aloe vera-idei de preparare?

•  
    • 556 mesaje
    11 Dec 2006, 02:07
    6 0
    Buna fetelor.Am o intrebare mai putin obisnuita:am in casa cateva frunze de aloe vera de la o planta pe care am mutat-o intr-ul alty ghiveci si cu frunzele ramase as vrea sa fac ceva...o solutie,tinctura, crema....nush....deci un preparat pentru ten gras cu tendinta acneica pe care sa-l pot folosi pe fata.
    Deci?Stie cineva cum se face?Ma ajuta cineva cu vreo reteta?

pupici.
  •  
    • 31 mesaje
    11 Dec 2006, 09:48
    0 1
    Aloia normalizeaza metabolismul si detoxifica organismul.
    Are capacitatea de a penetra tesuturile umane pana la al 7-lea strat, inpiedica infectia avand efect antibacterian, antivirotic si antifungic.
    Gelul este f. bun utilizat in stare pura.
    Pui frunzele intro pungulita in frigider si folosesti cate o bucatica de frunza, dupa ce speli fata, in special seara.
    Desfaci frunza si ungi fata cu gelul respectiv.
    Te va ustura putin dar este f.sanatos.
    Succes.
  •  
    • 556 mesaje
    11 Dec 2006, 11:13
    2 0
    Multumesc silvia.Metoda aceasta am mai folosit-o dar ma intrebam dc mai stie cineva retete naturale cu aloe vera pentru ten gras..care sa inglobeze mai multe ingrediente naturale...in special ma intereseaza cantitatile ca asa stiu in mare ce as putea folosi dar ar fi mai k cu o reteta ...preparat...ceva...
    Mai stie cineva?Moduri de preparare sau cum as putea sa ma folosesc de planta aloe vera in mod eficient?
  •  
    • 269 mesaje
    11 Dec 2006, 14:30
    2 2
    Si pe mine m-ar interesa, as vrea sa stiu daca se poate face tinctura de aloe si daca isi pastreaza proprietatile in aceste conditii.
  •  
    • 119 mesaje
    11 Dec 2006, 17:43
    0 0
    buna...eu intru in contact f des cu produse de acest gen...si va pot spune ca din pacate gelul din planta de aloe vear dupa 2 ore isi cam pierde din propietati...trebuia imediat stabilizat pt a-si pastra efectul...aloe vera este f buna...eu va recomand daca tot vreti sa folositi.imediat dupa ce ati taiat frunza sa o aplicai pe4 baza ac masca...este extrordinara...sau sa beti geluldin ea.Putin dar noahh tot e ceva
  •  
    • 213 mesaje
    11 Dec 2006, 20:52
    0 0
    "Pentru pastrarea tenului fetei catifelat si tanar se aplica zilnic o solutie obtinuta prin mixarea a:
    -500 ml apa distilata cu
    -50 gr. castraveti verzi taiati marunt si
    -50 gr aloe proaspata, curatata de coaja tepoasa.
    Solutia se pastreaza la frigider si poate fi folosita 7 zile."
  •  
    • 686 mesaje
    11 Dec 2006, 20:54
    0 0
    Alina20 gelul cu aloe vera e sanatos de la forever living, daca poti sa-l bei e bine, eu una nu pot.
    Am avut o prietena care a scapat de acnee de la el, avea fata foarte chinuita de la cosuri si nu stia ce sa mai faca si cu asta s-a tratat.
  •  
    • 637 mesaje
    11 Dec 2006, 23:20
    3 0
    am gasit intamplator pe un site:

Aloe-vera are efecte regeneratoare si cicatrizante. Tratamentele cu aloe-vera se potrivesc cel mai bine tenului predispus la inflamatie, iritatii, eruptii, cazuri in care aplicam frunza direct pe piele. Se recomanda masca din argila si o frunza de aloe tocata, care are efecte detoxifiante si depurative.
  •  
    • 556 mesaje
    12 Dec 2006, 12:19
    0 1
    Multumesc pentru raspunsuri.Pana la urma o sa inecerc sa le folosesc asa in stare naturala sau incorporate in masti....
  •  
    • 1 mesaje
    27 Ian 2014, 19:13
    0 0
    Vand aloe arborescens cu varste intre 3 si 15 ani. Pentru mai multe informatii vizitati www.aloe-vera-romania.webs.com