Regimul Montignac
-
0 0Salata italieneasca
Ingrediente: 2 salate verzi, citeva fire de ceapa verde, citeva ridichi de luna, ulei, otet (zeama de lamiie), 2 oua tari, 100 gr. masline, sare
Se rupe bucati miezul salatelor si se imprastie pe un platou lung. Se presara ceapa verde taiata bucatele, ridichile de luna taiate felii. Se toarna sosul vinegreta preparat din ulei, otet sau zeama de lamiie si sare. Se garniseste de jur imprejur cu felii de oua tari si masline. Se serveste imediat.
Pui marocan
Ingrediente: 4 buc.piept de pui cu os sau pulpe cu tot cu partea de sus, 2 cepe, 2 frunze de telina, 2 rosii de marime mijlocie, 1 ardei verde, 1 lingura chimen, , 1/2 cana masline, 700-750 ml pasta de tomate.
Se preincalzeste cuptorul la 500F(250C). Se desface pielita de pe carne si se pune carnea intr-o cratita de 3 l. Se taie marunt ceapa, iar telina in bucati de 1 cm. Se taie fiecare rosie in 8 felii. Se curata ardeiul de vinisoare si seminte si se taie marunt. Se arunca toate zarzavaturile peste pui. Se pun chimenul si maslinele peste pui, iar apoi se toarna pasta de rosii deasupra. Se reduce temperatura cuptorului la 450F(230C) si se plaseaza la mijloc cratita acoperita cu o folie de aluminiu. Dupa 30 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o lingura se stropeste puiul cu sos. Se lasa descoperit si se mai pastreaza 25-30 min. la cuptor dupa care se scoate afara.
Sos cu smintina
Ingrediente: smintina, ou, ulei, mustar, supa de carne, bulion, zeama de lamiie.
Se face o maioneza nu foarte grasa din galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamiie, se amesteca si smantina (de preferat smintina degresata) si bulionul(o lingurita- si in acest caz se pune si o lingurita de zahar sau suc de rosii, 2 linguri) pina la omogenizare.
Se serveste rece la fripturi, salate
Sos delicios
Ingrediente: ou, ulei,lamiie, smintina, sos de rosii.
Din galbenusuri, sare, ulei, lamiie, se face o maioneza nu prea grasa care se amesteca pina la omogenizare cu smintina(de preferat cea degresata), sosul de rosii si cu albusul de la oul fiert. Se serveste rece, la fripturi, salate, cartofi.
Marinata de macrou
Ingrediente: 3 kg macrou,1 kg ceapa, otet, apa, sare, mirodenii - foi dafin, piper boabe, boabe mustar, ienibahar, coriandru.
Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cit otet, atita apa) si mirodeniile si sarea, dupa gust. Se asaza in borcan de 3 kg, un rind de ceapa si un rind de peste taiat bucati, pina se umple borcanul. Se toarna zeama de otet cu mirodeniile peste peste si ceapa si se lasa la macerat cam o saptamina.
Rulada de carne
Ingrediente: carne de porc (sa fie macra)doua cani de apa, sare, mirodenii - piper macinat, usturoi, boia de ardei dulce, foaie de dafin.
Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un pic se sareaza si se asaza intr-o oala, se toarna amestecul de mirodenii peste carne si se lasa la macerat 3-4 zile la rece. Dupa ce s-a macerat carnea si a prins gust de mirodenii se ruleaza carnea si se leaga cu sfoara. Peste zeama care a ramas cu mirodenii se asaza rulada de carne si se mai adauga apa. Se fierbe si se lasa la racit in oala. Se scoate si se da prin boiaua de ardei dulce. Se taie felii si se serverste cu mustar. Se serveste rece, cu mustar, usturoi sau ceapa. -
Friptura inabusita condimentata
Ingrediente: 1 kg de carne de porc, 4-5 catei de usturoi, o ceapa potrivita, 150 ml suc de rosii, 250 ml vin rosu sau bere, un paharel de tuica (optional), sare, piper, oregano, cimbrisor, busuioc, boia, vegeta, 30 g. margarina sau unt.
Se taie carnea in bucatele potrivite.In tigaia unsa cu margarina se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si el taiat marunt, dupa care se adauga bucatile de carne, peste care se toarna vinul sau berea, tuica si sosul de rosii, se condimenteaza cu toate condimentele de mai sus dupa gust, se pune putina apa daca mai este cazul ca sa acopere carnea si se lasa la foc mic, acoperita.Se lasa sa scada pana sa rumeneste carnea sau daca doriti se poate lasa cu putin sos.
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Ingrediente: oase porc, carne tocata porc si vita, ou, ceapa, telina, patrunjel radacina, ardei gras rosu si verde, zeama de varza sau bors, smintina, leustean
Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), patrunjelul taiat rondele. Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta .Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt. Se serveste ca atare sau cu smintina.
Curcubeu
Ingrediente: 3 rosii, 2 castraveti, 2 cepe verzi, 2 ardei capia, 2 ardei grasi, 1 lingu.l.ra ulei, sare dupa gust, brinza rasa.
Se taie fiecare leguma, se amesteca intr-un castron, se pune uleiul, sarea si la sfirsit se rade brinza peste salata.
Salata ruseasca de jambon
Ingrediente: 1 buc. radacina patrunjel, gulii,1 buc. Telina, ,2 castraveciori murati, 3 oua, 2 dl ulei, zeama de la o lamiie mare, 10-15 masline fara simburi, citeva frunze de salata verde, 300 gr. jambon sau sunca, mustar, sare, piper
Toate zarzavaturile se fierb in apa cu sare, se lasa sa se raceasca si se taie in cubulete. Castraveciorii se taie tot in cuburi, la fel 7-8 masline si albusul fiert. Se prepara o maioneza din 2 galbenusuri crude si unul fiert, uleiul si zeama de lamiie. Se amesteca totul cu jumatate din maioneza, se asaza pe o salatiera tapisata cu frunze de salata verde, se da forma dorita, se imbraca cu maioneza ramasa si se garniseste cu jambonul taiat feliute, cu masline, rondele de morcov, boabe de mazare, felii de cartofi si patrunjel verde tocat.
Specialitate slovaca
Ingrediente: o varza murata de peste 1 kg., 200 gr. ciuperci uscate, 200 gr. cirnati,ulei, boia de ardei dulce, sare, piper
Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se fierb foarte bine si ciupercile, care se adauga peste varza si se lasa sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Se taie cirnatii in felii rotunde si se pun in acelasi vas cu ciupercile si varza. Se infierbinta 2 linguri de untura, se pune pentru 3 minute boiaua dulce, care se toarna in vasul cu preparatul respectiv. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic pina cind lichidul aproape s-a evaporat.
Macaroane vieneze
Un ardei gras mare si rosu se taie in felisi se inabuse cu o lingurita de ulei masline.se stinge cu 2 linguri de supa de legume si se lasa sa fiarba pina se inmoaie.se taie in feliute un cirnat subtire(40 gr)si se adauga peste ardei,lasindu-se sa fiarba putin.totul se toarna peste 50 g macaroane fierte. Se garniseste cu rondele de ceapa.pastele se lasa sa se scurga si se amesteca cu cirnatul.se serveste ca si salata rece(are 345 kcal). -
Supa taraneasca de ceapa (de post)
Ingrediente: 3 cepe maricele, 2 fire praz, 1 1/2 supa legume, 1 leg patrunjel, sare, piper alb, ulei masline.
Se spala ceapa si prazul, se taie rondele, se ametesc in ulei de masline.Nu se prajesc, deci doar cat sa se inmoaie.Se pune supa de legume, se lasa la foc mic cu capacul pus 1 ora.La sfarsit de adauga patrunjel tocat marunt. Daca nu tineti post, se preteaza excelent la servire, peste supa fierbinte cascaval ras.
Supa crema de telina
Ingrediente: 1 telina mare (aici sunt cat varza; daca nu gasiti asa mari, luati mai multe mici), 1 1/2l supa legume, 200g smantana (nu asa lichida si cat de slaba), 1 priza nucsoara, sare.
Se taie telina in bucati, se face supa de legume, se da telina si se lasa la fiert. Cand s-a fiert telina, se scoate o parte din cratita, restul se paseza. Se pun la loc bucatile scoase, se adauga sare si nucsoara, si smantana. Se mai aduce o data la fiert si gata.
Salata de fasole verde cu ton
Ingrediente: 600 gr. fasole congelata, 300 gr. ton în ulei (din conservă, 200 gr. măsline negre fără sîmburi, 50 ml. ulei de măsline, 1 lămîie, sare, piper
Se decongelează fasolea şi se taie în bucăţi de 3 cm. Se scurge bine de apă si se pune la călit, la foc iute, în uleiul de măsline, timp de 2 minute. Se pune apoi într-un castron si se lasă la răcit. Se adaugă tonul scurs de ulei si măruntit, precum si zeama de lămîie, coaja de lămîie tăiată cubulete si măslinele tăiate rondele. Se potriveste de sare si piper si se amestecă bine. -
Salutare. Eu am tinut acest regim 5 zile si am slabit 2 kg caci eram o mancatoare de dulciuri si imediat cum am renuntat s-a vazut insa...de 3 zile trisez caci am cazut iar prada dulciurilor. Nu mananc la fel de multe ca inainte dar...pe cantar deja am pus jumatate de kg la loc. Ma bucur sa mai gasesc si alte prietene de "suferinta" poate asa ma ambitionez si eu si zic GATA...De maine ma apuc iar de Monti. Sper ca de data asta...cu ajutorul vostru sa ma tin de regim.
Va pup si sa fiti frumoase. Cat mai putine kg. -
Eu personal cunosc pe cineva care a slabit 40 kg in 2 ani cu Monti. Si pe altcineva care a slabit 10 kg.
Am trecut repede prin retetele de aici si am gasit 3 chestii necorespunzatoare:
1) flan de branza vaci cu stafide: stafidele nu sunt permise, nici romul.
2) painea prajita cu sos de rosii: e pt. faza 2
3) macaroane vieneze: daca se inlocuiesc macaroanele cu spaghetti sau spaghettini e faza 2.
@adela10: macar in primele luni nu e recomandat de mancat nici dulciurile care sunt permise tocmai cu scopul de a dezobisnui corpul de cerinta de dulce. Daca trebuie neaparat, mananca o patratica de ciocolata amara (cel putin 70% caca. Si eu sunt cu dulcele, tare mai stiu ce-nseamna pofta de dulce! Dar acum mananc pana si ciocolata cu 99% cacao!! -
eu nu prea mananc de obicei...daca ma apuc acum de mancat credeti ca voi slabi???
...poate sunt tampita...(redusa mintal nu cred , capsoru' consider ca ma mai duce (lucrez ca economist)...dar eu n-am priceput prea multe din rete asta...
va rog!!! sa-mi spuna si mie cineva asa cum ar spune unui prost...explicati-mi ce pot manca si ce nu...ce sa nu amestec??? vreau sa slabesc cam 5 kg...(am 60kg si vreau 55kg)
pleaseeeeeeeee!!!multumesc!!!!
sa nu radeti de mine si nici sa nu ma injurati!!! -
Nici eu nu prea am inteles initial ce se mananca si ce nu. Ieri mi-am cumparat cartea si la o prima citire nu mi-a fost prea clar ce e cu regimul.
Ceea ce am inteles este ca, cel putin in prima faza (cea de slabire) se evita glucidele.
Adica nu se mananca: cartofi,orez, morcovi, lapte dulce, banane, ficat, paine si toate produsele pe baza de faina alba(paste, biscuiti, aluaturi, etc), dulciuri (de nici un fel).
Nu se beau: bauturi carbogazoase(cola, pepsi, fanta etc) si nici sucuri "naturale" din comert, alcool, cafea, ceai verde sau negru.
Ce se mananca? Carne de toate felurile: pasare, vita, porc, peste, fructe de mare, carne tocata, preparata oricum (fiarta, gratar, prajita), in afara de pane pt ca are faina. Toate felurile de branzeturi, si un iaurt pe zi.
Toate astea se mananca cu salate de legume sau legume fierte (rosii, castraveti, spanac, andive, telina, fasole verde etc.
Foarte important este sa mananci trei mese pe zi, de preferat la aceleasi ore.
Ce mai este important, fructele se mananca numai singure, pe stomacul gol.
Cam asta e ceea mi s-a parut mie ca este esential.
Evele care sunt experte in acest regim ma vor corecta daca am gresit sau am omis ceva.
De luni incep si eu regimul pt. ca vreau sa slabesc 7-8 kg. Am 1,68m si 63 kg si vreau sa ajung la 55-56 kg. -
multumesc adia1203!!!cam asta intelesesem si eu dar...ma gandeam ca trebuiesc combinate intr-un fel anume. eu mai am o problema si anume ...as vrea sa devin ovo-lacto-vegetariana treptat...si mananc din ce in ce mai putina carne...e mai greu pentru ca ...locuiesc in oradea de 5 luni dar cam la 5 sapt. merg acasa la parinti in prahova si ei imi umplu gentile cu carne...deci vreau sa stiu cum sunt privite in prima faza fasolea, mazare, soia mai ales, linte, varza...conteaza cum sunt mancate si combinate???pestele nu prea imi place...eventual pot manaca icre sau peste -conserva(fara a fi gatit)...malaiul se incadreaza si el la "NU", nu-i asa? doar e...porumb!!! dar garul fiert simplu??? daca laptele se manaca numai degresat atunci smantana ce cauta???ciocolata amaruie se poate manca oricand??dar produsele pentru diabetici care nu au zahar ???
va pupesc de 10000 de ori si astept raspuns cu nerabdare pt ca vreau sa ..ssssslabesssccccccc!!!! -
Fasolea uscata stiu ca nu e indicata in faza de slabire, dar daca vrei sa mananci, se poate fiarta dar necombinata cu carne sau lactate, doar cu salata.
Varza se poate manca, dar despre linte si soia nu stiu, n-am apucat sa citesc.
Porumb nu se mananca sub nici o forma. Stiu ca era foarte stricta interdictia. E mai rau decat faina alba.
Poti sa mananci oua sub orice forma, fierte, omleta, ochiuri, cu legume sau salate.
Laptele dulce contine glucide. Acestea se elimina in zer la prepararea branzeturilor de asta ai voie sa mananci branzeturi si smantana.
Despre celelalte nu stiu, trebuie sa ma mai documentez. -
Fasole este voie.
Multe dintre alimentele care contin glucide au fost testate de Montignac si sunt clasificate dupa indexul lor glicemic. Cele cu un index glicemic pana in 35 pot fi combinate cu grasimi, cele de la 35 pana la 50 nu au voie sa fie combinate cu grasimi, iar cele peste 50 sunt interzise. In faza 2 se pot manca si cele intre 35 si 50 cu grasimi. -
am tradus lista:
Aliment GI
Gelatina 0
Salate verzi 10
Vinete, dovlecei 10
Varza, broccoli, praz 10
Rosii, ardei 10
Ceapa, usturoi 10
Varza murata 15
Lapte prins, iaurt 15
Alune de pamant 15
suc de legume proaspat facut 15
ciuperci, sparanghel 15
Fasole soia din conserva 15
Lamai 15
Caise proaspete 20
Avocado 20
Alune de pamant, uscate, sarate 20
Fructoza, sirop de agave 20
Branza vaci 1,5% 20
Tarate de orez 20
Rosii uscate 20
Germeni de soia 20
Fasole boabe proaspata (din pastaie) 22
Linte verde 22
Marmelada fara zahar 22
Nuci, migdale 22
Ciocolata 70% 22
Mazare uscata 22
Fasole bruna uscata 24
Orz boabe neprelucrat 25
Grapefruit,cirese, prune 25
Linte rosie 25
Fasole kidney (rosie) 29
Cereale All-Bran 30
Amaranth 30
Mere, piersici, Nectarine 30
Paste sticla (glas noodles, Glasnudeln) din fasole Mungo 30
Pastai (fasole verde) 30
Naut 30
Fasole Lima 30
Lapte degresat 30
Morcov crud, ridichi 30
Fasole alba uscata 30
Lapte de soia 31
Iaurt 1,5% cu fructe (fara zahar) 34
Caise si smochine uscate 35
Anghinare 35
Hrean 35
Portocale, pere 35
Quinoa, secara 35
Lapte si iaurt 3,5% 35
Orez salbatic 35
Orz 36
Fasole mungo verde 38
Supa de rosii 38
Fasole pestrita uscata 39
Paine 100% integrala, tipul 2000 (faina macinata mare) 40
Smochine proaspete 40
Linte conserva 40
Inghetata cu alginate 40
Mazare proaspata 40
Suc de fructe proaspat 40
Banane de gatit verzi 40
Fulgi de ovaz 40
Paine integrala din secara 40
Bulion 40
Fulgi cereale neprelucrati 40
Vollkornmehl 40
Paste din faina integrala fierte al dente 40
Struguri 40
Naut conserva 41
Grau boabe 41
Tarate 42
Inghetata din fructe (fara zahar) 45
Suc morcovi proaspat 45
Kleiebrot, Schrotbrot 45
Spaghetti al dente 45
Pere conserva (fara zahar) 46
Laktose 46
Fasole romana 46
Piersici conserva (fara zahar) 47
Ananassaft 48
Baked Beans, conserva 48
Suc de Grapefruit 48
Porridge de ovaz 49
Faina de hrisca 50
Mazare conserva 50
Orz prelucrat 50
Paine din faina integrala tipul 1500 50
Gris integral 50
Orez Basmati, orez brun, neprelucrat 50
Kiwi 50
Linte verde conserva 52
Fasole Kidney rosie, conserva 52
Ciocolata 52
Stiulete porumb 54
Grau boabe 54
Hrisca 55
Cocktail de fructe 55
Biscuiti din ovaz 55
Honey Smacks (Kellog's) 55
Biscuiti cu unt 55
Spaghetti fierte moi 55
Paste din faina alba 55
Müsli 56
Stafide din struguri Sultana 56
Kartoffel, neue 57
Mango, Papaya 58
Orez cu bobul lung 60
Inghetata 61
Muffins 62
Sirop din cereale 62
Pizza Margherita cu branza 63
Mars Twix (caramel) 63
Baston cu musli sau cereale 63
Butterteigkuchen 64
Faina de ovaz 64
Mars Riegel 64
Sfecla rosie 64
Banane, stafide normale 65
Couscous 65
Paine din ovaz sau gris 65
Pepene galben 65
Dulceata, jeleu 65
Paine intermediara 65
Prajitura cu fructe 65
Suc de portocale din concentrat 65
Cartofi fierti in coaja 65
Paine secara 65
Gris 65
Ananas 66
Nutri-grain 66
Taco shells 68
Cola, Limonada, Fanta 70
Cereale si fulgi din cereale cu zahar 70
Gnocchi 70
Ciocolata cu alune 70
Cartofi fierti 70
Faina porumb, mamaliga, boabe de porumb 70
Maizena 70
Ravioli 70
Orez alb, budinca de orez 70
Zaharoza 70
Baston ciocolata 70
Croissant 70
Ciocolata cu lapte 70
Paine alba, bagheta, toast 70
Mei 71
Copturi din aluaturi cu drojdie 72
Chifle 73
Piure cartofi 73
Dovleac 75
Pepene verde 75
Fulgi de porumb 75
Patrunjel radacina 75
Doughnut 76
Fulgi de cocos 77
Inghetata cu napolitana 80
Frühstückskekse, Vanillewaffeln 80
Ketchup 80
Cracker 80
Martipan 80
Cartofi facuti la cuptrul cu microunde 82
Rice Krispies 82
Fulgi de cartofi 83
Covrigi 85
Cornflakes 85
Bobi fierti 85
Chifla de hamburgheri 85
Orez instant 85
Morcovi fierti 85
Faina alba 85
Floricele de porumb 85
Potato, baked 85
Puffed rice 85
Saratele 85
Gatorade (Orange) 89
Suc de fructe cu zahar 90
Miere <90
Chips cartofi 90
Piure de cartofi din fulgi 90
Cartofi prajiti 95
Amidon din malt 95
Maltodextrin 95
Amidon modificat 95
Amidon din cartofi, french fries 95
Faina de orez 95
Curmale us