operatie pe cord deschis
-
0 1Sotul meu urmeaza sa faca o astfel de operatie, mai precis, implant de valva mecanica (valvulopatie). Stiti pe cineva care a facut asa ceva pt a avea mdetalii. Suntem f.speriati. Multumesc !
-
Da,tatal meu a facut acum 20 de ani(sa-i dea dumnezeu sanatate si sa-l mai tina in viata)o astfel de operatie pe cord deschis.Boala lui este stenoza mitrala si i-a fost pusa o valva mecanica.Operatia a fost un succes, si s-a efectuat la Tirgu-Mures.A fost o perioada destul de dificila si inainte si dupa operatie.Trebuie sa fie increzator in sansa lui si sa aiba speranta ca miine va fii incepe o noua viata (cu toate consecintele si restrictiile de care vor fi nevoie).
Sanatate si sa dea dumnezeu sa fie cit mai bine! -
Da,nu mai fumeaza si nu mai bea alcool.Tine regim,nu maninca sarat in rest maninca tot ce vrea.Da , ia si acum medicamente pe care i le-a prescris doctorul.Si face analize la spitalul din localitate(la inceput in fiecare luna,apoi la 2-3 luni era programat).Doctorul care il are in evidenta are strinse legaturi cu doctorul care l-a operat.
Nu are voie sa faca efort mare,deci poate sa duca o sacosa de 2-3 kg. si sa urce scarile incet,nu sport,nu altele.
La internare pt. operatie doctorii de acolo ,i-au eliminat orice infectie:extirpat amigdale,polipi,masele cariate,deci au eliminat orice sursa de infectie posibila.Dupa operatie este mai greu putin,pt.ca nu v-a avea voie sa faca injectii de nici un fel,ma refer dac o sa-l doara maseaua si trebuie sa si-o scoata sau daca a facut vreo infectie si trebuie antibiotic injectabil,dar nu te speria ca sunt medicamente mai puternice pe cale orala pe care doctorul i le v-a putea prescrie.Din ce localitate esti?
Am sa mai revin cu amanunte.Tatal meu avea 45 de ani atunci si eu eram copil de 12 ani.Dar a sperat in steua lui si s-a rugat la dumnezeu sa-l tina in viata. -
Este pt. sotul tau un pas f. mare de facut!
Dar sa nu fie speriat caci doctorii sunt bine pregatiti.Tatal meu a facut operatia acum 20 de ani si uite daca se ingrijeste are zile de trait si acum.
Inainte de operatie el si cineva din familie,cred ca tu veti semna daca sunteti de acord cu operatia si in caz ,doamne fereste de alte complicatii, nu aveti pretentii.Acesta este pasul cel mai greu.
Dupa operatie va fii mai dificil,pt.ca este in perioada de convalescenta si nu va avea voie sa fac nici cel mai mic efort.Dar asistenta va sta zi si noapte linga el si ii v-a da sa manince si sa bea apa cu lingurita caci orice efort pt. el este foarte si pt. inima lui.Dupa perioada aceea se va reface incet si daca va avea vointa si dorinta de viata va fii bine.
Stiu ca este tare greu sa suporti aceasta idee,imi dau seama prin ce a trecut mama mea si caut sa te inteleg f. bine.Deci,este bine ca are totusi o speranta de la dumnezeu.
Capul sus si sa fie tare ca medicii din Romania sunt extraordinari,ma refer la experienta profesionala.
Poti sa-mi scrii pe adresa de email display1968@yahoo.ca