Ambianta tonica


Culori vesele, forme si volume joviale, combinatii interesante, idei ingenioase - toate pentru o compozitie de ansamblu tonica. Este o locuinta de bloc finisata, mobilata...

Culori vesele, forme si volume joviale, combinatii interesante, idei ingenioase - toate pentru o compozitie de ansamblu tonica. Este o locuinta de bloc finisata, mobilata si decorata pentru un beneficiar tanar de numai saisprezece ani. Aflati povestea acestei amenajari interioare, conceputa de designerul Alex Vernescu.

Spiritul tineretii a dominat aici, in toate sensurile. Parintii beneficiarului, un adolescent ce-si doreste sa ajunga om de afaceri, au inteles nevoia de independenta a copilului lor.

Asa ca au hotarat sa-i ofere juniorului lor cadoul ideal: propriul apartament. In acest sens, au apelat la tanarul si talentatul designer Alex Vernescu, pentru o schimbare totala de imagine a unui apartament de bloc recent achizitionat.

Avand in vedere destinatia locuintei si stilul de viata al viitorului beneficiar, designerul s-a concentrat pe idea de veselie, de ambianta revigoranta pe care sa o redea, in special, prin culori puternice si piese de mobilier moderne.

Structura de rezistenta a blocului nu a permis recompartimentari spectaculoase, dar desfiintarile de ziduri s-au facut acolo unde in final a contat cel mai mult. Spre exemplificare, logia corespondenta camerei de zi a devenit o extensie a acestei incaperi.

Astfel, s-a castigat un spatiu important, iar iluminarea naturala s-a imbunatatit. Fosta logie a devenit zona de conversatie, cu pufuri si mese joase aranjate ca intr-un mini local.

Amenajarea a fost conceputa in termeni minimalisti, cu piese de mobilier moderne, cu finisaje calde, care sa creioneze in linii mari o atmosfera degajata, sa nu incarce spatiul si asa destul de limitat prin constructie.

Canapeauna are huse detasabile si este marca Neoset, ca de altfel toate piesele de mobilier din casa. Tablourile sunt pictate de designerul Alex Vernescu. Plafonul este "mobil", decorat cu jaluzele manevrabile pe orizontala, pentru diversitatea ambiantei.



Bucataria este excelent exploatata pentru a ingloba atat zona de gatit, cat si locul de luat masa.

Lunga si ingusta, incaperea a fost modificata, respectiv marita prin desfintarea camarii.

Acest lucru se citeste in zona frontului tehnologic al bucatariei, unde mobilierul a fost adaptat noii configuratii a peretelui. Volumul ce iese in evidenta a fost realizat din gips carton si are rolul de a masca tevile de apa inestetice ce traversau fosta camara.

Nisa rezultata in vecinatatea usii interioare a fost transformata intr-un spatiu deschis de depozitare.

Locul de luat masa (mobilier Neoset) este rezolvat inteligent: masa fixa rabatabila si scaune moderne, ce pot fi amplasate oriunde in interiorul casei. De remarcat modul de decorare cu placi mici de faianta.

S-a dorit mai mult crearea unui joc sugestiv, care sa dinamizeze spatiul, decat o finisare propriu-zisa a peretelui din zona de gatit. Pentru mai multa lumina naturala in holul de la intrare, in jurul usii de acces in bucatarie s-au montat caramizi de sticla.

Dotarea cu echipamente electrocasnice tradeaza stilul de viata al tanarului beneficiar. Este clar ca cel mai des folosit va fi cuptorul cu microunde.

De aceea, frontul de lucru este rezolvat in termeni strict necesari, pentru a face fata ocazionalelor preparari culinare.

Daca ar fi ceva de reprosat, cu siguranta in vizor ar fi decorul ferestrelor. Jaluzelele verticale sunt deja depasite si nu mai reprezinta un mod de rezolvare spectaculos.

Roletele sau chiar perdelele din voal ar fi fost o solutie mai expresiva. In acest caz insa, dorintele clientului au dictat, dar designerul a stiut sa le gaseasca functionalitatea si incadrarea in spatii, astfel incat rezultatul final sa fie unul chiar interesant.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod