Chist foliculitic infectat
-
6 Ian 2005, 13:560 0Buna fetelor!
M-am hotarat sa va scriu pentru ca am o problema si poate vreuna dintre voi a mai trecut sau a mai auzit de asa ceva. Poate reusiti sa ma sfatuiti ce sa fac.
Pe scurt, am avut un chist foliculitic, in zona feselor (mai spre picior) care s-a infectat si s-a transformat intr-un imens abces. Dureri cumplite, iar neglijenta m-a facut sa ajung la medic in ultimul moment, cand nici nu mai puteam sa pasesc pe acel picior (pe care avem infectia). Medicul dermatolog (la care mai fusesem si doar imi daduse un unguent care nu a avut nici un efect), a curatat infectia insa a considerat ca trebuie sa ma vada si un medic chirug. Ceea ce am si facut, m-am operat. Infectia se raspandise pe o zona (sub piele) mare cam cat o portocala. Ma rog, dupa operatie, a urmat o a doua interventie, iar curatat, pansat etc. Medicul mi-a spus atunci ca o sa trag ceva cu infectia asta intrucat zona era foarte mare si ca va dura pana se va elimina toata infectia. In sensul ca din cand in cand rana va mai colecta si va mai erupe. De atunci, au trecut 7 luni si ma chinui (cam o data pe luna, la o luna jumate) cu aceasta problema. Nu stiu ce sa fac, daca exista vreun tratament naturist sau altceva. Acelasi medic mi-a sugerat ca ar exista solutia unei operatii prin care sa elimine tot tesutul infectat, dar ca as ramane cu o cicatrice. Ceea ce nu m-ar deranja, in primul rand ma gandesc la sanatate. Insa, acelasi medic nu mi-a prescris nici un antibiotic, nu a incercat sa trateze altfel aceasta infectie. Pe cale medicamentoasa, ma gandeam.
Vreau doar sa ma conving ca nu mai exista alta cale, decat operatia, de aia am postat aici. Poate voi ati trecut prin asa ceva. Sigur ca ma voi duce sa ma operez daca chiar nu exista alta solutie. Au trecut 7 luni si ma chinui pentru ca este foarte neplacut (desi nu mai este asa grav ca prima oara). -
6 Ian 2005, 14:43ioi...ingrozitor....
si eu am facut acum 6 luni asa ceva, dar a fost cat unghia si dupa ce l-am stors, l-am curatat cu spirt in fiecare seara.
si acum mai se umfla dupa ce ma epilez inghinal, dar imediat pun spirt...
am mai facut asa ceva si acum cativa ani de la epilat, dar mi-a trecut de la sine.
de ce naiba nu schimbi medicul ca poate asta habar n-are pe ce lume traieste. mi se pare super ciudat ca nu ti-a dat antibiotice.. -
6 Ian 2005, 14:49Merci de raspuns. Am fost la Biomedica, la un medic chirurg care cica e foarte bun. Vreau sa ma duc si la alt dermatolog inainte de a lua decizia ca trebuie sa ma operez, sa scot toata zona aia.
Stiu ca e nasol, ma simt ca un tzigan... dar am un serviciu care ma face sa stau pe scaun multe, multe ore, in pantaloni... Iti dai seama... Desi am mare grija de piele si mai ales de zona aia... uite ce am patit.
Si mie mi s-a parut ciudat ca nu mi-a dat un tratament cu antibiotic, care dupa capul meu - desi nu sunt medic - ar trata o infectie, dincolo de curatare... Tocmai de aia v-am scris. O sa ma duc la Medsana, sa mai consult un medic. Si daca si asta imi spune acelasi lucru, ca nu scap decat cu operatie - o sa ma duc sa ma "tai" ce sa fac. Dar, teoretic, cred ca se poate trata si altfel.