Tudor Furdui, indragostit de televiziune

Ati trecut de la matinal la emisiuni sportive. Nu vi s-a parut dificil, sunt doua genuri de emisiuni total diferite?


La matinal m-am ocupat tot de stirile sportive. Ceea ce era diferit era orarul si trezirile la 5 dimineata.

Pentru mine matinalul e o experienta pe care orice tanar care vrea sa faca televiziune trebuie sa o traiasca. E o etapa absolut necesara.

Va place sportul? Ati facut sport de performanta?


Am jucat la juniorii lui Dinamo, la profesorul Timar, unde am ajuns odata cu Florin Prunea si Ionut Lupescu. Carierele noastre s-au despartit dupa aceea, dar si acum cand ma vad cu fostii coechipieri ne aducem aminte cu placere de acele vremuri.
In rest sunt polisportiv. Joc si acum fotbal de placere, tenis si practic si skiul.

Stiu ca timp de 10 ani ati trait in Franta? Care au fost motivele care v-au facut sa petreceti atat timp acolo?


Am plecat din Romania in 1985 si l-am urmat pe tatal meu care alesese libertatea cu 2 ani inainte. Am fost refugiati politici  si nu m-am intors pina dupa revolutie. Desi Franta m-a primit cu bratele deschise si fara reticenta, Romania e viata mea si am decis sa ma intorc in 1995 cand lucrurile incepusera sa se schimbe in bine. Asa cum nu-ti alegi parintii, n-ai un cuvant de spus in ceea ce priveste tara ta. Aici ma simt bine in pielea mea, aici e acasa.


Stiu ca sunteti comentator la Jocurile Olimpice, de la Beijing si de asemenea, mai stiu, ca aveti ceva experienta in acest  domeniu. Care este primul eveniment sportiv pe care l-ati comentat si care sunt satisfactiile acestei meserii?


Prima interventie pe sticla a fost la un meci la Craiova intre Universitatea si FC Arges. De atunci au trecut 9 ani si jumatate. De fiecare data dupa ce termin o emisiune sau un jurnal fac un bilant si am o satisfactie teribila dupa un lucru bine facut care a captat atentia telespectatorilor.

Cum a fost la Campionatul European de Fotbal si ce ne-a lipsit pentru a ajunge mai sus?


O competitie extrem de placuta ochiului. Au fost meciuri extraordinare, iar finala mirifica.
Inca o data s-a demonstrat ca cine e curajos si joaca un fotbal spectacol e invingator. Asta ne-a lipsit, plus un lot mai puternic si mai bine pus la punct fizic.   

Ce asteptari aveti de la sportivii din Romania care participa la JO?


Gurile rele spun ca nu vom face mare branza si ca nu vom lua multe medalii. Tricolorii trebuie sa arate acestor pesimisti ca nu au dreptate. Sunt convins ca ne vor face din nou mandrii ca suntem romani.
 

Daca nu ati fi facut televiziune, care ar fi fost meseria dumneavoastra?


Sunt absolvent de studii economice. Am activat in bransa comertului. Probabil ca daca nu as fi cunoscut televiziunea as fi ramas in domeniu.


Cum este sa fiti fiul lui Dumitru Furdui? V-a urmarit acest lucru de-a lungul carierei sau, din contra, va ajutat sa deschideti anumite usi?


Sigur ca m-a urmarit, dar nu am aceeasi meserie ca a tatalui meu. Multi au spus ca am intrat in televiziune datorita tatalui meu care mi-a pus o pila, fara sa stie ca eu m-am apucat de aceasta meserie la multi ani dupa disparitia lui.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florian Dan pe 19 Feb 2009, 19:54
    despre Tudor

    Cred ca este cel mai bine imbracat dintre toti prezentatorii de stiri din tara....are stil baiatu'! Tine-o tot asa Tudor!

    0
    0

  • Adrian Pantazi pe 20 Ian 2009, 21:10
    Tudor Furdui

    Banuiam ca esti fiul lui Dumitru Furdui,actorul care a intruchipat atatea personaje ale copilariei mele pe discurile de vinyl,la radio si tv, foarte drag mie,semeni f bine cu el...Apreciez mult dragostea ta de tara asta napastuita si superba....Mult succes in activitatea ta!

    0
    0

  • GIANI B pe 18 Oct 2008, 22:49
    SA FI TARE

    APRECIEZ MUNCA TA SA FI TARE IN MUNCA PE CARE O FACI TE FELICIT ESTI SIMPATIC DACA ESTI INSURAT SI VEDE SOTIA TA MESAJU SPER SA NU SE SUPERE MULT NOROC PE VIITOR GIANI

    0
    0

  • rodica cojan pe 9 Aug 2008, 18:07
    tudor furdui

    De ce oare suntem invatati ca popor sa ne uitam in curtea altuia si sa comentam ? ne roade invidia si in loc sa promovam valorile pe care le mai avem in tara ; le dam in cap, ii blamamsi ii descurajam. Aceste randuri i le-am adresat doamnei ,, angin,, care prin toata pozitia avuta in comentarie arata cat este de roasa de invidie. Eu l-am cunoscut fff putin pe acest domn Horea Furdui in calitate de student.L-am auzit si cantand ....tot ce pot sa va spun cu mana pe inima este faptul ca e educat , de bun simt si nu cred ca merita sa-i frangem aripile .Si ce-i daca traieste si prin imaginea tatalui?? ce-i rau in asta? oare noi ca parinte nu am face tot ce putem pentru copiii nostriii? Draga HOREA capul sus !!! si lasa-i sa vorbeasca! .....,,,iarta-i doamne , ca nu stiu ce vorbesc!,, cu respect jr. Rodica C . Timisoara

    0
    0

  • angin pe 9 Aug 2008, 13:34
    Tudor Furdui

    Frumoasa initiativa ,doamnelor , domnilor , mai astept si alte asemenea interviurii cu oameni interesanti ! Cit ddespre interlocutorul dvs, toata stima este un profesionist , tot inainte baiete sint convinsa ca si din cei care au plecat acum la mai "bine" zic ei vor reveni . Eu nu urmaresc decit stirile TVR de sport . Vezi ca in ultimul timp il bagati cam des inseama pe cioban si s-ar putea sa va pierdeti telespectatorii , sint foarte multi care va urmaresc , tocmai datorita stirilor serioase si diverse pe care le dati si ca nu-l prea includeau pe ciobanul nr 1 al tarii in ele ! Aveti grija nu va prostiti !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod