discopatia lombara

•  
    • 48 mesaje
    12 Ian 2005, 15:15
    0 0
    Daca ma puteti ajuta cu un sfat in cazul DIScOPATIEI LOMBARE v-as multumi foarte mult, deoarece nu mai stiu cum o pot ajuta pe mama mea pt ca nici tratamentele celor mai buni medici la care am dus-o nu i-au fost de mare ajutor
  •  
    • 43 mesaje
    17 Ian 2005, 12:04
    0 0
    daraga mea, nu dispera.am si eu aceeasi problema. am facut fizioterapie cativa ani iarna: curenti galvanici( nu e un chin, e chiar placut), masaj, impachetari cu parafina, gimnastica.
    Acum mai fac doar gimnastica, zilnic, e f. important, si pt incalzirea zonei, dar mai ales ca sa mentin coloana dreapta si sa nu se taseze vertebrele mai tare.
    Mamei tale i se vor recomanda anumite exercitii de catre profesorul de gimnastica medicala de la orice sect8ie de fizioterapie.
    pot sa-ti recomand si eu cateva: din culcat pe spoate, pe o suprafata semidura, cu picioarele intinse. se ridica pe rand cand un genunchi, cand altul. 10 repetari. apoi amadoi genunchii deodata. apoi din intins cu genunchii indoiti se ridica pe rand cate un picior bine intins. tot 10 repetyari ca main inainte. apoi amandoua picioarele doedata. la sfarsit abdomene din intins cu genunchii indoiti, dar nu fortat, ci cu mainile pe coapse se imping palmele pana la genunchi, lent.
  •  
    • 43 mesaje
    17 Ian 2005, 12:05
    0 0
    e foearte, foarte importanta gimnastica! nici toate unguentele din lume nu te scapa de dureri pe termeni lung si nici un tratament in care pacientul e pasiv. gimnastica zilnica e cel mai bun remediu in probleme cu coloana. multa sanatate!
  •  
    • 31 mesaje
    17 Ian 2005, 16:26
    0 0
    nectardemere, aceste exercitii se pot face si in criza de sciatica (adica daca exista dureri)? sau trebuie facuta o recuperare (fizioterapie etc..) si de abia dupa aceea se poate face si gimnastica medicala?
  •  
    • 37 mesaje
    18 Ian 2005, 13:30
    0 0
    In timpul crizei sigur nu se fac exercitii pt. ca se agraveaza boala.
  •  
    • 31 mesaje
    19 Ian 2005, 12:47
    0 0
    Mericalin, multumesc pentru sfat
  •  
    • 92 mesaje
    26 Ian 2005, 18:45
    0 0
    Mai exista o solutie, din pacate nu universala: chiroterapia. Pe scurt este vorba de un tip special de masaj si o serie de miscari care reaseaza discurile intervertebrale. fara gluma: adio sciatica si alte alea. Cel putin asa a fost cu mine. Nu puteam sa-mi tin geanta si acum o ridic pe fii-mea ( 17 kg). Am fost la un pas de operatie, 3 discuri deplasate, lesinam de durere , am facut fizio, lasero si electro terapie, tz medicamente etc etc . Am fost la 2 serii de sedinte ( cate 10 sedinte consecutive ) la 3-4 luni distanta si .. hmm... m-am conformat si cu gimnastica. De lene m-am dus la electrostimulare la EsteticaPlus, sa mearga mai repede cu tonifierea musculara. Dar e totul bine acum.

Contraindicatii: osteoporoza, depuneri de calciu pe vertebre ( ciocuri) , fisuri / fracturi vechi pe vertebre sau discuri.

Pe mine m-a reparat dr. Pautov si am scapat de operatie si crize. Are un cabinet pe langa BNR. Daca vreti mai multe detalii : roxana@opensource.ro

Sanatate multa!
    Roxana