subiect de sanatate
-
0 0stiu ca nu e locul unde sa postez dar intru f rar si la sanatate se raspunde greu...de cateva zile,vreo 4-5 ma doare f rau spatele. nu s genul care sa se alarmeze,nu iau medicamente din principiu,nu ma duc la doctori si s mereu acuzata de neglijenta din punctul asta de vedere..va spun asta ca sa intelegeti ca e grav si nu s vreo panicata in general.
m a mai durut spatele o sg data acum vreo 5 ani,mi am dat cu Fastum Gel si a trecut.acum e diferit. in prima zi ma durea doar cand stateam pe scaun la birou si mi era greu sa stau in picioare cand ma ridicam...dar s a acutizat si acum ma doare permanent astfel incat de vreo 2 zile nu mai pot sa stau verticala,ma doare incontinuu,in orice pozitie as sta,ma doare cand respir,cand vorbesc,cand rad.
am fost azi la urgente.doctorita nu si a putut da seama ce am,a stat o juma de ora sa caute pe net simptomele si nimic...mi a facut o injectie (detomexan sau naiba stie cum se numea) care ar fi tb sa ma ajute...nimic.mi am dat cu unguente,am bagat ketonal ca sparta...nimic...
maine vreau sa ma duc sa fac un rmn...mi a zis ca probabil e ceva neurologic...
sunt destul de speriata...sa nu radeti..o prietena a descoperit acum 2 ani ca are leucemie de la niste dureri de spate asemenatoare cu ale mele si intr o luna s a dus... -
coralain said:Angi, nu te panica. Gaseste un medic bun care sa te controleze si sa ti faca analize. Durerile de spate pot avea cauze multiple. De ex, o prietena a avut dureri groaznice de spate, cauza: o piatra a rinichi. Multa sanatate !!
exact asta am vrut sa spun si eu. si eu cand am avut probleme cu rinichii, ma durea spatele de nu puteam sta dreapta, umblam tot indoita.
-
Angelie said:
Nu fii fraiera, nu fa rmn de capul tau, ca te costa destul si nici nu stii exact ce sectiuni sa faci
sa nu mai vorbim ca nu stii ce ar fi mai bun in cazul tau: RMN sau CT
- si mai pierzi si timp pretios, in loc sa mergi la medic.
Si clar, primul pas este sa mergi cat mai repede la un doctor bun neurolog.
El iti va recomanda investigatiile necesare, si stie si cel mai bine cu ce alte ramuri ale medicinii se poate interfera.
Si iti va recomanda si ce medicamente pentru durere sa iei intre timp, pana la stabilirea unui diagnostic corect.
Acest mesaj a fost editat de către cafe_au_lait: -
Deocamdata nu are nevoie de neurochirurg, pentru ca nu se stie inca daca chiar va avea nevoie de vreo interventie chirurgicala ( sincer, eu sper sa nu, Angelie
sunt destule afectiuni care dau dureri groaznice si nu e nevoie de interventie chirurg. )
Plus ca stii cum e mentalitatea pe aici, un chirurg te poate "taia" si daca nu e musai necesar
Un medic neurolog bun - de asta ai nevoie acum, repet, el va sti sa te trimita dupa investigatiile necesare, fie ele ecografie, RMN sau CT etc. -
Angelie said:stiu ca nu e locul unde sa postez dar intru f rar si la sanatate se raspunde greu...de cateva zile,vreo 4-5 ma doare f rau spatele. nu s genul care sa se alarmeze,nu iau medicamente din principiu,nu ma duc la doctori si s mereu acuzata de neglijenta din punctul asta de vedere..va spun asta ca sa intelegeti ca e grav si nu s vreo panicata in general.
m a mai durut spatele o sg data acum vreo 5 ani,mi am dat cu Fastum Gel si a trecut.acum e diferit. in prima zi ma durea doar cand stateam pe scaun la birou si mi era greu sa stau in picioare cand ma ridicam...dar s a acutizat si acum ma doare permanent astfel incat de vreo 2 zile nu mai pot sa stau verticala,ma doare incontinuu,in orice pozitie as sta,ma doare cand respir,cand vorbesc,cand rad.
am fost azi la urgente.doctorita nu si a putut da seama ce am,a stat o juma de ora sa caute pe net simptomele si nimic...mi a facut o injectie (detomexan sau naiba stie cum se numea) care ar fi tb sa ma ajute...nimic.mi am dat cu unguente,am bagat ketonal ca sparta...nimic...
sunt destul de speriata...sa nu radeti..o prietena a descoperit acum 2 ani ca are leucemie de la niste dureri de spate asemenatoare cu ale mele si intr o luna s a dus...pot fi mai multe motive.. poate rinichii?
cauta un medic calumea, cum adica s-a uitat pe net?! -
Angelie said:stiu ca nu e locul unde sa postez dar intru f rar si la sanatate se raspunde greu...de cateva zile,vreo 4-5 ma doare f rau spatele. nu s genul care sa se alarmeze,nu iau medicamente din principiu,nu ma duc la doctori si s mereu acuzata de neglijenta din punctul asta de vedere..va spun asta ca sa intelegeti ca e grav si nu s vreo panicata in general.
sunt destul de speriata...sa nu radeti..o prietena a descoperit acum 2 ani ca are leucemie de la niste dureri de spate asemenatoare cu ale mele si intr o luna s a dus...angi no ofense citind postarea ca doctorita a cautat pe net simptomele mi-e greu sa cred ca te-ai dus la persoana potrivita
pe langa faptul ca RMN e scump ... nu se face dupa ureche
cauta sa mergi la mai multi doctori , mai multe opinii nu strica
faptul ca mergi rar la doctor si acum ca te doare durerea ta ti se pare imensa , insa poate foarte bine sa fie un curent , ai stat candva gresit pe un scaun , o dormit intr-o pozitie incomoda , ai carat ceva mai greu ..poate fi orice..nu te avanta in subiecte gen leucemie si s-a dus intr-o luna
-
Nu te gandi la ce e mai rau! S-ar putea sa fie o nevralgie intercostala sau o problema la rinichi.
Durerea o simti intr-un punct sau este extinsa la tot spatele? Ai avut o perioada mai grea din punct de vedere psihic? Intradevar cauza durerii poate avea multiple cauze, insa nu e cazul sa te arunci la RMN fara sfatul unui medic.
Poti sa-mi raspunzi la intrebarile de mai sus si pe privat si poate te pot ajuta macar cu o parere (ceva mai avizata
)
-
sunt destul de speriata...sa nu radeti..o prietena a descoperit acum 2 ani ca are leucemie de la niste dureri de spate asemenatoare cu ale mele si intr o luna s a dus...
lasa-ma mah cu prostiile. auzi la ea,...
vin la nentu' sensei sa te faca el bine...
ia meri tu in oras sau trimite o prietena de ia-ti o perna electrica.
ai transpirat si ai racit acolo, local sau e chiar o intindere, sau ambele.
trece in 3-4 zile.
mi s-a intamplat in feb la ski.
imi lua 10min sa ma urc in masina,
dupa cazatura (deci si intindere), am simtit in camera ca am bagat-o pe maneca.
am avut trei tentative sa ma ridic din pat. nereusite.
efectiv am transpirat de frica. trebuia sa ma pot duce cel putin la toaleta.
tine cald acolo ca trece, lasa prostiile ca esti fata mare.
hai.. treci la perna electrica -
tsunnami said:ai mancat mult de pasti? asta ajuta durerea.
ai fost sendentara lately? si asta ajuta durerea.
auzi, doctori...
asa din senin nu apare ceva brusc.
ia zi cand ai mers mai mult pana ai obosit si cand ai transpirat?
poate de la sex in lift?tsu..rau mai esti nene...poate ca nici nu are lift in bloc bre