chist ovarian
-
2 1exista oare si alta solutie, in afara operatiei, pentru un chist ovarian de 5/6 cm? In urma cu un an am mai avut unul de aceleasi dimensiuni care s-a resorbit cu anticonceptionale. Acum insa, la un consult facut la Polizu mi s-a spus ca sunt suspecta de endometrioza iar doctorul nici nu a vrut sa mai asculte istoricul si m-a programat direct pt. operatie. Ma poate cineva ajuta cu un sfat? Sunt disperata intrucat de mai putin de un an de zile am facut operatie de glanda tiroida si nu ma simt pregatita psihic pentru inca una. Multumesc anticipat.
-
medicul mi-a spus ca este un chist endometriozic (medicul de la Polizu). Cel de la clinica din orasul meu (Rm.Valcea) sustine ca nu ar avea aspectul unui chist endometriozic ci mai degraba al unui chist functional. As mai incerca tratamentul cu anticonceptionale dar imi este frica sa nu se fisureze chistul. E de adaugat faptul ca medicul de la Polizu m-a isterizat efectiv.Pe un ton foarte ridicat, dupa o consultatie de un minut imi spunea deja ca am ovarul inundat de sange, ca nu mai stiu ce am...Tot ce stiu este ca endometrioza nu poate fi diagnosticata suta la suta prin ecografie si aceasta este singura investigatie care mi-a fost facuta.
-
Multumesc. Chiar imi doream sa incerc si produse naturiste si nu stiam cui sa ma adresez. Problema cu medicii este ca nu au niciodata timp sa discute cu tine si sa priveasca problema si din punctul tau de vedere. Cand i-am spus doctorului ca, in urma cu 1 an am mai avut un chist de aceleasi dimensiuni si s-a resorbit mi-a spus ca este imposibil si ca s-au inselat atat medicul de la ecograf cat si ginecologul si, implicit si eu. Ceea mi s-a parut penibil.In fine, o sa incerc cu anticonceptionale si poate si cu ceva produse naturiste chiar daca, sincera sa fiu, sunt destul de speriata sa nu se agraveze situatia. Multumesc inca o data!
-
In primul rand nu te panica, si eu am avut un chist de 6/7cm, care s-a resorbit si pe urma a aparut din nou, momentan e de 3 cm. La inceput m-am speriat, acum am invatat sa traiesc cu ele, mai fac cate un tratament naturist, mai iau anticonceptionale si merg al control de 2 ori pe an...cam atat, nici vorba de operatie la chisturi functionale, numai daca nu iau proportii uriase, altfel te operezi si risti ca dupa un timp sa-ti iasa din nou....operatia nu rezolva problema care e defapt hormonala si nu chirurgicala. Linisteste-te, fii optimista, bea ceaiuri de urzica, coada soricelului, coada calului, bitter suedez, intern si extern comprese, tinctura de mladite de zmeur....sunt multe variante
important e sa fii optimista, nu lasa un chist sa te macine. Bafta! -
Eu am avut un chist ovarian de 5/6 cm, medicul ecograf m-a trimis la obstetrician ca sa-mi prescrie anticonceptionale si sa revin in 2 saptamani la el la ecografie sa-mi vada evolutia. Oricum, m-a speriat ca si pe tine, mi-a zis ca daca nu dispare cu anticonceptionale trebuie sa ma operez, pentru ca e periculos de daca se sparge.
Dupa ce m-am sperat bine, m-am dus la serviciu si le-am povestit colegelor ce-am patit si una dintre ele mi-a spus ca si ea a avut acceasi problema si s-a vindecat cu tinctura de mladite de zmeur, cu elixir din fructe de soc, si cu supozitoare de carpicom (eu n-am folosit carpicom).
Dupa vreo luna jumate de elixir si tinctura m-am dus din nou la ecograf. S-a minunat si medicul, intrucat nu mai aveam nimic. Scapasem si de chist dar mai ales de operatie.
Dupa aceea n-am mai avut probleme de genul asta, multumesc lui Dumnezeu.
Sper sa-ti fi fost de ajutor.
Multa sanatate -
am facut ecografie transvaginala si uterul este OK. Problema mea este ovarul. Am repetat ecografia, la Valcea, la un ecograf 4D. M-am dus cu poza la medicul meu ginecolog din Rm.Valcea care nici nu a pomenit de endometrioza si mi-a prescris tratament cu anticonceptionale, antibiotic, antiinflamator si supozitoare cu carpicon (sper sa nu fi scris gresit).Am inceput anticonceptionalul de 7 zile (Logest) si am usoare stari de voma de la el. O sa pun si supozitorul cu carpicon (deocamdata nu l-am intrebuintat) fiindca vad ca e foarte laudat.Si o sa incerc si cu mladite de zmeur si elixir din fructe de soc.
Multumesc mult. Va pup si va tin la curent. -
Buna fetelor! Astazi am fost la ecograf si am avut placuta surpriza sa mi se spuna ca minunea mea de chist a dat inapoi (nu cu mult fiindca nici nu avea timp pt. ca am inceput tratamentul de 10 zile iar pe cel naturist abia de 4 zile).Nu vreau sa "cant" insa victoria si sa am vreo surpriza neplacuta asa ca il tin sub observatie.Va pup
-
Intrebare pentru fetele care au avut chist pe ovar...
In ce interval de timp (aproximativ) de la inceperea tratamentului vi s-a resorbit?
Eu am facut greseala sa merg la ecograf prea des si pt. ca am vazut ca nu a inregistrat progrese uimitoare m-am speriat.E foarte adevarat ca nu am luat decat o luna anticonceptionale timp in care nu a dat inapoi in mod spectaculos dar nici nu a crescut. Puteti sa imi raspundeti?
Medicul de la ecograf mi-a spus sa am rabdare ca abia dupa 3 luni putem face o evaluare dar eu m-am cam speriat pt. ca ma asteptam sa dea inapoi mai mult.
Multumesc. Va pup.