supraponderal/a
-
0 0
Buna, da, sunt supraponderala. Am 1.65 si 74 kg la 28 de ani si trebuie sa slabesc neaparat macar 10 kg. Voi evelor cum ati slabit? Eu m-am apucat de 2 sapt. de tae-bo, 1 ora pe zi ( 30 min dim-30 min seara) plus dieta bazata pe numararea caloriilor 800-1300 pe zi insa nu am dat jos nici 500 de gr. Prajeli si chipsuri nu mananc de fel, sunt vegetariana de 3 ani, deci fripturile si tochiturile au disparut de ceva timp din bucatarie si nu ptr ce sunt cu ifose, ci ma simt mai bine fara carne si totusi sunt supraponderala fara a manca grasimi de origine animala. Voi in cat timp si cat ati slabit? ce program de dieta ati urmat? Eu m-am ingrasat in 4 ani 25 de kg, daca mai pun inca cateva ajung la stadiul de obezitate, ce e drept faceam sport de performanta pe vremea cand aveam 47-50 kg, insa acum nu mai am nici timp de sport, am un program foarte haotic uneori nu dorm nici 3 zile...
Ps:scuze daca a mai fost deschis un subiect pe aceasta tema.
Mi-ar fi de mare folos niste exemple de eve curajoase care au ajuns la o siluate frumoasa si sanatoasa. Poate prind si eu mai mult curaj!
-
Buna Axenya,
Prea multe sfaturi nu ma simt in masura sa-ti dau avand in vedere ca si eu sunt in proces de slabire in momentul de fata, si merge leent
, dar cred ca ar fi util daca ai folosi unul din multele instrumente care se gasesc pe net pentru a-ti calcula necesarul caloric zilnic.Din ce zici tu (mananci 800-1300 cal/zi) si faci tae bo 60 d min (ceea ce inseamna ca arzi minim 400 cal), am impresia ca ai un deficit caloric prea mare. Inainte sa incep cura m-am documentat destul de mult si in principiu nu este sanatos sa scazi sub 1200 cal/zi valoare neta (cal mancate-cal arse). Este posibil ca la inceput sa slabesti, dar f repede organismul intra in "stare de avarie", se sperie ca primeste prea putin comparativ cu nevoile si incearca sa acumuleze tot ce poate. De aceea sunt multe femei care spun ca ele se ingrasa si de la apa.
Sugestia mea este sa mai cresti nr.de calorii din mancare si sa ai rabdare, vei slabi cu siguranta.
Eu de ex. folosesc myfitnesspal , e un site unde iti poti inregistra atat mesele zilnice cat si cat sport faci, ce greutate si ce masuri ai si mi se pare foarte util in a vedea exact cat mananci si cat consumi. Mai sunt multe alte site-uri similare (caloriecounter de ex.) trebuie doar sa cauti putin sa vezi care ti se potrivestei.
-
Super, multumesc. Nu stiam de myfitnesspal! Tocmai am intrat pe el, e f. interesant. Am mai cauat pe internet informatii despre procesul de slabire, am vazut sute de diete care insa mi se par absurde. Nu mai zic ce acea dieta care o gasesc mai peste tot, dieta disociata, 3 zile fructe, 3 legume... si nu mai stiu eu ce alte 3 zile. Vreau neaparat sa slabesc pentru a fi in primul rad santoasa, deci vreau sa slabesc sanatos. Acum lucrez la partea cu asocierea grupelor de mancare, din cate am inteles degeaba mananc putine calorii daca digestia este lenta.
Merci de raspuns, astept rezultatele tale. Spor la slabit!
Acest mesaj a fost editat de către Axenya88: -
Ma bucur ca ai slabit, tine-o tot asa!
Daca cunosti limba germana, engleza sau italiana, te poti inregistra gratis la Webstar, un program virtula 3 D, unde Laura ne da sfaturi de nutritie, sport... Este interesant, mie imi place foarte mult!
Iti spune pe nume, si iti faci planul zilnic acolo.
Iti doresc multa sanatate si succes!
Iata invitatia : http://www.webstar.biz/?license=INTE-A2A6-63C8