7 trucuri pentru ca locuința ta să arate precum hotelurile de lux

De fiecare dată când te cazezi la un hotel cochet ești impresionată de frumusețea și eleganța camerelor în care stai?
Motivul este simplu: designerii cu experiență se folosesc de cunoștințele lor pentru a crea spații ce oferă din prima clipă senzația de confort și relaxare. Te poți bucura și acasă de aceeași atmosferă sofisticată dacă pui în practică unele dintre trucurile folosite pentru decorarea camerelor din hotelurile de lux. Iată ce să încerci, potrivit specialiștilor housebeautiful.com:

Pereți acoperiți cu material textil

În unele hoteluri de lux, pereții nu sunt vopsiți, ci sunt acoperiți cu material textil în imprimeuri sofisticate. Acest detaliu oferă unei încăperi o atmosferă primitoare și confortabilă, mai ales într-un dormitor sau în living.
Alege tapet care imită perfect materialul textil. Ai la dispoziție foarte multe opțiuni de modele și culori.

Oferă un plus de glamour scaunelor simple

Chiar și un scaun banal poate arăta spectaculos dacă apelezi la un truc simplu. De exemplu, poți acoperi scaunele cu blană de oaie pentru un plus de confort, dar și pentru a crea impresia de spațiu luxos și sofisticat. Poți folosi, de asemenea, și huse făcute la comandă, din materiale cu un aspect deosebit și imprimeuri care inspiră eleganță.




Adu natura în interior

Cum ar fi să te trezești într-o grădină plină de ramuri înflorite? În hotelurile de lux, tapetul de inspirație botanică este folosit intens, în special pentru a crea o atmosferă relaxantă și o oază de natură într-o cameră de hotel dintr-un oraș aglomerat. Poți folosi același truc, optând pentru tapet cu flori masive, păsări sau peisaje din natură.



Folosește vopseaua închisă la culoare

Cea mai ușoară și ieftină metodă de a transforma radical o cameră este cu ajutorul vopselei, în special a celei în nuanțe închise. Bleumarin cerneală, verdele închis, griul grafit sau movul prună sunt câteva dintre nuanțele care oferă instant un aer sofisticat și luxos unei încăperi.
Dormitoarele în culori închise oferă senzația de confort și intimitate. 




Alege scaune confortabile și elegante

Când ești în vacanță, mesele sunt o modalitate de a te bucura de clipele libere, de a savura mâncarea pe îndelete, dar și discuțiile cu cei care te însoțesc. Se prelungesc adesea ore în șir, ceea ce oferă farmecul special vacanțelor. Dar poți obține același efect și acasă. Fie că iei masa în bucătărie, pe teresă sau în living, investește în scaune confortabile, cu un aspect spectaculos, care să transforme fiecare cină într-un eveniment deosebit.


Transformă baia într-un spațiu glamour

O baie nu trebuie să fie funcțională, simplă și lipsită de personalitate. În hotelurile de lux, băile primesc accente pe care noi, acasă, le folosim numai în celelalte camere.
De exemplu, poți instala un candelabru în stil vintage, draperii cu aspect de catifea, o oglindă deosebită sau tablouri pentru ca baia ta să arate spectaculos și să pară foarte elegantă.




Consideră gresia și faianța o formă de artă

Gresia și faianță există în prezent în modele și culori impresionante, astfel încât le poți folosi pentru a obține o baie sau o bucătărie cu totul deosebită. Alege modele îndrăznețe, iar rezultatul va fi cu siguranță impresionant.





Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod