Tratare cifo-scolioza
-
0 0Salutare tuturor evelor ! Am si eu o problema..am o fata de 17 care are de cativa ani cifo-scolioza de gr I. Aproape un an a facut kinetoterapie, dar nu se prea vad rezultate....as vrea sa aflu daca vreuna dintre voi a avut astfel de probleme si cum le-a tratat sau daca stiti cumva vreun mijloc de tratare/ amelioarare.... am auzit ca si acupuncura sau reflexoterapia ar fi bune...nu stiu sigur...va rog sa ma ajutati !
Multumesc ! -
Parerea mea: cea mai eficienta in astfel de cazuri e gimnastica medicala. Chiar daca nu se vad inca foarte clar rezultatele asteptate, indeamn-o sa-si continue tratamentul kineto.
Eventual, combinat cu alte tratamente, de ce nu?
Nu stiu daca reflexoterapia da rezultate, dar e posibil ca yoga sa dea rezultate. Sunt anumite posturi care ajuta la ameliorarea problemelor de coloana. Din cate imi amintesc, Mario Vasilescu are niste cursuri de yoga destinate rezolvarii problemelor de sanatate. Le tine la Rapsodie, in anumite zile ale saptamanii. Dar, mai bine, mergi intr-o miercuri la Sala dalles, la una din conferintele lui si afli de acolo mai multe detalii. -
Multumesc pt raspuns ! Problema este ca deja a renuntat la kineto de vreo 2 luni si nu prea am cum s-o duc inapoi, deoarece nu mai are incredere in metoda /om ( a facut cu Filip Georgel). As vrea sa stiu daca exista vreo clinica specializata in astfel de probleme, in care sa faca si masaj de corectare si gimnastica recuperatorie.... stie cineva o astfel de clinica ?
Am auzit mai de mult de una numita Mic & Med, dar nu am reusit sa gasesc nimic pe net
-
Adresa Web a clinicii este www.mick-med.ro; am citit ca trateaza si cifoscolioza.
Stiu ca e greu, eu ma confrunt cu aceeasi problema si nu m-am ocupat de ea la timp. Cand eram prin liceu am fost la gimnastica medicala, dar nu-mi placea deloc si m-am lasat. De la o vreme practic Qigong, o disciplina energetica chineza; ar putea fi de ajutor si fetei tale. Vezi site-ul www.qilingong.ro. -
Incerca sa mergi cu fetita la Spitalul Grigore Alexandrescu, la dr. Jianu Mihai. Este un om deosebit si un doctor f. bun. Pe mine m-a operat de scolioza, ma simt f. bine, poate sa te sfatuiasca cel mai bine ce trebuie sa faci- nu neaparat operatie, acum depinde si de curbura , cate grade are, etc. Oricum nu astepta sa treaca de 18 ani, incerca sa faci ceva acum cand oasele sunt mai fragede si se poate indrepta .