte("vai draga, ai vazut cum ii statea cu fusta aia", "cred ca a mai luat 5 kile-n plus" etc). Am vazut pe strada recent un grup de trei femei in jur de 30 de ani, foarte elegante; au ajuns la un semafor(unde eram si eu) cind una din ele a luat-o in alta directie; pina atunci numai vorbe dulci, dupa ce a plecat a treia, au inceput vorbele "de bine" de mi s-a facut greata. Pot numara pe degetele de la o mina fetele pe care le-am intilnit eu pina acum si nu aveau tendinte spre birfa.cred ca e o problema de educatie..cind lipseste respectul pentru cei din jur si nu exista decit admiratia pt sine(narcisimul), egoismul atunci cea care zice si pare a fi o prietena buna nu e decit o vrajitoare ordinara. Increderea e foarte importanta, dar se cistiga greu, in timp.
  •  
    • 728 mesaje
    12 Feb 2004, 13:52
    0 0
    Am avut ocazia o data sa rasfoiesc o carte despre femei si barbati:"Men From Mars, Women Are From Venus" de John Gray. Este foarte interesanta si chiar vorbeam si cu prietenul meu si atat lui cat si mie ni se potriveau descrierile care le facea acest psiholog derspre structura genurilor.
    Si cateva dintre chestiile care tu le-ai enumarat sunt intr-adevar niste caracteristici alea femeilor, care insa le au mai putin barbatii... Ele isi descarca sufletul, se plang cand au probleme, le place sa ceara sfaturi si mai ales le place sa ajute, sa dea o mana de ajutor, sa incerce sa perfectioneze, sa imbunatateasca si sa fie confidente...
    Ca sa revin strict la intrebarea ta am o zicala: un prieten este acela care iti canta glasul inimii atunci cand tu l-ai uitat... Si asta include si respectarea libertatii de care tu vorbesti... A fi prieten cu adevart, parerea mea este ca in primul rand trebuie sa existe un respect pt acea persoana, o stima pt ceea ce este. Si chiar daca uneori prietenul/a are o parere diferita sa stii sa i-o accepti si sa ai incredere. Sunt multe, f multe de spus... Oricum o prietenie adevarata include si niste sentimente, care pot scadea cu timpul si o data cu distanta, dar nu vor disparea niciodata... Ele oricand pot fi reactivate la o intensitate mai mare... Poate pare pueril ceea ce zic, dar si eu am avut si inca mai am astfel de prietenii...
    Cat despre barfa, aici e vorba doar de capacitatea intelectuala a femeii, caci daca ar avea lucruri importante la care sa se gandeasca, atunci ar vorbi despre ele...
  •  
    • 92 mesaje
    12 Feb 2004, 15:43
    0 0
    parerea mea este ca o pritenie intre femei e foarte greu de inchegat. de unde ar trebuie sa incepem....e greu de spus. chiar si aici pe forum e greu sa vb!
  •  
    • 361 mesaje
    12 Feb 2004, 18:58
    0 0
    Evelor, ati lucrat in colectiv mare de femei? Eu da !!! Vai viata mea, eram 20 de colege, vb de spital. Sa mai fie si mai invarsta decat tine, si majoritatea la menopauza...iadul pe pamant. Dar eu am avut noroc ( asa sunt eu norocoasa, deh sunt Leu, desi....) si am avut colega mea cu care lucram in salon super de treaba, echipa perfecta. Dar nu pot sa o numesc ca mi-era prietena, mi-a fost cea mai buna colega pe care am avut-o.
  •  
    • 28 mesaje
    12 Feb 2004, 21:04
    0 0
    mai fetelor, pe mine m-a invatat mama de cand eram mica sa nu am incredere in femei. si tin minte ca tata dadea aprobator din cap. cineva spunea ca 2 femei sunt prietene pana ce apare EL. asta cam asa e. hai sa va zic o vorba in care eu cred foarte mult: "diavolul e o masca a libertatii cu chip de femeie venita sa mantuiasca lumea". fetelor, hai sa recunoastem: noi suntem alea rele care suntem in stare sa ne mancam una pe cealalta pentru orice fleac. asa suntem noi: diavolul in persoana. si pt cele care zic ca au o prietena adevarata: felicitari! ma bucur ca ati gasit o persoana de incredere, dar totusi, exista si momente de cearta sau de ranchiuna, sau, poate, sunt cuvinte nespuse etc. etc. intotdeauna exista "ceva". asa ca pt mine, "prietenie intre femei".... no such thing!
  •  
    • 728 mesaje
    12 Feb 2004, 21:08
    0 0
    Mandradah, ce te face sa crezi ca 2 barbati prieteni nu ar putea ravni la aceasi femeie? Diferenta este ei si-o cedeaza de voie, de nevoie daca ea alege pe celalat si apoi le trece, caci pt ei femeile au o mai mica importanta...
  •  
    • 49 mesaje
    13 Feb 2004, 04:16
    0 0
    subiectul imi place foarte mult si as avea si eu doua vorbe. Eu am crezut intotdeauna in prietenie, deci si in prietenia dintre doua fete sau femei. Pot sa spun ca am multe prietene si multe amice. Important este sa stii sa-i alegi si daca i-ai gasit sa-i pastrezi. daca vrei sa ai prieteni trebuie sa fii tolerant si sa intelegi ca oamenii nu sunt perfecti, iar prietenii sunt si ei oameni. Si pe mine m-au dezamagit uneori, dar au cost alte lucruri care m-au facut sa uit greselile lor. cat despre prietenia dintre un barbat si o femeie...mmm...ce sa zic...Am si prieteni barbati, sau as putea spune amici!sau ca sa nu mai generalizez pot spune ca in unul dintre ei am avut mare incredere si au fost momente cand am avut curajul sa-i marturisesc lucruri pe care nu le spusesem altcuiva. La un moment dat mi-am dat seama ca prietenia era pe cale sa se transforme in altceva .
    Mihaela
  •  
    • 28 mesaje
    13 Feb 2004, 07:46
    0 0
    pt Alle McBeal: citeste cu atentie ceea ce am scris. nu am spus ca doi barbati nu pot ravni la aceeasi femeie. eu vorbeam din punctul de vedere al femeilor. la ceea ce te referi tu...deja e vorba despre un alt subiect care se poate intinde pe multe pagini. ai dreptate in mesajul tau, dar te rog sa fii mai atenta la ceea ce citesti inainte sa ma iei la intrebari. ok? fara suparare
  •  
    • 562 mesaje
    13 Feb 2004, 12:28
    0 0
    Dragele mele, eu cred ca nu exista prietenie intre femei. Sau exista o perioada de prietenie, sa zic asa. Este imposibil ca pana la urma una sa nu deranjeze intr-un fel pe cealalta. Sau pur si simplu relatia se raceste. Ramai doar cu conceptul de prietenie!!
    Numai bine.
  •  
    • 48 mesaje
    13 Feb 2004, 13:53
    0 0
    .
  •  
    • 28 mesaje
    15 Feb 2004, 20:30
    0 0
    draga geea, pornesc de la premisa ca nu va merge pentru ca am patit-o pe pielea mea de fiecare data. femeile sunt foarte invidioase si eu am fost intotdeauna subiect de discutie pentru ele.
    in plus, recunosc ca si eu fac parte din categoria "femei - cele mei rele fiinte". si cred ca stiu ce vorbesc
  •  
    • 48 mesaje
    16 Feb 2004, 18:16
    0 0
    .
  •  
    • 28 mesaje
    16 Feb 2004, 18:25
    0 0
    pentru geea: mi-a placut raspunsul tau. intr-adevar, e dreptul tau sa hotarasti din ce categorie vrei sa faci parte, chiar daca nu e neaparat necesar sa faci parte dintr-o categorie anume.
    tocmai de aceea am si eu dreptul, la randul meu, sa hotarasc carei categorii ii apartin.
    vreau sa fiu inteleasa: nu incerc sa implementez idei pe acest forum, ci vreau doar sa imi spun parerea, pe baza experientei proprii.