Cine mai ia Novinette?

•  
    • 1131 mesaje
    11 Ian 2005, 08:35
    1 0
    Ei, sunt cam suparata.
    Ieri am fost la medic sa discutma despre contraceptie.
    Teoretic, toti asa zic ca pentru problema aceasta mergi la ginecolog. Pai la el am fost. Eu deja imi cam invatasem lectia de acasa, studiasem de n ori toate metodele de contraceptie si deja ma cam hotarasem ca as dori sa combin prezervativul cu spermicidele, am inteles ca stfel ajunge sa fie aproape 100% sigur; sau ma gandeam la diafragama+spermicide, pentru ca iubitelul nu e prea incantat de prezervativ. I-am si spus medicului metodele la care ma gandisem eu, si doream sa ma lamureasca in cateva probleme ca sa pot lua o decizie, dar el nu!
    A inceput sa imi tot spuna ca de ce nu vreau sa iau pilule, ca nu au reactii adverse, desi eu ii spusese ca as cunoaste chiar in anturajul meu persoane care au spus contrariul. Pana la urma in final am iesit de la el tot cu areteta pentru pilule pentru ca am vazut ca nu se poate altfel.
    Acum eu as fi curioasa care dintre voi ia Novinette, pentru aceastea mi le-a prescris, si daca sunteti multumite, daca ati observat totusi schimbari, adica daca va simtiti bine sau nu de cand ati inceput sa le luati?
    Va multumesc.
  •  
    • 51 mesaje
    11 Ian 2005, 16:20
    1 0
    Salut!Eu iau de 6 luni aceste pastile. Nu m-am ingrasat,singurul lucru a fost ca in primele luni ma dureau sanii si mi s-au marit, simteam o tensiune permanenta. Dar am inceput sa-mi fac masaj si nu mai am problema asta. In rest ma simt bine, dar fiecare organism se acomodeaza cum stie el s-ar putea la tine sa aiba alte reactii.
  •  
    • 1131 mesaje
    12 Ian 2005, 14:09
    0 0
    Multumesc pentru raspuns jannine.

Dar...as dori parearea mai multora, care iau de ceva vreme asa ceva.
    Mi-e teama de reactiile adverse, uneori, am auzit eu, acestea apar dupa ce nu mai iei pastile.

VA ROG, AJUTATI-MA!
  •  
    • 430 mesaje
    9 Mai 2005, 15:00
    1 0
    Iau de aproape 2 ani aceste pastile, nu am semnalat nimic negativ, la inceput tensiune in sani ....atat.
  •  
    • 1 mesaje
    18 Dec 2005, 21:40
    0 0
    eu aiu de vreo 3 ani novinette si ma simt f bine. de la inceput m-am simtit asa
  •  
    • 225 mesaje
    19 Dec 2005, 08:54
    0 0
    Eu iau de vreo doua luni. Sunt mai bune decat altele, dar eu de cand le iau am super insomnii.
  •  
    • 3 mesaje
    12 Dec 2006, 11:03
    0 0
    eu am luat 3 ani si acum imi lipseste progesterunul, hormonul cel mai important, si nu pot face un copil, eu zic sa te duci sa faci toate analizele hormonale, un ecograf transvaginal si ce mai trebuie.
  •  
    • 4411 mesaje
    12 Dec 2006, 13:14
    1 0
    si eu le am luat cam 3 ani si nu am avut proleme..nu m am ingrasat,insa esti predisupsa la aparitia candidei.Nu stiu daca novynette contribuie mai mult decat alte anticonceptionale la aparitia ei insa acesta este unul dintre efecte.Si daca fumezi mai bine fa cumva si nu lua pilule.
  •  
    • 827 mesaje
    12 Dec 2006, 14:27
    0 0
    pe prospectul oricarui anticonceptional scrie ca poate favoriza aparitia micozelor. eu iau novinette de aproximativ 5 ani, cu pauzele de rigoare, si nu am semnalat nici un efect negativ. adica ingrasari, stari de nervozitate sau altele. daca medicul ti le-a recomandat pe baza unor analize, ia-le. sunt microdozate oricum, deci cantitatea de hormoni e minima.
  •  
    • 1280 mesaje
    13 Dec 2006, 00:45
    1 0
    Majoritatea medicilor recomanda anticonceptionale fara a face analize in prealabil. Din cauza asta, cine deja are exces de estrogen, ajunge la noduli si mastoza chistica. Binenteles ca au efect rau in acest caz. Durerile de sani si cresterea lor arata tocmai excesul de estrogen.
    Par inofensive, dar eu zic ca nu prea se cunosc riscurile adevarate.