Decor cu printuri florale: eleganta si rafinament

Printurile florale au fost multa vreme asociate cu romantismul si feminitatea. Dar versatilitatea lor le-a permis o adaptare excelenta in decorul modern si chiar in cel futurist.
Printurile florale au fost multa vreme asociate cu romantismul si feminitatea. Dar versatilitatea lor le-a permis o adaptare excelenta in decorul modern si chiar in cel futurist.

Tiparele florale stilizate isi gasesc loc pe pereti, corpurile de mobilier, textile, draperii, oglinzi, sticla, dar mai nou au "invadat" si obiectele electrocasnice, care se transforma din obiecte utilitare, in unele decorative.

Printre beneficiile alegerii printurilor florale se numara varietatea larga de culori, dar si naturaletea acestora. Unul dintre dezavantaje este riscul asocierii gresite sau aglomerarea stilurilor si tiparelor.

Textilele sunt "tinta" perfecta pentru motivele florale.
Acestea sunt usor de inlocuit, mixat si modificat, astfel incat ai mana libera de fiecare data cand te plictisesti de vechiul decor.

Pernele decorative, asternuturile pentru pat, perdelele, draperiile si covoarele pot fi inlocuite cu usurinta, schimband total aspectul unei camere.


Iata cateva reguli de baza in folosirea printurilor florale:

Armonia culorilor


Cauta temele florale care sunt in concordanta cu nuantele pe care le-ai folosit deja in decorarea casei tale. Daca ai un covor verde, de exemplu, alege un print care sa includa frunze verzi, intr-o nuanta asemanatoare covorului tau.

Echilibru


Echilibreaza imprimeurile puternice cu suprafete neutre, libere, precum peretii, podelele, asternuturile sau perdelele.

Printurile florale indraznete sunt interesante, dar este recomandat sa le folosesti in cantitati mici.


De exemplu, daca peretii tai sunt imbracati cu un tapet floral, alegerea unor decoratiuni florale puternice ar incarca foarte mult camera.

Pastrand peretii monocromi, vei putea jongla mai mult cu decoratiunile, atunci cand vrei sa schimbi ceva.

Accentueaza


Foloseste principiul repetitiei pentru a echilibra prezenta unui print floral in incapere. Repeta folosirea printului in incapere, pentru ca imprimeul sa fie observat in camera, per ansamblu.

Secretul este folosirea printului in cantitati mici, ca pe niste puncte de culoare. De exemplu, daca perdelele sau draperiile tale includ desene florale, adauga o pata de culoare pe pat, printr-o perna decorativa imbracata intr-un material floral sau folosind un tablou asemanator.

Schema de culori


Un print floral poate fi un punct de plecare pentru alcatuirea unei scheme cromatice pentru camera ta.

Alege culoarea de fundal a printului pentru a-ti colora peretii, iar daca aceasta este prea indrazneata, alege una dintre celelalte culori.
Stabileste apoi alte doua culori pe care le vei folosi pentru a decora.
Cea mai simpla schema poate arata astfel:

  • culoarea deschisa pentru fundal, ce poate fi folosita in cantitati mari.
  • culoarea medie este culoarea obiectelor mari, precum perdele sau draperii, covoare, asternuturi, canapele etc.
    culoarea inchisa sau puternica - este culoarea accesoriilor si a decoratiunilor mici.
   
Sursa foto: housetohome.co.uk
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irinaianosi pe 23 Nov 2011, 18:25
    pasaj.ro

    tot ce vrei pentru casa ta pe www.pasaj.ro

    1
    1

  • Spaceart pe 4 Mar 2011, 21:47
    Decoratiuni interioare de lux

    Tavan instelat din Led Fibra optica sau autoluminant , decoratiuni interioare de lux http://www.spaceart-shop.com video produse: http://www.youtube.com/user/SpaceArtShop?feature=mhum blog decoratiuni interioare: http://spaceart-shop.blogspot.com/

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod