anticonceptionale???

•  
    • 40 mesaje
    18 Ian 2005, 11:12
    0 0
    Buna! Poate cineva sa imi recomande si mie o clinica unde sa imi fac niste analize hormonale pentru a putea afla ce anticonceptionale sa iau? De ceva timp folosesc Diane 35 si tot aud in ultimul timp ca nu sunt asa de bune pe cat par... Pls help!
  •  
    • 64 mesaje
    18 Ian 2005, 14:34
    0 0
    Eu folosesc Diane de doi ani si nu am nimic. Doar ca m-am ingrasat vreo 3 kile, dar nu au nici o leg cu Diane! pur si simplu am mancat ca sparta!
  •  
    • 40 mesaje
    18 Ian 2005, 14:52
    0 0
    Eu am luat Diane 35 la recomandarea medicului, dar pentru asta nu mi s-au facut nici un fel de analize. As vrea sa le fac acum... sa stiu daca chiar mi se potrivesc sau nu.
  •  
    • 1131 mesaje
    18 Ian 2005, 15:02
    0 0
    sincer, nici eu nu stiu. Putin sunt cam nedumerita pentr ca si eu am foost in urma cu cca. 2 saptamani in urma la medic tot pentru a-mi prescrie pilule si culmea, nici macar nu mi-a pus intrebri decat ca a stiut cati ani am si m-a intrebat de cate ori o fac pe luna. Atunci pana la urma nu mai inteleg de ce ni se interzice atat de tare sa luam noi ce credem noi asa la ntampalre daca si ei o fac asa dupa ureche, pentru ca eu concluzia aceasta am tras-o!!!!
  •  
    • 2198 mesaje
    18 Ian 2005, 15:52
    0 0
    Cred ca cel mai bine faceti o vizita la un cabinet de planning familial.Cred ca exista unul in fiecare cartier .Eu stiu adresa doar a celui din pantelimon..Acolo or sa va puna toate intrebarile si va vor da si trimitere pentru analize .Cel putin eu asa am facut cnd am inceput sa iau .
    Dar sa stiti ca desi sunt foarte comode , nu sunt foarte bune pentru organism .Mai bine va ganditi la varianta prezervativului , care va mai pazeste si de "altele" in afara de sarcina .
  •  
    • 40 mesaje
    18 Ian 2005, 16:00
    0 0
    Imi poti da si mie te rog adresa despre care vorbesti? Stau destul de aproape de pantelimon... Mersi frumos!
  •  
    • 982 mesaje
    18 Ian 2005, 22:12
    0 0
    Eu iau Diane 35 de vre-o 2 ani si nu m-am ingrasat, decat la inceput si pentru ca m-am apucat sa mananc ca sparta. In rst nici un efect secundar. La un moment dat am fost la un cabinet de planning familial si am rugat-o pe doctorita sa imi prescrie ceva cu o concentratie mai mica de hormoni... dar a fost un dezastru. Asa ca am revenit la Diane.
    cel mai bine insa consulta-te cu un doctor.
  •  
    • 270 mesaje
    19 Ian 2005, 11:10
    0 0
    Au mai zis-o multe fete si le dau dreptate....anticonceptionalele sunt foarte bune si foarte comode atata timp cat le iei, insa adevarata "distractie" incepe abia dupa ce inceteaza administrarea lor. Atunci sa vedeti probleme! Si organismul nu isi revine imediat dupa ce nu se mai iau pilulele....dureaza poate si luni de zile sa iti revii si asta nu se face fara sa simti, ba din contra!
  •  
    • 2 mesaje
    19 Ian 2005, 16:43
    0 0
    Salut,
    Tind sa intru si eu in vorba. Mai jos ti-am pus o parte a unui articol care poate te va interesa... Sau poate nu. Totusi, indulge me...

"Nu a trebuit sa treaca multa vreme de la lansarea pilulei anti-baby pentru ca sa se constate efectele importante asupra întregului organism pe care le avea pilula, care de fapt intervenea în ciclul de reglare hormonala a corpului feminin, deconectându-l de la ritmul natural.

La 10 ani de la introducerea pilulei aparusera deja 600 de lucrari stiintifice despre efectele colaterale ale acesteia. Intre acestea se mentionau: efecte secundare cardiovasculare si cerebrovasculare (infarct cardiac, îmbolnăviri ale sistemului circulator, hemoragii cerebrale, tromboembolii), favorizarea de infectii (urmare a libertinajului sexual care a devenit posibil prin utilizarea pilulelor), riscul de cancer (cancer de sân în special cancer de piele, cancerul ficatului cancer al tesutului mucoasei uterine) tumori benigne, modificari în aparatul digestiv, tulburări oculare, tulburari psihice (înrautatire a afectivitatii, dezechilibru, depresie, modificari de personalitate), sterilitate.

In concluzie, se poate spune ca niciodata pâna acum nu s-a mai administrat un produs farmaceutic atât de puternic, cu atât de multe efecte necunoscute, unor oameni sanatosi, fara ca sa existe necesitate din punct de vedere medical. Niciodata pâna acum nu s-a mai permis prezenta în comert a unui produs farmaceutic cu atât de multe si grave efecte secundare cunoscute ca si aceste pilule. Niciodata pâna acum un produs farmaceutic nu a adus atâtia bani industriei farmaceutice. In SUA pilula este desemnata ca si cel mai mare furnizor de bani pentru farmaceutica. Asa cum constata un cercetator, Joyeux:

"Daca apar una sau doua publicatii stiintifice care arata pericolele legate de pilula, atunci în mod sigur în luna urmatoare se dau publicitatii luari de pozitie care sustin exact contrariul, pentru a neutraliza urmarile prea periculoase pentru industria farmaceutica".

Pe de alta parte, desi era prezentata ca un inhibitor al ovulatiei, s-a putut constata ca pilula este tot un mijloc de avort timpuriu, potrivit studiilor independente întreprinse de medici germani, olandezi, americani etc. Adeseori ovulatia are loc si atunci copilul moare, fiind lipsit de hrana, deoarece pilulele usuca glandele care ar trebui sa i-o asigure. In SUA, la Congresul "Federatiei Nationale a Avortului" din 1985, cu ocazia discutiilor asupra planificarii familiei, s-a ajuns la urmatoarea formula adoptata de congres: "Nu va faceti iluzii. Pilula si spirala sunt avortive". Astfel, adevarul a iesit la iveala, desi multi ani s-a cautat sa se ascunda efectul de avort timpuriu al pilulei si spiralei, stiindu-se foarte bine că o divulgare prompta a acestui fapt ar fi determinat multe femei sa se abtina de la folosirea lor."

Multumesc. Ena Evghenia
  •  
    • 1101 mesaje
    20 Ian 2005, 11:15
    0 0
    ptiu pana si pe siteul asta citesc de aberatia asta cu anticonceptionale si sterilet avortive...

pana sa crezi un articol nu crezi ca ar trebui sa faci niste cercetari mai amanuntite? si sa mai studiezi si alte surse?

scuze dc pare ca ma aiu de tine in mod special, nu e cazul dar ma enerveza aruncatul asta de informatii in ochii unora care paote sunt mai naivi si ar putea crede... si atunci recurg la metoda calendarului si se trezesc in fata unui avort adevarat....

BTW-ieri am vazut pe RTL ca biserica spaniola a aprobat utilizarea prezervativelor...
  •  
    • 40 mesaje
    20 Ian 2005, 16:16
    0 0
    maddy26 poti rog sa imi dai si mie adresa de la cabinetul din pantelimon te rog?
    mersi frumos de tot
  •  
    • 1021 mesaje
    20 Ian 2005, 17:39
    0 0
    congresul din 1985? pai suntem in 2005 ...daca imi amintesc eu corect si nu sufar de halucinatii. Si mie mi se pare cam aberant ce pretinde articolul ala, mai ales partea cu pilula si steriletul fiind avortive... credeam ca nu am citit eu bine. maica-mea a avut sterilet 20 de ani si inca e in viata ))
  •  
    • 360 mesaje
    4 Feb 2005, 14:53
    0 0
    Readuc la viata subiectul asta pentru ca...apropos de halucinatii...eu tocmai am avut un episod de ...sevraj i-as spune dupa ce am incetat sa iau anticonceptionale (Janinne). Mi-a venit primul ciclu normal aseara, n-au fost nici un fel de probleme...pana zilele trecute. M-am simtit rau la servici, de dimineata...imi tremurau mainile, eram ametita, aveam palpitatii. Partea haioasa cu palpitatiile astea este ca intri in panica si nu mai stii daca-ti bata inima de frica sau pur si simplu. Noaptea a fost un cosmar...tremuram, transpiram, simteam ca-mi explodeaza creierul. Toate relele care mi s-au intamplat vreodata si cele viitoare mi se invarteau prin cap, eram infiorator de agitata, si iarasi am intrat in panica....n-am inchis un ochi toata noaptea. A doua zi am stat in pat, innebunita de ceea ce mi se intampla...credeam ca incep sa innebunesc. Pana mi-a picat fisa....antibebeurile s-au razbunat. Evelor, n-aveam nici un motiv pt reactiile astea, sunt tanara, sanatoasa si (sper) intreaga la minte. Voi faceti ce vreti, dar eu nu mai ma ating de prostiile astea ever. Sper sa nu constat si alte repercusiuni, mai ales ca mama mea a murit de cancer la san.
  •  
    • 8 mesaje
    8 Feb 2005, 10:55
    0 0
    Dragutzelor,

AM si eu nevoie de parereile voastre(urgent), inainte de a merge la un doctor - iau Logest de 2 ani de zile, nu am avut nici o pb cu el; acum doua saptamani, din cauza oboselii, stresului, etc(ce mai conteaza motivele?!)am uitat sa iau o pastila si cum nu mi-am dat seama in cele 12 ore cat se specifica in prospect, nu am mai luat-o, continuand trataemntul pana la sfarsitul foliei. Ce ma ingrijoreaza f mult este faptul ca nu am avut menstra in saptamana aferenta, acum fiind deja in a doua saptamana si ma gandesc sa consult un medic.Mi-e greu sa cred ca consecintele faptului ca nu am luta una din pastile se vad atat de curand...Vi s-a intamplat si voua? Poate avea vreo legatura cu faptul ca tot acum vreo luna am urmat un tratament cu antiobiotice si acesta sa fie un motiv de intarziere? Astept parerile voastre, in caz ca ati "patit-o" si voi...Thx, dragutzelor.
  •  
    • 2198 mesaje
    8 Feb 2005, 11:02
    0 0
    Aleinads, daca ai uitat sa iei pilula intr-o zi , iar in urmatoarele 2-3 zile ai avut contact sexual ..este posibil sa fiii insarcinata...Fugi pana la farmacie si ia un test d sarcina , iar apoi fa programare la un medic.
    Ciudatica, imi pare rau ca nu am vazut mesajul tau mai curand .In pantelimon , cabinetul de planning este la policlinica de langa spitalul Sf Pantelimon( imediat in stanga lui).
  •  
    • 8 mesaje
    8 Feb 2005, 11:34
    0 0
    Draga Maddy 26,

Crezi ca s-ar vedea efectele atat de curand avand in vedere ca e vorba de 2-3 saptamani in urma? adica atunci am uitat sa iau pastila, a trecut o saptamana in care am terminat tratamentul si sapt trecuta era cea in care trebuia sa am ciclu; din cate stiam eu, urmarile se vad de-abia dupa o luna, doua...
    thx ptr promptitudine
  •  
    • 40 mesaje
    8 Feb 2005, 16:42
    0 0
    Niciodata nu e prea tarziu.
    Mersi frumos!
  •  
    • 501 mesaje
    9 Feb 2005, 03:34
    0 0
    nu stiu cum functioneaza anticonceptionalele pe care le iei, dar, cred ca e o regula general valabila sa nu combini pilulele cu antibiotice!
  •  
    • 8 mesaje
    9 Feb 2005, 09:10
    0 0
    Iti dai seama, dragutzo, ca le-am combinat de nevoie, nu de voie...oricum, intrebarea nu era asta, ci daca pot afecta ciclul normal...
    oricum, thx ptr sfaturi, o sa incerc sa ma imbolnavesc in perioada dintre...
  •  
    • 2198 mesaje
    9 Feb 2005, 10:53
    0 0
    Nu prea inteleg la ce semne te referi...
    Cumva la faptul ca nu a mai venit ciclul??
    Pai cand vrei sa se vada ?
    N-ai luat pilula la timp...cateva zile ai fost descoperita ...ai facut sex atunci ...ai ramas....deci ciclul nu-ti mai vine ...
    Testul de sarcina iti poate clarifica situatia la 7 zile de la contact ...Si cum au trecut 3 saptamani , eu zic sa nu mai pierzi timpul .
    Deja la o luna o sa inceapa si celelate semne sa apara...sanii, foamea, ameteala ...