pantofi cu ciuperca bonus:)

•  
    • 4034 mesaje
    6 Oct 2011, 11:04
    0 0

mi am cumparat si eu o pereche de pantofi de piele fara toc,inchisi cu siret. si cu o ciuperca de toata frumusetea. daca ma dau cu clotrimazol imi trece..numai ca nu vreau sa i arunc.ma simt f bine in ei.plus ca am dat si o multime de bani pe ei. cum fac sa tratez pantofii? pt ca nu i port purta cu sosete.sunt dintr o piele f subtire si nu merg purtati cu sosete. heeellpp:(((

•  
    • 1899 mesaje
    6 Oct 2011, 12:11
    0 0
    wow, ce situatie
    esti sigura ca de la pantofii aia ai facut ciuperca?
    eu de regula cer la magazin sa-mi aduca o cutie noua, cu o pereche neprobata de nimeni (eu port 35-36, deci picior de printesa, iar perechile de pe raft sunt de obicei largite)

habar nu am ce sa faci
    dar presupun ca talpa din interior nu o poti trata tot cu clotrimazol
    eventual mergi cu papucii la magazin si ceri sa-ti schimbe talpa interioara
    ai 30 zile garantie, nu?

in caz ca nu merge asta, ii duci la un atelier de reparatii incaltaminte si tot asa, ceri sa schimbe talpile interioare
    bafta!
  •  
    • 4034 mesaje
    6 Oct 2011, 12:20
    0 0
    nu pe talpa e ciuperca.pe partea superioara a pantofului. si doar de la ei am patit asa. si eu cer cutie noua.si culmea cica si asta era tot noua.
  •  
    • 500 mesaje
    6 Oct 2011, 14:27
    0 0
    eu nu cred ca de la ei ai facuto .......daca era sa fie second -hand mai ziceam dar asa nu cred .vezi ca daca nu o tratezi corect se extinde ciuperca ,mergi mai bien al un dermatolog ptr un tratament adecvat si renunta la perechea acea de pantofi
  •  
    • 4034 mesaje
    6 Oct 2011, 21:27
    0 0
    da de la ce am facut o? nu ma vait aiurea.daca spun ca daca nu i port cateva zile si ma dau cu unguent imi trece.nu s a extins nicaieri.e ca o iritatie supeficiala
  •  
    • 582 mesaje
    6 Oct 2011, 22:26
    0 0

Este o dermatita de contact, un fel de alergie la contactul pielii cu un anumit material. Pantoful are si ceva metalic care te atinge in zona in care faci "ciuperca"?

•  
    • 567 mesaje
    6 Oct 2011, 22:53
    1 0

Cred ca ai doua variante:

Daca chiar ai luat o ciuperca, atunci sfatul meu e sa stergi pantofii bine, pe interior, cu servetele imbibate cu Sagrotan, un dezinfectant foarte bun. Cred ca se gasesc in comert, sunt extrem de folositoare pt orice suprafata "infestata" Nu curge si teoretic nu lasa urme (depinde si de culoarea pantofilor). A nu se confunda cu diverse alte produse marca Sagrotan, gen dezinfectante de baie, geluri pt bucatarie, etc.  Nu pt ca nu ar functiona, dar nu ai nevoie de cantitati mari sau detergent pt operatiunea asta. Eu folosesc servetelele astea pt interiorul orcarei perechi nou cumparate,  pentru ca nu vreau sa risc (de probat probez intotdeauna cu ciorap, chiar si flip-flops

Daca ai dermatita de contact, atunci probabil esti alergica la una din substantele chimice cu care au fost tratati pantofii, si in cazul asta nu exista solutie in afara de a renunta la ei. 

ps: ultima varianta are drept "upside" faptul ca ai ocazia sa mergi inca o data la vanatoare de pantofi

Acest mesaj a fost editat de către iniminimo: 6 Oct 2011, 22:55
  •  
    • 4034 mesaje
    7 Oct 2011, 12:04
    0 0
    nu nu are nimic metalic..aseara i am spalat cu multa apa si detergent si am observat cum curgea vopseaua din limba pantofului.in rest pe interior au o captuseala buna.o sa i dau azi cu un dezinfectant sa vedem ce iese.daca nu merge nici asa..la glina cu ei!