Cloramina-dezinfectant?
-
1 0
Fetelor mi s-a intamplat un lucru groaznic. miercuri am mers la tara si am alunecat, piciorul drept intrandu-mi intr-o bordura. M-am lovit putin la unghia de la degetul mare al piciorului drept,am pus rivanol si totul ok. Joi noaptea,in somn, mi s-a rupt unghiuta...se mai tinea un pic. Am mers la spital si mi-a scos-o aproape pe viu dupa ce m-a chinuit cu anestezicul de vreo 5 ori:(. Mi-a badajat frumos si am venit acasa. Acum pun apa oxigenata ca cica aia usuca si tine infectie deoparte dar, am auzit ca si cloramina e buna si cica ar durea mai putin.....voi ce stiti? Doare mai putin? Avand in vedere ca la mine e carne vie acolo si mor de durere cand pun apa oxigenata:((. Nu vreau sa se infecteze. Iau antibiotic, pun pansament steril si mi-au mai facut si ATT(antitetanus).....
-
Nu folosi cloramina daca nu ti-a indicat-o doctorul.
Adevarul e ca prin spitale, clinici nu am vazut ca doctorii sa o foloseasca
Insa am vazut ( si experimentat
) ca la rani si operatii, chirurgii folosesc si recomanda Betadina -solutie cutanata, pe care am folosit-o si o folosesc si eu, si, desi contine iod, nu mi se pare ca ustura deloc.
Bine, la tine fiind "carne vie" cred ca ar ustura putin - orice; dar Betadina cred ca ar ustura mult mai putin ca apa oxigenata, si cred sincer ca ti-ar fi f buna.
-
In cazul plagilor de acest tip, se utilizeaza in lavajul local apa oxigenata, cloramina si ulterior betadina. Fiecare are rolul ei, actiunile acestora completandu-se reciproc.
Solutia de cloramina se utilizeaza intotdeauna in toaleta plagilor potential suprainfectate sau deja infectate.Nu exista sectie de chirurgie sau primiri urgente din care sa lipseasca asa ceva.
-
diapookey said:
Fetelor mi s-a intamplat un lucru groaznic. miercuri am mers la tara si am alunecat, piciorul drept intrandu-mi intr-o bordura. M-am lovit putin la unghia de la degetul mare al piciorului drept,am pus rivanol si totul ok. Joi noaptea,in somn, mi s-a rupt unghiuta...se mai tinea un pic. Am mers la spital si mi-a scos-o aproape pe viu dupa ce m-a chinuit cu anestezicul de vreo 5 ori
. Mi-a badajat frumos si am venit acasa. Acum pun apa oxigenata ca cica aia usuca si tine infectie deoparte dar, am auzit ca si cloramina e buna si cica ar durea mai putin.....voi ce stiti? Doare mai putin? Avand in vedere ca la mine e carne vie acolo si mor de durere cand pun apa oxigenata
. Nu vreau sa se infecteze. Iau antibiotic, pun pansament steril si mi-au mai facut si ATT(antitetanus).....indiferent ca pui si e rana deschisa te va durea..nu lua nimic dupa capul tau risti sa faci o infectie nici cel mai bun doctor sa nu te mai rezolva ..sanatate

-
Am tot pus apa oxigenata...am urlat de durere si am plans o zi intreaga..am renuntat la bandaj si tineam doar pansament inmuiat in apa de la robinet fiarta, amestecata cu apa oxigenata...cat era ud, aveam o chestie alba in locul ala...de infectat nu cred ca e infectat...am luat antibiotice..chiar mai mult decat 3 zile cat mi-a prescris medicul..am facut si att...ideea e ca nu stiu in cat timp se vindeca. Cineva mi-a spus ca dureaza cam o saptamana...s-a mai vindecat totusi dar imi e scarba sa ma uit la deget
..multumesc mult pentru sfaturi oricum>
< probabil am sa pun Rivanol; cica ustura mai putin
:*:*:* -
Ok, atunci pune Rivanol sau Betadina - sunt foarte bune si ele
nu ustura acestea; lasa apa si pune respectivul dezinfectant acolo cu pansament steril, de preferat deci comprese sterile - n u cu vata; iar daca ai ceva dubii, poti sa mai tragi zilele acestea o fuga la dr de familie, sau respectivul doctor/spital sa-ti spuna daca e ok si merge bine vindecarea 
O sa treaca si asta, fruntea sus