Nu stiu cat trebuie sa mananc
-
0 1
Buna. In ultimele 4 luni am slabit 21 de kilograme facand fitness de 5 ori pe saptamana si incercand sa consum cat mai putine calorii. Acum am 55 kg la 1.77m si as dori sa ma mentin, insa nu stiu cat anume sa mananc pentru a nu ma ingrasa. De aceea consum, in medie, putin peste 500 kcal pe zi dar continui sa slabesc. Ce pot face?
-
ElenaMariaCristina said:
Buna. In ultimele 4 luni am slabit 21 de kilograme facand fitness de 5 ori pe saptamana si incercand sa consum cat mai putine calorii. Acum am 55 kg la 1.77m si as dori sa ma mentin, insa nu stiu cat anume sa mananc pentru a nu ma ingrasa. De aceea consum, in medie, putin peste 500 kcal pe zi dar continui sa slabesc. Ce pot face?
Vezi ca alea 500 calorii iti sustin cu greu metabolismul bazal. Cu alte cuvinte, daca continui in acelasi mod, vei deveni casectica. Nu este deloc de gluma.
-
fata mea, esti razna? cum sa traiesti cu 500 de kcal pe zi?
doamne fere! pune mana si mananca, altfel ajungi in spital.
uite, am facut calculul pt tine, la 177 si 55 de kg, ca sa te mentii si sa nu mai slabesti ai nevoie de 2100 kcal pe zi.
numai metabolismul tau bazal are nevoie de 1360 de kcal pe zi, deci sub nivelul asta pur si simplu n-ai voie sa cobori!
daca mai adaugi si sportul 5 zile pe saptamana, e nevoie de 2100 de kcal pe zi ca sa sustii efortul si sa nu cazi naiba din picioare. -
buna fetelor! ma lupt cu problema kg in plus de cand ma stiu. am incercat o gramada de diete de pe net la inceput cu care am slabit nu mai mult de 10 kg pe care le-am pus la loc, sportul nu ma ajuta mai mult decat tonifiere, am fost la un nutritionist care mi-a dat o alta dieta cica echilibrata....in fine...sunt epuzata de curele astea care ma sfarsesc de energie. Tot citesc de operatii pt obezitate si ma bate gandul sa apelez la varianta unui inel gastric. E cineva pe aici care a facut o operatie de genul asta si poate sa imi spuna cum e dupa, ce rezultatate au avut?
acum am un pic peste 30 de ani, 172cm si kg 110
multumesc! -
buna olga! imi pare rau ca nu poti slabi cu ajutorul dietelor. eu am o prietena care s-a operat de obezitate dar nu stiu sa iti spun pentru ce varianta a optat. daca vrei, o sa o intreb ce anume a facut, unde si cum ii raspunde corpul dupa operatie. tot ce stiu e ca intr-adevar e alt om
a slabit frumos si arata minunat. multa sanatate si da`mi de veste daca vrei sa o intreb ce si cum -
ar fi excelent andreea. vreau sa aflu cat mai multe detalii inainte sa apelez la un doctor...sa ma duc putin pregatita. a fost operata la spital privat sau la stat? tare nu as vrea sa apelez la sistemul public, e mult prea multa agitatie cu atentiile si lipsa de interes. la ce doctor a facut operatia?
-
Multumesc Maricon, imi fac cont si cand il aproba, vad ce se zice si acolo. Din ce am observat si din micile mele calcule, nu depasesc cu mult sau deloc aportul caloric necesar intr-o zi. In trecut am apelat la numeroase diete si nutritionisti, dar cam fara efect. Maine sau poimaine am o intalnire cu un doctor pentru operatia de slabit, dl. Copaescu...o sa vad ce im recomanda si va spun si voua. Din pacate sunt si putin emotionata.
-
ElenaMariaCristina said:
500 kcal?
o jumate de maslina
un varf de praz
o boaba de mazare si o sugi o scobitoare la urma
ma lashi?21 de kg in 4 luni si nu ai avut anemii dureri de cap ..nici foamete? lauda-ma gura