Vreau sa ma intorc acasa!!

  •  
    • 2 mesaje
    21 Sep 2017, 12:03
    0 0
    Bună!! Mă aflu într-o situație dificilă poate cea mai dificilă din viața mea. Suntem în italia de 15 ani sunt căsătorită am 2 copii un băiat de 5 ani si unu de 11,născuți amandoi aici. Soțul munceste ca zugrav eu nu mai muncesc de 5 luni și nici nu gasesc. Avem un apartament recent cumpărat în România BC. Ne dorim să mergem acasă de tot dar băiatul mai mare nu vrea.Acolo nu avem nimic de muncă..Aici nu mai este cum a fost odată debea ajungem la sf luni...ce sa fac ??? Mai este cineva in situația mea?? Va rog sa-mi dați un sfat.
  •  
    • 2 mesaje
    21 Sep 2017, 16:27
    0 0
    Cred ca ar trebui sa va intoarceti pentru ca baiatul dvs o sa se acomodeze si apoi o sasi faca prieteni.Dupa un timp nu o sa mai vrea inapoi in Italia
  •  
    • 2 mesaje
    21 Sep 2017, 16:28
    0 0
    Cred ca ar trebui sa va intoarceti pentru ca baiatul dvs o sa se acomodeze si apoi o sasi faca prieteni.Dupa un timp nu o sa mai vrea inapoi in Italia
  •  
    • 12208 mesaje
    22 Sep 2017, 14:01
    1 1
    Nu te poate sfatui nimeni ce sa faci , insa cine cauta cu adevarat de munca gaseste , si aici si acolo ...!Copii se adapteaza , nu traim noi dupa prieteniile lor !
  •  
    • 2115 mesaje
    22 Sep 2017, 16:14
    1 1
    Dana22simion said:Bună!! Mă aflu într-o situație dificilă poate cea mai dificilă din viața mea. Suntem în italia de 15 ani sunt căsătorită am 2 copii un băiat de 5 ani si unu de 11,născuți amandoi aici. Soțul munceste ca zugrav eu nu mai muncesc de 5 luni și nici nu gasesc. Avem un apartament recent cumpărat în România BC. Ne dorim să mergem acasă de tot dar băiatul mai mare nu vrea.Acolo nu avem nimic de muncă..Aici nu mai este cum a fost odată debea ajungem la sf luni...ce sa fac ??? Mai este cineva in situația mea?? Va rog sa-mi dați un sfat.

     Stai acolo si vezi-ti de treaba, in Ro totul intra in putrefactie! Uita-te si tu la stiri ori pe net cum se distruge o tara cu zambetul pe buze si promisiuni mincinoase.
    Lasa stacheta mai jos si vei gasi de lucru pe acolo, tot este mai mult decat ti se ofera aici.Mai bine va luati acolo o casa decat la Bacau!
    Copiii tai/vostri sunt nascuti si crescuti acolo, vorbesc si inteleg limba romana, dar nu stiu sa scrie romaneste  (cel putin cel care este la scoala), cand crezi tu ca mai poate asimila cunostintele necesare pentru a lua examenul de capacitate (clasa a VIII-a)? Nu-l trec ei multi scoliti in tara, dar cei reveniti din pribegie... Ce faci cu cel mare care nu vrea sa plece de acolo, ii pui catuse si-l obligi sa te urmeze? Il rupi de singura lume pe care o cunoaste, de prieteni, de tot ceea ce ii este familiar pentru...nimic? Pentru ca spui ca n-aveti nimic asigurat in Ro daca va intoarceti aici.
    Apoi un apartament azi il ai, maine nu, fara un job cu ce il pastrezi? Am vazut profesori, ingineri si alti oameni cu profesii deosebite ramasi pe drumuri si care dorm in canale sau prin masini abandonate, care si-au pierdut odata cu jobul si locuintele. Cine ar fi crezut asa ceva acum multi ani?
    Bafta si intelepciune iti doresc!


    Acest mesaj a fost editat de către white_storm2: 22 Sep 2017, 16:20
  •  
    • 3765 mesaje
    22 Sep 2017, 21:42
    0 0
    Dana22simion said: Va rog sa-mi dați un sfat.

     

     

    Vino in Romania. Lasa strainataturile pentru ei, sa traisaca ei acolo. Tu vino aici, unde este bine, unde copii tai vor creste printre romani, unde statul le va da o alocatie de 42 de lei pe luna, vino aici si nu asculta ce zic unul si altul despre Romania. In Romania se traieste bine, chiar daca nu ai de munca statul iti da bani sa stai degeaba. Ce alt stat mai face asta? Ce alt stat iti mai da 400 de lei pe luna doar sa tai frunze la caini.

    Ai un apartament in Bacau deci nu vei fi pe drumuri, chit ca vei platii pentru intretinerea lui 600 de lei pe luna. Las ca se angajeaza sotul tau la Dedeman si va primi salariul baban, chiar daca-i minim pe economie, este de 1450 de lei pe luna.  Cu alocatiile copiilor tai si venitul minim garantat, poti traii regeste in Romania.

    Daca speri sa si mananci, se complica treaba. Cu banii ramasi dupa ce platesti intretinerea, poti sa te duci la Kaufland si sa mananci gratar in fiecare zi. Dar vezi sa nu dai peste vreo vanzatoare mofturoasa ce-ti va tacea in romana in timp ce tu ii ceri in italiana o portie de mozzarela fripta.

    Statul te va ajuta foarte mult sa-ti reintegrezi copiii in scoala. Vei primi manuale gratuite, in special cel de sport, apoi si celelalte, tot gratuite. Vei primi caiete, penare si tot ce are nevoi un copil la scoala, ca d-aia i se spune gratuita, ca platesc paritii nu copii. Ah, am uitat sa-ti spun, asta se intampla pana in clasa a patra.

    Poti sa te imbraci de la second hand. Aceleasi haine pe care tu le gaseai in Italia aproape graruit la fiecare colt de strada sau la vreo perioada de reducere din magazinele simple, aici le gasesti in magazinele secod hand la un pret dublu.

    Dar poti sa fi mandra ca atunci cand iti vine postarita sa-ti aduca acel minim venit garantat si alocatiile copiilor,  iti va vorbi in romana: Mai puteti, sa mai vin si luna urmatoare!?


    Acest mesaj a fost editat de către igivansenior: 22 Sep 2017, 21:43
  •  
    • 2115 mesaje
    23 Sep 2017, 11:01
    1 0
    arinacozmulici said:Cred ca ar trebui sa va intoarceti pentru ca baiatul dvs o sa se acomodeze si apoi o sasi faca prieteni.Dupa un timp nu o sa mai vrea inapoi in Italia

     Fetita, tu vezi-ti de scoala si nu mai da sfaturi copilaresti adultilor, sunt si forumuri pentru copii, sa stii! Ai pus o intrebare, fara sa deschizi topic si nu ti se poate raspunde acolo: esti in clasa a VII-a si nu stii ce sa faci dupa a IX-a. Pai ia capacitatea intai si fa liceul, toti patru ani.
    Din cate stiu zece ani de scoala sunt obligatorii, deci trebuie musai sa faci si clasa a x-a, stii, aia care vine dupa a "9-a". Dupa aia te mariti sau iei somaj, te duci femeie de serviciu la spalat jegul si wc-urile dupa altii etc. Atata scoala ai, atat poti face.

    E.l. Scuze de off topic Dana22simion. 


    Acest mesaj a fost editat de către white_storm2: 23 Sep 2017, 11:02
  •  
    • 2115 mesaje
    23 Sep 2017, 17:03
    0 0
    Dana22simion, vezi ca 1450 este salariul minim pe economie, dar numai in acte, in realitate omul in mana primeste doar 1065, iar acum ministresa muncii vrea sa se treaca darile catre stat in grija salariatului, salariile vor scadea, pentru ca acele contributii catre stat sunt x% din salariul brut. Deci, daca brutul se mareste la 1750 sau cat zice madama asta care recita papagaliceste ce i se spune de catre altii, salariile (netul) vor scadea, procentele se aplica la noul brut.
    Io ma mir ca niciun economist capabil nu a contrazis-o in nenumaratele aberatii exprimate de ea, in zecile de interviuri la care i s-au adresat intrebari.
    Daca cei care sunt de meserie nu inteleg, ce draci sa inteleaga muncitorul ala pe care incearca a-l prosti?

    E.l. Stai ca nu mai scad salariile ca au gasit o "gaselnita", au scazut impozitul si salariile raman cam pe acolo...  Stai acolo si cauta-ti de lucru orice, de bine, de rau este un mediu stabil, nu ca in Ro!!!
    700/1000de euro pe luna nu se compara cu 1065 de lei, nu?
    Acest mesaj a fost editat de către white_storm2: 23 Sep 2017, 22:02
  •  
    • 2115 mesaje
    28 Sep 2017, 15:48
    0 0
    igivansenior said:
    Dana22simion said: Va rog sa-mi dați un sfat.

     

     

    Vino in Romania. Lasa strainataturile pentru ei, sa traisaca ei acolo. Tu vino aici, unde este bine, unde copii tai vor creste printre romani, unde statul le va da o alocatie de 42 de lei pe luna, vino aici si nu asculta ce zic unul si altul despre Romania. 

     

     

     Mai igi, alocatia pentru un plod este de 84 de lei in Ro de asa mult timp... tu unde ai fost pana acum?
    Eh, barbatii... 

  •  
    • 3765 mesaje
    28 Sep 2017, 16:29
    0 0
    Prin zona
    Am ramas cuplat pe suma veche. Oricum e un salt extraordinar, dublarea sumei.
  •  
    • 2115 mesaje
    28 Sep 2017, 16:44
    0 0
    Da, da. Nu-ti ajunge nici de uniforma pentru scoala (clasele I-IV), "extraordinar salt"!
  •  
    • 151 mesaje
    22 Feb 2018, 19:16
    0 0
    Dana22simion said:Bună!! Mă aflu într-o situație dificilă poate cea mai dificilă din viața mea. Suntem în italia de 15 ani sunt căsătorită am 2 copii un băiat de 5 ani si unu de 11,născuți amandoi aici. Soțul munceste ca zugrav eu nu mai muncesc de 5 luni și nici nu gasesc. Avem un apartament recent cumpărat în România BC. Ne dorim să mergem acasă de tot dar băiatul mai mare nu vrea.Acolo nu avem nimic de muncă..Aici nu mai este cum a fost odată debea ajungem la sf luni...ce sa fac ??? Mai este cineva in situația mea?? Va rog sa-mi dați un sfat.

     

    Dificil să-ți spună cineva cum să faci ! Este o decizie pe care doar voi o puteti lua. Fă un tabel Italia si altul România. La fiecare tabel, aceleasi intrebari : - casa proprietate + sau chirie - - coşul lunar unde e mai ieftin + , mai scump - - salariu unde e mai mare + , mai mic - - copiii scoala .... si tot asa cu toate aspectele care ti se par importante si fac parte din viata voastra. Apoi aduna, vezi câte + si - ai pt fiecare țară. Asta te va ajuta sa iei o decizie cât mai corectă. Cât despre fiul tău , nu e de mirare: pt el Italia e singura țara pe care o cunoaste ... Mult curaj !
  •  
    • 114 mesaje
    27 Feb 2018, 08:44
    0 0
    Eu sunt doar de câteva luni în italia și nu înțeleg cum ai reusit sa stai atata timp aici.. Eu una, abia astept sa merg acasa, sa mi se confirme ca sunt însărcinată, renunț la munca si plec cu tot dragul... Copii se acomodează, eu zic ca daca acasa, aveti apartamentul vostru si fiecare cate un loc de munca, nu aveti cum sa nu va descurcati.
  •  
    • 297 mesaje
    4 Mar 2018, 05:24
    0 0
    Eu cred ca te grabesti. Daca ati avea servicii in Romania ar avea sens mutarea... Dar nu aveti deci o plecare in Romania nu inseamna decat cheltuieli in plus si riscul de a nu avea serviciu nici unul dintre voi. La toate astea, adaugi si stresul copiiilor cauzat de o schimbare majora. Chiar este asta solutia? Stiu ca uneori viata este grea si stiu ca din Romania mai e si presiunea ca “e greu printer straini”. Si eu traiesc “printre straini” de ceva vreme si pot sa spun ca ma simt mult mai acasa decat m-am simtit vreodata in romania...
    Acest mesaj a fost editat de către robertzica: 4 Mar 2018, 05:25