Test antidrog
-
0 2
Avem in familie un adolescent care de cativa ani are comportamente dubioase, nu invata la scoala, fura bani din casa, fuge de acasa etc.
Parintii l-au dus sa faca un test antidrog, dar a iesit negativ.
Acum ei sunt linistiti, si-au luat o piatra de pe inima, numai ca... eu stiu ca el se drogheaza in continuare.
Acum nu stiu cat de larga este gama de droguri pe care le depisteaza testele astea. Prafuri, ierburi din weedshopuri, seminte? Plus ca el incearca si o gramada de alte minuni sa le faca foite si sa le fumeze, chestii tampite citite pe net.
Stie cineva ce droguri depisteaza aceste teste si ce siguranta au testele?
Acest mesaj a fost editat de către Dora-Minodora: -
Dora , exista un test antidrog pe baza unei probe de urina , care depisteaza consumul de cocaina, crystal, extasy , crack sau heroina (de fapt sunt 10 tipuri de drog care pot fi depistate , scoate la iveala consumul pe o perioada mai indelungata )
Apoi exista unul pe baza unei probe de saliva , depisteaza pana la 6 tipuri de drog , printre care marijuana, hasis , insa persoana trebuie sa fi consumat drogul respectiv cu foarte putin timp inainte de a fi supusa testului , sau sa fie sub influenta acelor substante, in momentul efectuarii testului . Nu stiu cat de relevante ar fi rezultatele in caz de consum de etnobotanice. -
multumesc Samoa de raspuns
tocmai de asta mi se pare ciudat, ca testul a iesit negativ (testul pe baza probei de urina), parintii stau linistiti, poate si alti parinti din tara asta sunt in aceeasi situatie.
Totusi el consuma jointuri cu hasis, plante de prin shopuri, comandate de pe internet, sau diversi furnizori. Fumeaza cam orice, experimenteaza si jointuri cu pelin, cu menta, numai cu patrunjel cred ca nu a incercat.
Ma gandeam eu ca testul antidrog este limitat in ceea ce priveste depistarea diverselor droguri si substante etnobotanice. -
Jointuri cu pelin ???? Si menta????

Nu am auzit ca pelinul sa aiba vreun efect ciudat , sau menta ( poate doar vreo constipatie , in cazul mentei
) ), dar asa ceva nu poate fi descoperit de un test antidrog.
Se gasesc urme de benzodiazepine, metanfetamine, opiacee, tetrahydracannabinol, cocaina.....si cam atat . Alfel ar da pozitiv oameni nevinovati care au baut un ceai de menta
-
evident ca astea nu pot fi descoperite, de fapt nu aici e problema. din partea mea, poate sa-si puna in foite busuioc, oregano, cimbru si rozmarin

a incercat cam tot ce se gasea in weedshopuri, cheltuind sume imense, furand bani din casa, amanetand telefoane si aur din casa etc.
a consumat hasis, lsd, extasy, cocaina, si cam tot ce au avut de oferit furnizorii locali
de asta ma mira ca a iesit testul negativ -
Ciudat ! Foarte ciudat , pentru ca daca testul e cumparat din farmacie sau spital , e eficient, te asigur.
Sa fi fost expirat? Proba de urina adulterata ?Sa nu fi fost facut corect? Mi-am adus aminte , mai e un tip de test pe baza de sudoare . Se recolteaza 2-3 picaturi de transpiratie pe o fasie impregnata cu reactivi care determina aflarea tipului de drog consumat . E nevoie de colaborarea persoanei suspectate ( nu se pot preleva probe de pe asternuturi , haine, etc ), rezultatul e vizibil in 2-3 minute . Nu stiu daca in Romania se gasesc , dar merita incercat . Pretul e undeva la 20-25 € .
-
il bateam de-i suna apa-n cap si-l taram la centrul de dezintoxicare. daca nu-i convenea, pe strada, taticule! nu-l mai primeam in casa, cat imi era el de fiu-meu! si ma mutam si din zona, sa-mi piarda urma, in caz ca se decide sa-mi sparga casa cu prietenii lui drogati si sa-mi ia gatul. Astia nu sunt constienti de ce fac!
-
ultimul_mohican said:
il bateam de-i suna apa-n cap si-l taram la centrul de dezintoxicare. daca nu-i convenea, pe strada, taticule! nu-l mai primeam in casa, cat imi era el de fiu-meu! si ma mutam si din zona, sa-mi piarda urma, in caz ca se decide sa-mi sparga casa cu prietenii lui drogati si sa-mi ia gatul. Astia nu sunt constienti de ce fac!ai dreptate, asa zic si eu- cel putin in teorie
dar totul se schimba cand e vorba de propriul copil
sanse de recuperare a avut, nu a fost alungat pe strada, a primit o mana intinsa si nu numai o data
nu vrea sa renunte, ii place prea tare fabrica de vise