Maini crapate

•  
    • 3311 mesaje
    18 Ian 2005, 20:40
    0 0
    Help! tatal unei prietene are problema asta de ceva timp: i se crapa mainile daca le tine in apa! si numai cat spala un vas.. imediat i s-au crapat .
    ce e de facut? acum s-a internat in iasi in spital, sa faca analizele..
    pana acum folosea unguientul Rathania.. ceva de genul, dar nu am mai gasit nici in iasi, botosani, vaslui, bucuresti.. aveti idee unde as putea gasi macar de ala sa o ajut?
    thanx, fetelor
  •  
    • 270 mesaje
    19 Ian 2005, 11:19
    0 0
    Si eu am problema asta, dar din cauza frigului sau cand stau prea mult cu mainile in apa. Imi crapa mainile pana da sangele. Eu fara crema de maini nu pot trece de iarna, iar cand stau mult cu cu mainile in apa (fie ca e iarna sau vara), iarasi am nevoie de crema. Si cred ca de vina e si circulatia periferica rea. O crema buna pe care am gasit-o a fost crema pentru maini si unghii "Asla Vital". Costa in jur de 100.000 de lei. Si foarte buna e si crema "Neutrogena", dar aceea e mai scumpa. Sau mai sunt in farmacii (in special farmaciile Sensiblu) diverse creme de maini de calitate, dar si pretul e pe masura.
    Multa sanatate!
  •  
    • 3311 mesaje
    20 Ian 2005, 19:09
    0 0
    Buna, clauditza,
    iti multumesc pentru raspuns! uite eu i-am lasat pe messenger ce ai spus tu.. poate o sa ii cumpere.. desi tatal ei e acum in spital. sunt curioasa ce o sa ii spuna medicii..
    imi pare rau pentru problema pe care o ai. .. bine macar ca ai gasit o cale sa treci de ea!
  •  
    • 270 mesaje
    20 Ian 2005, 22:44
    0 0
    Pentru putin! Sper ca medici vor reusi sa gaseasca un raspuns si solutii pe masura pentru tatal prietenei tale.
    Toate cele bune!
  •  
    • 3311 mesaje
    20 Ian 2005, 23:24
    0 0
    micoza. parca asa mi-a spus.. si trebuie tratata. incearca si tu sa faci analize, cred ca e destul de neplacut..
    sanatate multa!
  •  
    • 270 mesaje
    20 Ian 2005, 23:38
    0 0
    Merci de info. La mine principalele cauze sunt totusi frigul si circulatia periferica rea. Eu in general sufar foarte mult din cauza frigului. Si iarna parca devine tot mai greu de suportat. Mai ales cand sunt temperaturi de -5/-10 grade sau chiar mai scazute. Tare mult as vrea sa locuiesc intr-o zona mai calda, asta cu siguranta m-ar ajuta mult.
  •  
    • 9835 mesaje
    21 Ian 2005, 09:26
    0 0
    Megutz, unguentul Rathania contine extract de Rathania (Krameria Triandra) care este o planta astringenta (contine taninuri). Ma indoiesc ca face bine la pielea crapata, deoarece plantele astringente au proprietatea de a usca pielea. Probabil ca ceea ce ii face bine tatalui prietenei tale sunt doar substantele secundare, care formeaza baza unguentului (ex. glicerina sau lanolina).
    O avitaminoza grava poate produce asemenea simptome. Insa doar analizele vor scoate la iveala problema de fond a afectiunii.
  •  
    • 9835 mesaje
    21 Ian 2005, 09:33
    0 0
    Fetelor, uneori si mie mi se crapa mainile de la spalat vasele. Cand dau de greu, folosesc o pereche de manusi de cauciuc (se gasesc unele de calitate buna - nu ezitati sa cheltuiti nitel mai mult pentru sanatatea voastra) pe care le intretin punand pudra de talc in ele dupa fiecare folosire.

Pentru stimularea circulatiei periferice puteti folosi un produs farmaceutic romanesc care mie mi se pare extraordinar de bun:

Gelul relaxant cu spanz.
    - Contine extracte din spanz, castan si ienupar.
    - Are efect relaxant, antiinflamator, antiedematos, stimuleaza circulatia capilara, reface si intretine aspectul sanatos al pielii.
    - Relaxeaza musculatura dupa efort sustinut, elimina durerile musculare, hematoamele, tumefierile, varicele.
    - Reduce durerile de diferite origini.

Noi il folosim de vreo cativa ani - nu ne lipseste niciodata din casa. Pe langa faptul ca este ieftin (vreo 50.000 lei), in cazul durerilor musculare este muuuult mai eficient decat produsele straine, ca sa nu mai zic ca, spre deosebire de acestea, Gelul cu spanz are un miros usor si placut, intra foarte repede in piele si nu pateaza hainele.

Asa se face ca tubul de Lasonil (nemtesc, ca la noi nu se mai fabrica, facut de Bayer, scump) recomandat de medic sta si se invecheste in sertar, iar pe langa el se tot perinda tuburi noi de Gel cu spanz.
  •  
    • 270 mesaje
    21 Ian 2005, 10:57
    0 0
    Buna fetelor si o zi senina in continuare!
    Donna multumesc tare mult pentru sfaturi! Si eu folosesc manusi cand am mai mult de spalat, dar ma enerveaza foarte tare mirosul de cauciuc care imi ramane pe maini dupa aceea. Insa suport si asta, decat sa suport mai apoi durerea.
    Nu stiam de gelul respectiv, dar o sa merg sa-l caut la farmacie. Circulatia periferica rea imi da tot mai mult de furca in ultima vreme si tare m-as bucura sa pot face ceva in privinta asta. Inca o data multumesc si multa sanatate!