cum imi pot ajuta prietena ?

•  
    • 1 mesaje
    6 Ian 2005, 04:07
    0 0
    prietena mea cea mai buna are mari probleme cu greutatea.Pana in clasa a 9-a a avut in jur de 100 de kg,dupa care in 3 luni a ajuns la 70.In anul urmator a mai pus la loc 10,iar acum s-a decis sa slabeasca din nou.problema este ca ea nu mananca mai nimik shi tot nu slabeste.sunt ingrijorata pentru ca nu cred ca din alimentaitzia ei poate sa asimileze vitaminele necesare shi cred ca ishi distruge organismul.Dupa atata infometare orice mananca se depune.Va rog sa ma sfatuitzi cum ar trebui sa ma port cu ea shi mai ales cum sa faca sa slabeasca sanatos.
  •  
    • 50 mesaje
    6 Ian 2005, 10:10
    0 0
    Pai cred ca in primul rand ar trebui sa mearga la un doctor si sa-si faca analizele-poate avea probleme cu glanda tiroida, probleme hormonale etc., si, in functie de rezultat, i se va da un tratament.
  •  
    • 765 mesaje
    6 Ian 2005, 15:02
    0 0
    Centrul de sananate Zamolxe te poate ajuta, cu siguranta, in acest sens.
  •  
    • 131 mesaje
    6 Ian 2005, 15:58
    0 0
    Cred ca ar trebui sa vorbeasca,sau mai bine sa vorbesti tu ca ea probabil nu o sa vrea, cu un medic psiholog..iti dau link la un site care sper sa te ajute, si pe ea
    http://www.hedc.org/
    helping your friend
    Bafta
  •  
    • 131 mesaje
    6 Ian 2005, 16:02
    0 0
    Cat despre slabit cred ca ar trebui sa vada un doctor, preferabil un nutritionist...o sa fie o cheltuiala in plus dar cred ca o sa merite efortul.. si trebuie sa o convingi sa aiba rabdare, daca vrea rezultate pe termen lung nu le poate obtine in 2-3luni
  •  
    • 178 mesaje
    6 Ian 2005, 19:32
    0 0
    Explica-i ce implica anorexia, cauta niste linkuri si pune-o sa citeasca. Ii modifica structura creierului, ii nenoroceste rinichii, oasele, parul. Exista pe net o pagina cu cei care au murit din cauza asta. E o chestie serioasa.

Uite numai un exemplu, dar gasesti o groaza de material pe web.
    http://www.anorexicweb.com/

Daca nu ai nici o idee despre subiect, ar trebui mai intai sa dai search pentru "eating disorder" si sa-ti faci o idee despre problema.