Fitness sau Aerobic?
-
0 0Am 22 ai,170cm,vreo 54 kg si as vrea sa mai pun ceva muschi pe mine.De felul meu nu ma prea ingras,am digestie foarte buna si as avea nevoie sa ma sfatuiti...nu stiu ce sa fac...sa merg la sala sa trag de fiare? se pun muschi sau slabesc si mai mult?
poate aveti mai multa experienta..sfatuiti-ma si pe mine va rog! va pup -
Fanny, alegerea intre fitness sau aerobic are un substrat: depinde de structura musculara a fiecaruia.
Daca rezisti mai bine la efort de intensitate medie si durata mare, atunci ai mai multe fibre musculare rosii si ti se potriveste aerobicul.
Daca rezisti mai bine la efort de intensitate mare si durata scurta, atunci ai mai multe fibre musculare albe si ti se potriveste fitnessul.
Numai daca rezisti bine la ambele tipuri de efort poti face o optiune subiectiva. -
Si eu fac si una si alta.Dar la aerobic nu pot sa tin pasul tot timpul,ca simt ca obosesc de nu mai pot si ma mai opresc.La fitness nu fac cu greutati mari ,dar cateodata parca nu simt nimic,sau mi se pare ca lucreaza alti muchi decat aia care ar trebui.Dar am in schimb,niste sunci care nu se dau jos,de nu stiu ce sa le mai fac.Ma tot gandesc ca ori nu fac eu exercitiile cum trebuie,ori instructorii de la fitness nu prea le au.