menopauza
-
9 Apr 2002, 14:340 0as vra sa stiu daca sunt eve care au facut tratament de substitutie hormonal
am 45 de ani si mi-e tare teama de osteoporoza
mi s-a recomandat FEMOSTON nu-l iau decat de zece zile dar mi-e putin teama
as vrea cat mai multe sfaturi in legatura cu acest subiect -
10 Apr 2002, 08:58Ce inseamna osteoporoza, cum se manifesta. Am mai auzit dar nu stiu sigur. Intreb pentru mama mea, care are 53 de ani si este la menopauza....Dar ea nu a fost la medic sa-i dea vreun medicament.
-
11 Apr 2002, 08:45la menopauza secretia de hormoni estrogeni-cei care raspund de asililarea calciului,de fixarea lui-se intrerupe si de aici toate necazurile:oasele devin mai "subtiri"se pot fractura mai repede
nu sunt medic(sunt inginer)dar m-a interesat foart mult aceasta problema
am avut sansa sa gasesc in librarie o carte care se numeste CARTEA FEMEII este o traducere (cartea este tiparita de editura TEORA )aici este totul expus pe intelesul tuturor dupa parerea mea aceasta carte nu ar trebui sa lipseasca niciunei femei-totul este explicat,incepand din adolescenta si pana la maturitate
pot din aceasta carte am aflat ca nu se face tratament de substitutie cu hormoni decat dupa efectuarea unor analize(echo genital,frotiu vaginal,mamografie)deoarece daca se iau acesti hormoni si exista o tumoare,cat de mica acesti hormoni "o hranesc" o activeaza
acest tratament se face sub control medical-al unui medic endocrinolog-dar unul competent(eu am avut nesansa sa dau de o doctorita care nici cel putin nu mi-a examinat sanii si mi-a dat acest medicament FEMOSTON)Doamne,cat neprofesionalism.....consultatia a durat 8 minute,si a afost la policlinica cu plata...
Sper ca am reusit sa-ti raspunsd la intrebare,si nu uita incearca sa-ti cumperi aceasta carte.
sanatate si numai bine
marilena