Administrare anticonceptionale
-
2 Ian 2005, 22:470 0Am o nedumerire in ce priveste administrarea anticonceptionalelor.Iau Rigevidon 21+7 iar doctorul meu mi-a spus ca daca nu imi vine ciclul dupa cele 7 sa ma opresc si sa iau pastila alba abia cand imi vine ciclul; iar in cazul in care imi vine ciclul in timp ce iau cele 7 pastile rosii sa ma opresc si sa iau pastila alba. Problema este ca in prospectul medicamentului scrie cu totul altceva si nu stiu ce sa fac.
-
2 Ian 2005, 23:27Buna,
anticonceptionalele incep sa fie luate in prima zi de ciclu (de preferat la o ora pe care sa o respecti pe cat de mult pe toata perioada in care le iei). Eu iau Marvelon. Acum nu mai am cele 7 pastile 'ajutatoare'- cele placebo (le iau de la farmacie in varianta cu doar 21 de pastile), dar iti pot spune ca incepi sa iei prima pastile normala (deci nu din cele 7 pastilute-la Marvelon sunt tot albe, deci nu pot vorbi pe culori) in prima zi de ciclu si apoi continui cu celelalte normal. Al doilea pachet il incepi exact cand ai terminat toate cele 28 de pastile din primul pachet, asta indiferent de evolutia ciclului tau.
Ca un sfat, eu incerc sa le iau cam la aceeasi ora, adica ora 20.30 seara e cam 'sfanta'- imi pun alarma la ceas special pentru asta
.