Cloramina-dezinfectant?

•  
    • 50 mesaje
    30 Iul 2011, 10:03
    1 0

Fetelor mi s-a intamplat un lucru groaznic. miercuri am mers la tara si am alunecat, piciorul drept intrandu-mi intr-o bordura. M-am lovit putin la unghia de la degetul mare al piciorului drept,am pus rivanol si totul ok. Joi noaptea,in somn, mi s-a rupt unghiuta...se mai tinea un pic. Am mers la spital si mi-a scos-o aproape pe viu dupa ce m-a chinuit cu anestezicul de vreo 5 ori:(. Mi-a badajat frumos si am venit acasa. Acum pun apa oxigenata ca cica aia usuca si tine infectie deoparte dar, am auzit ca si cloramina e buna si cica ar durea mai putin.....voi ce stiti? Doare mai putin? Avand in vedere ca la mine e carne vie acolo si mor de durere cand pun apa oxigenata:((. Nu vreau sa se infecteze. Iau antibiotic, pun pansament steril si mi-au mai facut si ATT(antitetanus).....

•  
    • 9728 mesaje
    30 Iul 2011, 12:11
    0 0
    Nu folosi cloramina daca nu ti-a indicat-o doctorul.
    Adevarul e ca prin spitale, clinici nu am vazut ca doctorii sa o foloseasca
    Insa am vazut ( si experimentat ) ca la rani si operatii, chirurgii folosesc si recomanda Betadina -solutie cutanata, pe care am folosit-o si o folosesc si eu, si, desi contine iod, nu mi se pare ca ustura deloc.
    Bine, la tine fiind "carne vie" cred ca ar ustura putin - orice; dar Betadina cred ca ar ustura mult mai putin ca apa oxigenata, si cred sincer ca ti-ar fi f buna.
  •  
    • 735 mesaje
    31 Iul 2011, 08:47
    3 0

In cazul plagilor de acest tip, se utilizeaza in lavajul local apa oxigenata, cloramina si ulterior betadina. Fiecare are rolul ei, actiunile acestora completandu-se reciproc.

Solutia de cloramina se utilizeaza intotdeauna in toaleta plagilor potential suprainfectate sau deja infectate.Nu exista sectie de chirurgie sau primiri urgente din care sa lipseasca asa ceva.

•  
    • 9728 mesaje
    31 Iul 2011, 19:18
    1 1
    Daca i s-a indicat sa-si schimbe pansamentul acasa, poate folosi atat apa oxigenata, cat si Betadina; mie Betadina de ex mi-a fost recomandata chiar de dr chirurg.
    Faptul ca iei deja antibiotic, tine infectiile/suprainfectiile la distanta, deci ia-le asa cum ti s-a spus (si eu am luat).
  •  
    • 12625 mesaje
    1 Aug 2011, 15:00
    0 0
    diapookey said:

Fetelor mi s-a intamplat un lucru groaznic. miercuri am mers la tara si am alunecat, piciorul drept intrandu-mi intr-o bordura. M-am lovit putin la unghia de la degetul mare al piciorului drept,am pus rivanol si totul ok. Joi noaptea,in somn, mi s-a rupt unghiuta...se mai tinea un pic. Am mers la spital si mi-a scos-o aproape pe viu dupa ce m-a chinuit cu anestezicul de vreo 5 ori. Mi-a badajat frumos si am venit acasa. Acum pun apa oxigenata ca cica aia usuca si tine infectie deoparte dar, am auzit ca si cloramina e buna si cica ar durea mai putin.....voi ce stiti? Doare mai putin? Avand in vedere ca la mine e carne vie acolo si mor de durere cand pun apa oxigenata. Nu vreau sa se infecteze. Iau antibiotic, pun pansament steril si mi-au mai facut si ATT(antitetanus).....

indiferent ca pui si e rana deschisa te va durea..nu lua nimic dupa capul tau risti sa faci o infectie nici cel mai bun doctor sa nu te mai rezolva ..sanatate

•  
    • 50 mesaje
    1 Aug 2011, 17:44
    1 0
    Am tot pus apa oxigenata...am urlat de durere si am plans o zi intreaga..am renuntat la bandaj si tineam doar pansament inmuiat in apa de la robinet fiarta, amestecata cu apa oxigenata...cat era ud, aveam o chestie alba in locul ala...de infectat nu cred ca e infectat...am luat antibiotice..chiar mai mult decat 3 zile cat mi-a prescris medicul..am facut si att...ideea e ca nu stiu in cat timp se vindeca. Cineva mi-a spus ca dureaza cam o saptamana...s-a mai vindecat totusi dar imi e scarba sa ma uit la deget ..multumesc mult pentru sfaturi oricum>< probabil am sa pun Rivanol; cica ustura mai putin :*:*:*
  •  
    • 9728 mesaje
    1 Aug 2011, 19:22
    0 0

Ok, atunci pune Rivanol sau Betadina -  sunt foarte bune si ele nu ustura acestea;  lasa apa si pune respectivul dezinfectant  acolo cu pansament steril, de preferat deci comprese sterile - n u  cu vata; iar daca ai ceva dubii, poti sa mai tragi zilele acestea o fuga la dr de familie, sau respectivul doctor/spital sa-ti spuna daca e ok si merge bine vindecarea

O sa treaca si asta, fruntea sus  

•  
    • 500 mesaje
    1 Aug 2011, 20:22
    1 1
    eu cand mai patesc sa ma lovesc folosesc betadina este foarte buna
  •  
    • 3 mesaje
    12 Dec 2011, 11:31
    7 1
    Cloramina t este foarte buna pentru dezinfectia plagilor. Eu am folosit si rana se pastreaza foarte curata plus ca se vindeca mult mai repede. Am avut lovita toata zona gleznei si initial se si infectase. Am achizitionat de aici acest produs, sper ca este ok sa pun un site www.fipro.ro
  •  
    • 1 mesaje
    30 Sep 2013, 22:50
    3 0
    Eu folosesc cloramina pt cosuri si nu stiu daca ii bn daca st baga id de mess al3x_al3x97