candidoza bucala

•  
    • 351 mesaje
    20 Aug 2011, 09:21
    4 2

Sunt disperata! De vreo doua luni de zile ma chinui sa scap de aceasta candidoza bucala si nu reusesc. Am fost la ORL si am facut si un exudat lingual la Institutul Cantacuzino care a iesit negativ. Medicul nu mi-a dat dat pastile pt ca spune el, este o problema locala. am facut gargara cu bicarbonat  si cu glicerina boraxata cu stamicin dar nu mi-a trecut.

Ce sa fac in continuare?

S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

Pe limba s-a depus un depozit alb de care nu pot sa scap cu nici un chip.

Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat!

•  
    • 282 mesaje
    20 Aug 2011, 10:40
    2 1

daca exudatul e negativ, atunci nu ai candida. poti face singura un test sa vezi daca ai candida si anume, dimineata, dupa ce te trezesti inainte de a manca, intr-un recipient cu apa scuipi putina saliva, daca saliva ramane la suprafata sau se dizolva, atunci nu ai candida, daca saliva se lasa la fund sau se transorma in firisoare atunci ai candida.depozitul alb de pe limba poate arata o problema cu digestia, a intestinului. eu asi face o cura pentru colon. ai sa vezi ca dispare depunerea alba de pe limba

•  
    • 5609 mesaje
    21 Aug 2011, 02:42
    0 2

Faptul ca dupa atat  tratament tot apare candida imi spune clar ca ciuperca ti-a impanzit traheea, probabil stomacul, intestinele, uneori ajunge si la genitale.

Kefirul si iaurtul sunt cele mai bune medicamente naturiste care contin milioane de bacterii benefice: acidofilus si bifidus care distrug candida si imbunatatesc sistemul imunitar.

Gargara si chiar bautul unei lingurite de bicarbonat dizolvat in apa este si el bun omorand bacteria  dar nu curata in profunzime stomacul si intestinele.

Dimineata, Incearca sa inghiti pe stomacul gol un pahar mare de kefir (este mai puternic decat iaurtul) si sa manaci la 1 ora dupa aceea.

Spala-te pe dinti si pe limba, foloseste o lingurita (pe cant)  sa-ti cureti limba dupa ce o perii cu periuta cu pasta de dinti, fa gargara cu bicarbonat. De altfel este recomandat dupa fiecare masa sa -ti cureti limba f bine cu periuta si pasta de dinti sau bicarbonat si sa indeprtezi stratul alb cu lingurita sau o periuta de dinti speciala pt limba.

INtre mese este bine sa bei cate un pahar de kefir/iaurt ca sa poate sa intervina si sa omoare ciuperca.

La culcare automat se mai bea un pahar de kefir, se fac iarasi spalaturi pe dinti, periaj pe limba, curatat si raschetat limba cu o lingurita (pe cant) adunand toate depunerile.

Kefirul si iaurtul sunt extrem de bune si folositoare si pentru candida vaginala, se introduc tampoane cu kefir intravaginal, zilnic, tip de 7-12 zile.

•  
    • 5609 mesaje
    21 Aug 2011, 02:45
    8 1
    uite si cateva sfaturi gasite in revista FORMULA AS:

http://www.formula-as.ro/2006/728/cititorii-raspund-49/candida-imi-afecteaza-puternic-aparatul-respirator-9583

•  
    • 189 mesaje
    21 Aug 2011, 09:52
    1 0

Buna ! Poate ca o sa va para ciudat, dar ajuta si clatirea gurii cu ulei de floarea soarelui presat la rece. Se clateste gura cat mai mult timp, chiar si 10 minute, dar atentie sa nu inghititi. Dupa clatire se poate folosi si lingurita, se vor elimina depunerile...

Sanatate multa si sa auzim de bine  

•  
    • 735 mesaje
    21 Aug 2011, 09:54
    1 6
    catalina_2008 said:

Sunt disperata! De vreo doua luni de zile ma chinui sa scap de aceasta candidoza bucala si nu reusesc. Am fost la ORL si am facut si un exudat lingual la Institutul Cantacuzino care a iesit negativ. Medicul nu mi-a dat dat pastile pt ca spune el, este o problema locala. am facut gargara cu bicarbonat  si cu glicerina boraxata cu stamicin dar nu mi-a trecut.

Ce sa fac in continuare?

S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

Pe limba s-a depus un depozit alb de care nu pot sa scap cu nici un chip.

Astept sfaturile voastre si va multumesc anticipat!

Clateste-te cu iaurt in gura. Lichideaza Candida.