Cum îl poți ajuta pe micuțul tău să aibă un An Nou plin de reușite

Tuturor ne plac începuturile. Ele sunt cele care ne entuziasmează, ne provoacă, ne fac să zâmbim. Tocmai de aceea e important să fim pregătiți de fiecare dată când o luăm de la capăt, indiferent că vorbim despre o activitate, de un an sau de o zi obișnuită.
Ce poți face pentru a te asigura că micuțul tău pășește în Noul An cu forțe proaspete și gata de noi performanțe? Astăzi îți prezentăm importanța micului dejun, precum și rolul semnificativ al FIERULUI pentru un început puternic, ce determină o evoluție propice, oferindu-ți două perspective complementare - părerea medicului pediatru și a unui specialist în nutriție.

De ce prima masă a zilei este esențială pentru sănătatea copilului tău

„Micul dejun are o contribuție importantă în creșterea și buna funcționare a metabolismului copiilor.
Acesta este cunoscut ca fiind cea mai importantă masă a zilei, prin aportul de substanțe nutritive, de fibre și fier, care survine după o noapte de repaus. În lipsa micului dejun apar perturbări funcționale însemnate la nivelul organismului care se manifestă prin oboseală, astenie, scăderea memoriei, reducerea creativității, apariția unor stări de iritabilitate și anxietate. La micul dejun, copilul obține cantitatea de energie și nutrienți necesară pentru a desfășura o activitate intensă. Consumul de cereale si de alimente bogate în fier, încă de la începutul zilei, îi asigură celui mic toate premisele pentru o creștere sănătoasă”, declară Prof.
Dr. Doina Anca Pleșca, medic primar pediatru, vicepreședinte al Societății Române de Pediatrie.

Ce alimente nu trebuie să lipsească dintr-un mic dejun echilibrat

„Un factor important pentru un stil de viață sănătos este nutriția. Organismul are nevoie de o serie de nutrienți, pentru a funcționa la parametrii normali. Copiii au nevoie de o alimentație variată, echilibrată și moderată. Un mic dejun echilibrat este format din alimente ce conțin carbohidrați de calitate, fibre și proteine, cum ar fi laptele, cerealele integrale și fructele.
Mineralele cheie trebuie să fie și ele prezente la micul dejun. Pentru o putere de concentrare sporită, fierul este un factor important în alimentație. Pe langă alimente precum broccoli, spanac, semințe de dovleac sau carne, fierul se mai găsește și în cacaua Nesquik Opti-Start. În combinație cu un pahar de lapte, cacaua Nesquik Opti-Start este parte a unui mic dejun echilibrat”
, declară Nicoleta Tupiță, specialist în nutriție, Nestle România.

NESQUIK Opti-Start, ajutorul de nădejde al mămicilor inspirate, care cresc copii puternici

Noua formulă NESQUIK Opti-Start are un conținut unic de vitamine și minerale, care ajută la creșterea sănătoasă a copiilor: FIER pentru energie și putere de concentrare, zinc pentru buna funcționare a sistemului imunitar și vitamina D pentru o absorbție corespunzătoare a calciului și fosforului, acestea din urmă fiind conținute de lapte în mod natural.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod