Trei sugestii de cadouri homemade!

Este luna cadourilor , a aromelor îmbietoare şi a serilor petrecute cu cei dragi! Cu siguranţă , vă gândiţi să oferiţi cadouri inedite, inspirate, cu care să vă surprindeţi prietenii şi familia. Iulia Preda, Doctor în Ştiinţe Medicale şi cunoscută farmacistă, ne oferă astăzi, câteva sugestii de cadouri organice 100%, pe care le puteţi pregăti chiar voi, acasă, cu resurse medii, dar cu multă dragoste şi creativitate. Avantajul acestora este că nu au parabeni şi nici alte ingrediente nocive şi pot fi personalizate chiar de voi!
“Întotdeauna mi-a placut să ofer celor dragi cadouri făcute de mine , 100% naturale, în care am cea mai mare încredere. Sunt cadouri inedite, pe care le puteţi ambala ingenios, puteţi să vă alegeţi singur sticluţele sau cutiile în care să le puneţi, să cautaţi panglici rafinate, să le concepeţi etichete haioase şi tentante, să vă lăsaţi mintea să jongleze cu creativitatea…! Aşa că vă propun trei reţete cu care veţi impresiona sigur: sarea de baie colorată şi aromată, parfumul solid şi uleiul tratament de păr!”

Sare de baie

Aveţi nevoie de un recipient din sticlă, drăguţ, sare Epson, cunoscută şi sub denumirea de sare amară, ulei esenţial cu aroma aleasă de voi şi colorant alimentar, în concordanţă cu aroma pe care o veţi alege.
Amestecaţi într-un recipient sarea cu câteva picături de colorant alimentar pentru a ajunge la culoarea dorită şi adăugaţi apoi şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă, de trandafir, de lămâie, ce preferaţi.
Puneţi amestecul, apoi, pe o foaie de hârtie cerată şi lăsaţi în aer liber câteva ore până se usucă. Apoi, puneţi preparatul în recipientul ales de voi şi închideţi! Adăugaţi o etichetă frumoasă şi un fir auriu şi cadoul este gata!

Sapun solid

2 linguri de ulei de migdale
2 linguri de ceară de albine
23 picături de ulei de patchouli/ sau alt ulei care vă place ca aromă
10 picături ulei esenţial palmarosa
16 picături extract de vanilie pur fără alcool.

Amestecaţi într-un mic recipient de tip cratiţă/cazan, uleiurile esenţiale şi apoi, aşa cum sunt ele, calde, le turnaţi  peste ceară şi amestecaţi cu un beţisor rezistent.
Apoi, adăugati extractul de vanilie şi amestecaţi din nou. Imediat, se toarnă fie în cutii tip medalion, cum sunt cele pentru pastile, metalice cu desene, pe care le gasiţi la magazinele de decoraţiuni, fie în tuburi! Se lasă la racit până se întăreşte!

Ulei tratament pentru păr

1/4 cană ulei de jojoba
1/8 cană ulei germeni de grâu
30 picături de ulei esenţial de trandafiri
10 picături ulei esenţial de rozmarin (pentru brunete şi roşcate) sau 10 picături ulei esenţial de muşeţel (pentru blonde şi şatene deschis).

Toate aceste ingrediente se amestecă într-o sticluţă şi se agită bine. Apoi îl puteţi pune într-o sticluţă aspectuoasă, pe care o puteţi cumpără de la magazinele de decoraţiuni, îi lipiţi o etichetă fancy şi o panglică de bun gust şi veţi avea un cadou minunat şi eficient! Puteţi adăuga şi o discretă  cartolină  panglicii, pe care să scrieţi modul de ultilizare.
Este un ulei ce se poate păstra aproape un an de zile !
Mod de utilizare:  În funcţie de lungimea părului se pun într un mic boluleţ 3-5 linguri din acest ulei rezultat.
Se încălzeşte la bain-marie şi se aplica pe părul uscat. Apoi înveliţi părul uns cu uleiul preparat, într-un prosop fierbinte şi lăsaţi să acţioneze după caz, 30 de minute sau o oră.
Apoi, se şamponează bine! Probabil că de balsam nu veţi mai avea nevoie, fiindcă uleiul îl hraneşte foarte mult, făcându-l suplu şi mătăsos.”
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod