fundatia Varuna...??
-
6 12As vrea sa incerc terapiile lor , stiti ceva despre aceasta fundatie , v-a ajutat terapia lor sau este doar praf in ochi ...?
-
pai daca am fost prima data ce sa ii povestesc , am facut o evaluare , apoi un soi de masaj se cheama tehnica manuala , astazi la a doua sedinta a fost mai graoasa ...incalzirea apoi masajul la coloana si pe membrea , iar seful de acolo mi-a facut un soi de tractiuni care m-au durut ingrozitor dar a durat durerea doar cat a facut trctiunea , unul dintre picioare e mai scurt cu 2 mm fata de celalalt si trebuie repozitionat ca e in X ...ma duc si marti ...eu am intrebat poate a mai fost cineva ....!DIN CE AM AVUT PARE OK , ATMOSFERA E PLACUTA SI M-AM SIMTIT BINE APOI !
-
Ionut51 said:Si eu am avut o experienta aproape letala cu Costel Stan si fundatia Varuna. Sunt lucruri pe care le-a facut cu intentie si altele inconstient fiind si el manipulat intr-o oarecare masura de entitatile/energiile care lucreaza prin el. Oricum, din punctul meu de vedere nu are nicio scuza pentru toti oamenii care au ajuns sa fie atacati psihic si sa aiba o viata de calvar dupa ce a bagat in ei tot felul de energii. Lucrurile sunt mult mai extinse. Exista grupari oculte care ii monitorizeaza fundatia. Si el a tinut acolo niste oameni Cosmin Anghel zis si Angel si Mirela Maciuca care i-a fost amanta multi ani si cu care are un copil care au lucrat si ei cu anumite energii, dati apoi afara pentru ca acum sustine el ca totul e in regula acolo, dar care activeaza cel mai probabil in alte grupuri acum.
As vrea sa vorbim in particular dar fara sa lasam public datele personale. -
Teoid said:Ma bucur si eu ca a mai aparut cineva care sa relateze despre el. Este socant ca poate exista asa ceva. Din punctul meu de vedere este un criminal care te omoara cu manusi, stie sa faca asta. Practica un fel de misticism al puterii, pe care daca poate sa o foloseasca in sens distrugator si mai ales fara dovezi, o face, si gaseste legitimitate in asta. (Nu e singurul, am mai vazut in zona de ”spiritualitate” de la noi, cu o orientare de genul asta.) Plus ca, asa cum bine ai zis, se ocupa el sa spiritualizeze omenirea ... cu rahaturi ... Nu are acest drept .... el considera ca oamenii nu au drepturi, sunt niste limitati pacatosi, cu ego etc. si el, marele educator, s-a stabilit singur (sau poate chiar face parte din vreun grup ocult) sa aplice corectii, inclusiv sa iti distruga viata pentru ofense inchipuite sau limite umane.
Comportamentul lui este tipic pentru un lider de secta, iti distruge persoanalitatea, promoveaza obedienta, corectiile, te orienteaza exclusiv catre vreo idee, banala pana la urma, exploateaza de fapt teme si filozofii pe care omenirea nu le-a gasit raspuns clar pana acum. (Se pare ca el, Costel Stan, le-a gasit, dar omul trebuie doar sa mai faca ce zice el, sau ce crede ca zice el ....)
De exemplu, sanatatea, pe care toata lumea o valorizeaza, la el trebuie divinizata, sa fie singurul scop, si daca esti sanatos (oare cine e total sanatos?) sau esti in viata, altceva nu iti mai trebuie. Sa nu mai zic de sex. Aici, am impresia ca el face urmatorul lucru: Sexul este ceva ce trebuie divinizat, la care omul trebuie sa se supuna, atentie ... cu orice pret, ca e un zeu, fata de care trebuie sa iti pierzi indentitatea, chiar si viata. (Cum e vorba de un comportament de lider de secta, se vede ca el considera viata omului, mai prejos de un ideal, discutabil, oricum.Sacrificii justificate pot exista, dar aici e vorba de batjocuri si manipulare si ce o mai fi)
E mult de spus, e un labirint in care te incurci, de fapt, asta fiind ceva intalnit la manipulatori. El lanseaza multe mesaje, cu o anumita putere, iar oamenii poate sunt sedusi de diverse teme sau de speranta ca isi rezolva probleme urmand un anumit spirit sau atitudine.
Cat despre solutii, e greu. Asta e tragic si de asta m-am apucat sa scriu si eu despre el. Nu prea sunt, in functie de gravitatea problemei pe care ai capatat-o de la el sau persoane asemănatoare
Am impresia ca el incearca sa distruga psihic omul pentru a-l invada, a-l poseda chiar el. (Nu intru in detalii, e socant) El se crede Dumnezeu de fapt sau ceva prin care chipurile sa ajungi la Dumnezeu. Eu il stiu foarte preocupat de Dumnezeu, credinta, ca vorbeste el cu Barbosul, asa stiu ca vorbea pe vremea in care eu l-am cunoscut. Si am avut putine interactiuni cu el., dar au fost letale aproape.
Eu nu am stiut ce s-a intamplat cu mine prea bine, e dificil sa descriu ... Am tot cautat solutii in terapii clasice, am fost pe la Reiki, biserica ... El transmite ca totul e simplu, ca are el totul la degetul mic, viata, sanatatea, sexul, Dumnezeu ...
Sa nu mai vorbesc de femei si ce relatie are cu ele ... si ce conceptie pe care cred ca o are. O mizerie sinistra, care crede ca daca e maestru (inchipuit) i se cuvine supunere in cuplu. Un badaran care promoveaza de fapt modele vechi de relationare si cuplu, pe care le intalnesti prin mahalale sau prin pesteri. De fapt, cred ca nici printre oamenii obisnuiti nu mai intalnesti asa ceva.
As vrea sa scriu mai aplicat, cu mai multe exemple, dar e subiect foarte alunecos. El ar putea sa vina sa spuna ca daca vorbesti, gandesti sau esti in viata, nu ai nimic, fite. Dar, de fapt, el atenteaza la astea, vrea sa iti distruga mintea, persoanlitatea, nu prin mici observatii, ci in mod concentrat, ca ramai un lemn, ca o piatra, e suficient sa se ahate de asta sa spuna ca nu ti-a facut si nu ai nimic. Numai eu stiu cum am supravietuit si probabil asa au mai patit si altii. Timp pierdut, bani, relatii, perioada de tinerete anulata din cauza unei scursuri umane care considera ca daca esti slab, trebuie sa mori, sa fii exploatat pshihic, ocult etc. Da, el nu are nicio legatura cu valori umane firesti. Asa cum am spus mai sus, divinizeza puterea, e un fel de nazist mascat, care o face si pe umilul de chiar il crezi. In fapt, daca vede ca esti slab social, material, psihic, te omoara. Cine a scapat, probabil face parte dintr-o familie buna (are cultul rangului), e situat social ok sau il considera puternic si chipurile nu se ia de el, sa isi intareasca teoria ascunza cu puterea.
Eu nu stiu care e cazul tau, cam ce ai patit sau poate cineva de langa tine a patit ceva. EL umba cred la tot felul de energii, la sistemul ascuns uman, pe care il agreseaza. Un fel de a spune ar fi ca te lasa fara suflet si pune in loc altceva sau pe altcineva. Incearca sa reconstruiasca omul, dar mai intai cica il dezbara de persoanlitatea lui limitata si incearca sa il reconstruiasca dupa chipul lui. Eu sufar de niste invazii psihice, fizice, nu stiu cum sa le numesc ... Am descris aici din experienta ... CINE SA AJUTE si are cunoastere, metode, terapii pentru asa ceva? Nu am gasit si caut de ceva ani. (Eu il cunosc din 2006-2009. Sunt curioasa, daca tu ai ceva sugestii sau idei sau ce esperiente ai.
Sigur, exista suspiciunea de nebunie (Nu sunt nebuna, -am fost in spital pentru depresie ... cum altfel ... dar cine stie, el te poate face sa devii nebun, sa isi confiorme acuzatiile.)
Concluzia: Feriti-va, cat puteti. Nu va luati dupa teroiile cu Sa nu ganditi, nu va folositi mintea, nu judecati., simtiti, iubiti etc. De cele mai multe ori lipsa mintii duce in iad. Astea sunt sentimentalisme care sa slabeasca puterea omului de judecata critica, sa deveniti manipulati si a va transforma oamenii fara scrupule in animale obedinte sau depravate. Daca o fi ceva adevar in a nu avea minte, a simti doar etc, poate fi doar atunci cand intalnesti un maestru adevarat si poate fi practicat doar in anumite conditii. In lumea asta, judecata critica, a te apara si folosi ratiunea sunt esentiale si nimeni nu ar trebui sa vina sa spuna sa renunti la ele. Daca cineva are sa va invete ceva spiritual, nu ar trebui sa va spăuna sa renunatat la judecata, la a gandi critic (de obicei, acesti oameni manipulatori folosesc cuvinte vagi, sau al carui sens nu il precizeza clar, cum ar fi cel de minte, pe care o considera cauza suferintei)
Oricum, ganditi-va ... La adevar, la Dumenzeu nu prea a ajuns nimeni .pana acum, din toata istoria cu atat mai putin Costel Stan, misa si alti guru. Nu sunt decat minciuni, dar unele care va costa viata, sanatatea ... -
Doamne fereste! Atatea baliverne intr-un singur loc nu am mai citit demult. As vrea sa veniti si cu niste dovezi cand faceti toate actele astea de calomnie. Dar na, e greu cand te paraseste uzul ratiunii si incepi sa crezi ca toate problemele tale psihice sunt de fapt dintr-o cauza externa. Mereu e altcineva de vina iar tu, doar o victima neajutorata care plange noaptea pe un forum la sectiunea Dragoste. Patetic si jenant, ca sa nu mai zic jignitor pt munca atator oameni....
-
Ce este Fundatia Varuna?
Fundatia Varuna este un loc unde oamenii cresc si se dezvolta, si cei care lucreaza cu oamenii acolo, si cei care vin pentru terapia MMT (Mixed Manual Therapy) deopotriva. Varuna este un astfel de loc pentru ca are ca procupare principala ghidarea corpului catre o stare de echilibru si catre vindecare a celor care-i trec progul, prin tehnicile de masaj aplicate.
Regulile de aur ale Fundatiei Varuna sunt urmatoarele:
Nu exista “halatul alb” Nu exista cuvantul “pacient”, toti cei care vin la terapie sunt doar “oameni” si atat Nu se accepta donatii pentru copiii care au nevoie de terapieTerapeutii Varuna sunt tehnicieni maseuri profesionisti, specializati in Masajul Suedez, Reflexoterapie si, mai presus de toate, in tehnicile de masaj MMT care se predau in cadrul Fundatiei Varuna pe o durata de 2 ani de zile. Unii dintre terapeuti sunt si kinetoterapeuti, avand o buna intelegere a mecanismelor de functionare ale corpul uman si ale miscarilor acestuia. Cu toate acestea, tehnica de baza folosita in cadrul Fundatiei Varuna este terapia manuala MMT.
Voi face o scurta descriere a ceea ce inseamna terapia MMT (Mixed Manual Therapy sau Terapii manual mixte):
Aceasta consta in practicarea unui masaj pe o saltea asezata la nivelul solului. Persoana careia i se face masajul este imbracata in haine comode care-i dau o mare libertate de miscare.
Persoana care face masajul lucreaza fiecare tehnica folosindu-se de greutatea propriului corp.
Tehnicile de masaj utilizate sunt un amalgam de tehnici de sorginte asiatica imprumutate din Masajul Thailandez, Yumeiho, Shiatsu si aste-a sunt numai cateva sisteme pe care le-am putut repera eu.
Aceste tehnici imprumutate si combinate sub aceasta forma au o aplicabilitate si o adaptabilitate foarte mari intrucat folosindu-le, se pot lucra de la copii mici pana la batrani cu diverse dificultati de mobilitate.
Inainte de inceperea terapiei pe saltea se face, de regula, o usoara incalzire de 10-15 minute a articulatiilor mari folosind elemente din Gimnastica de Baza, incalzire necesara pentru pregatirea organismului pentru tehnicile de masaj MMT, dar si pentru mentinerea pe termen lung a corpuluii in simetrie dupa aplicarea terapiei MMT.
Dupa incalzire, pret de cateva minute se poarta o discutie referitoare la potentialele probleme de sanatate, dureri, accidentari, etc pentru o mai buna intelegere a situatiei si pentru stabilirea unui plan de lucru.
Cam in asta consta ceea ce se face la Varuna, in linii mari. S-a intamplat sa citesc cele mentionate anterior pe acest forum si sa simt nevoia sa clarific. Vietile personale ale terapeutilor Varuna, ar trebui, dupa priceperea mea, sa ramana totusi, personale, si nu discutate intr-un forum online, pe un domeniu public. Stiu ca o sete de scandal si scandalos se gaseste in fiecare din noi, dar sa ne amintim cu totii vorbele astea intelepte, spuse de Eleanor Roosevelt si sa pretindem mai mult de la noi: “Mintile luminate discuta idei. Mintile mediocre discuta evenimente. Mintile mici discuta oameni.”
Sugerez sa ne concentram pe binele pe care il fac acesti oameni care si-au dedicat ani intregi din viata ajutandu-si semenii, invatand si deslusind treptat din ce in ce mai mult din misterul reprezentat de corpul uman si de mecanismele acestuia.
Revenind la ideea mentionata in primul paragraf, si anume ca Fundatia Varuna este un loc in care oamenii cresc si se dezvolta, am spus-o pentru ca am experimentat asta pe propria piele, fiind si in tabara cautarilor de solutii pentru unele probleme de sanatate, si devenind apoi si terapeut in cadrul Fundatiei Varuna.
Pot sa spun cu mana pe inima ca Fundatia Varuna a jucat un rol cheie in transformarea mea personala, in imbunatatirea starii mele de sanatate, in o mai buna intelegere si comunicare cu propriul corp, apoi in schimbarea mea radicala de cariera si in toata aceasta crestere si maturizare pe care le-am experimentat de cand i-am cunoscut pe cei de aici. Le sunt foarte recunoscatoare pentru toate aceste lucruri. Port in inima tot binele primit si ma straduiesc sa daruiesc si eu altora, la randul meu, macar atat cat am primit eu. Iar eu sunt doar unul din multele exemple.
Numai bine, multa sanatate, liniste sufleteasca, minti si inimi deschise le doresc tuturor cititorilor!