Invitatie la ...SLABIT!
-
0 0Buna!
Pentru ca e inceput de an, pentru ca au trecut sarbatorile si nu in ultimul rand pentru ca vreau sa fiu in forma si sanatoasa imi propun sa mai scap de cateva kilograme. Nu foarte mult dintr-o data, nu un regim drastic.
Daca vrea cineva sa mi se alture...in grup poate e mai simplu, mai povestim, mai gasim solutii, ne stimulam...
Ce ziceti? Eu as opta pentru mai mult mers pe jos si doua sedinte la sala pe saptamana (asta pentru inceput!)
Va astept cu idei iar pe cele care ati reusit cu sfaturi. -
Ma inscriu si eu

Din pacate nu mai am timp de mers la sala, dar fac in fiecare seara abdomene si sar coarda cat pot de mult(noroc ca atau la parter). Dar macar ca parte de oboseala si de transpirat, sper sa fie benefic exercitiul asta.
La serviciu mananc cam 2 Siluetbar sau Fibrobar (sar cu asta peste masa de pranz) si incerc sa nu mai mananc dupa ora 20(as fi mers pe ora 18, dar trebuie sa mananc ceva cand vin de la serviciu
).In rest...paine de secara (preferata mea), nu prea dulciuri (desi acum cu sarbatorile ma apuca plansul
), fara prajeli si grasimi si apa cat pot de multa...
Si nu stiu cat tine de partea de slabit, sau pur si simplu de aspectul pielii, dar de vreo 3 zile am inceput sa folosesc Supliform (fusese laudat pe un topic de la frumusete si mai ales ca nu are nici scump am zis ca pot incerca)...astept rezultatele
-
MA alatur si eu.As vrea sa slabesc vreo 4 kg.pana in martie, si pe urma sa ma mentin.Cred ca dieta Montignac respectata in mare m-ar ajuta.Beau ceai verde(imi taie pofta de mancare), am inceput cura cu Elixirul din fructe de soc, vreau sa fac sport cel putin de 2 ori pe saptamana(macar sa fac eu de 2 ori). azi am mancat bine: iaurt, un ou,supa de legume,si nu am putut sa nu mananc o felie din "camasa lui Hristos" o prajitiura care se face in Moldova de Craciun si Revelion.Oricum m-am incadrat.Acum nu mi-e foame deloc . Daca mi se face foame reala, iau un fruct sau o supa de legume(are 350 cal toata oala)
-
Fetelor..eu sunt o eva care ani la rand..mai degraba..de mic copil am fost grasuna...pana intr-o zi cand am decis sa slabesc si asta am facut...metoda mea nu o recomand la nimeni pt ca eram in clasa a 10-a cand am inceput...eram inca in crestere si infometarea mi-a afectat metabolismul...am avut probl cu stomacul,nu mi-a venit ciclu vreo 6 luni...dureri de cap etc etc...Am slabit prea mult ..ajunsesem la 43 de kile la 18 ani..si 1.75inaltime
Acum insa mi-am revenit si corpul meu arata exact asa cum mi-am dorit!
Ideea e ca din tot ceea ce am facut eu pot extrage cateva ponturi pt voi:
-am facut mult..mult sport...de una singura...in casa...aveam un program fix dimineata de exercitii,in rest,cum prindeam o clipa libera mai bagam 80 de abdomene
-nu am mai mancat la masa de pranz mai multe feluri...unul singur e de ajuns
-seara mancam...doar fructe ...insa intre masa de pranz si cina mai luam o gustarica
aine prajita cu ceva
-incercam sa nu fiu tentata de mancarurile de la anumite evenimente..pentrceri,craciun Rev...ci din contra sa profit si sa mananc mai putin ca de obicei..ciuguleam un pic din fiecare...
Ar mai fi de spus dar nu stiu daca va intereseaza asa ca ma voi limita la astea,,
In fine...dupa un timp va veti obisnui cu un alt ritm de alimentatie si veti putea contoriza ceea ce consumati...(adica daca am mancat mult si cu multe calorii la pranz...seara mananc fff putin sau de loc...)
La mine functioneaza...
Va pup! -
Gagarina, ma intereseaza experienta ta foarte mult . sunt multe de invatat din alte experiente.Cred ca esti o fata cu foarte multa vointa si asta te-a ajutat foarte mult, nu mai zic de sportul de care te-ai tinut.
Eu fac sport, cam de 2 ori pe saptamana, cateodata deloc, cateodata de mai multe ori,nu cred ca o sa fiu niciodata consecventa cu sportul, imi place cum ma simt in timp ce fac si dupa, dar sa ma apuc e cel mai greu, cateodat renunt pur si simplu, ma apuc sa fac orice altceva.
In privinta alimentatiei am inceput sa mi-o corectez, si azi am mancat fructe(4portocale si 3 banane) si la pranz o sa mananc proteine :un ou, un iaurt dietetic, putina branza dulce.
Seara supe si fructe.
Partea nasoala e ca vineri plec la tara la rudele prietenului meu si ma intoc luni cred.Cand am fost de craciun am pus 1kg, pentru ca mesele erau rare si trebuia sa rezist de la 12 pana la 9 seara, ceilalti nu aveau probleme ca mancau multa carne, dar eu nu mananc.
Dar am gasit solutia:imi fac painici din faina integrala de grau si de soia care sunt foarte satioase si cand mi se face foame in timpul zilei ma duc si mananc.Asa o sa imi permit sa mananc putin la mesele cu ceilalti fara sa mi se faca foame intre. -
Draga mea..foarte bine ca te-ai mobilizat dar sa nu fi dezamagita daca te vei abate vreodata de la regulile impuse de tine..nu e capat de lume...si eu am avut "recidive"
Iti dau un sfat...nu trebuie sa fi obsedata de cate calorii are aia..cate grasimi are cealalta...invata sa combini mancarurile in asa fel incat san ai o alimentatie echilibrata...
nu rezolvi nimik daca cumperi batoane de slabita sau dacamananci intr-o zi doar mere si bei 2 litri de apa...Ideea e sa mananci normal...doar ca in cantitati mai mici si fara cateva alimente "periculoase".Cu timpu o sa iti cunosti ritmul in care organismul asimileaza si iti vei da seama ce trebe' sa mananci si ce nu!
Te pup! -
Cateva sfaturi din (mult prea) lunga mea experienta in ceea ce priveste curele de slabire: mai bine sa mancati 5 gustari - mese mai mici- zilnic, pana in ora 20.00, decat sa bagati zdravan la stomac la o masa si apoi sa va chinuiti sa nu mancati nimic. Mie imi este mai usor daca mananc asa, am mese din 3 in 3 ore si incerc sa nu amestec grupele alimentare (in general, sa respect principiile regimului disociat, caci este mai usor pt stomac). In plus, beau ceai de sunatoare cu lamaie, care imi protejeaza stomacul si ajuta la purificare prin actiunea asupra bilei. Am luat spirulina (9/zi timp de 2 saptamani, cate 3 cu juma de ora inaintea fiecarei mese importante si 6/zi timp de 2 saptamani, cate 2 cu juma de ora inaintea fiecarei mese importante; pauza 2 saptamani). m-a ajutat f mult la psihic si la inhibarea sezatiei de foame. Trebuie si autocontrol, insa.
Si sa nu excludeti nici o grupa de alimente, insa incercati sa alegeti din fiecare pe cele mai sanatoase: in loc de paine alba - paine integrala (desi la noi nu exista adevarata paine integrala) sau fulgi de cereale integrale: eu mananc la micul dejun lapte cu 1.5% grasime cu fulgi de cereale integrale (secara sau ovaz); imi mai plac si rondelele din cereale integrale expandate, gen "ripsz-ropsz" sau painea "haiduc" (se gasesc in plafar sau in supermarketuri); mamaliga cu iaurt cu 2.8% grasime sau cu telemea desarata. Mai pap batoane Nestle Fitness cand am chef de dulce sau iaurturi cu fructe (Danone Delicios sau Ypgobella lights). Fructe pap, insa nu in exces, caci imi dau aciditate la stomac si de aici - senzatia de foame. Incerc sa pap cat mai multe salate la fripturi.
Cand e o petrecere in familie, imi fac propriile dulciuri, nu asa de tentante ca celelalte, insa sunt ok: budinci Dr Otker sau Malita (care nu au zahar) preparate cu indulcitor special hipocaloric, sunt la fel la gust, iar pe deasupra pun cateva lingurite de gem fara zahar sau indulcitori - se gaseste in supermarketuri-.
Cafeaua o beau cu mult lapte cu 1.5% grasime, fara zahar.
Si sa nu uit de sport. Nu is mare amatoare, dar incnerc sa fac miscare: fie mers pe jos 2-3 statii de metrou, in ritm vioi, fie 10-15-20 de min pe bicicleta stationara. Uneori renunt in week-end, dar incerc sa nu ma lenevesc. Principalul este sa nu deveniti obsedate de miscare sau de dieta, ci sa o luati treptat, fara a va face un fix daca papati o plaji din cand in cand. Si iar o citez pe Sharon Stone "un organism pedepsit se razbuna". Mancati ce va face placere (eu de ex nu suport iaurtul dietetic si nici branza "de veci" dietetica - bleaaah!!!!) mai bine, in variante nici prea grase si nici prea dietetice.
Asa am reusit sa scad cam 3 masuri la haine din septembrie pana azi (si de rev am facut-o lata... se mai intampla...), cred ca am scapat de 12 kg.
Bafta multa! -
au trecut 7 zile de cand am inceput tratamentul cu elixir din fructe de soc, acum sunt cam beata ca am ajuns la a 7-a lingurita si am luat-o adineaori. Sper sa scriu corect.Parca imi da o senzatie de ameteala,nu stiu.
Poate ca o sa ma ajute la slabit, nu stiu pana nu incerc, dar sigur stiu ca o sa bag toti baietii sub masa dupa terminarea tratamentului.
Am mancat mai multe fructe zilele astea si ma simt foarte bine.Imi plac la nebunie.Masa de seara- fructe si nici gand de constipatie.
Urati-mi succes zilele viitoare ca ma duc la tara la prietenul meu si acolo este o alimntetie complet diferita de a mea.
Dar e bine intr-un fel ca o sa fac pauza de fructe ca sa nu ma trezesc cu o aciditate la stomac prea mare.
Maine ma cantaresc de curiozitate si ma si masor.Sper sa am o surpriza buna ca am fost cuminte, doar in vis nu, am visat ca sunt la Carrefoure si ma infing in multe tipuri de fursecuri. Sper sa nu ma ingras ca am mancat cam multe in vis.