Anticonceptionalele si Antibioticele

•  
    • 1166 mesaje
    21 Iul 2011, 16:14
    0 0

am auzit tot felul de pareri in legatura cu efectul antibioticelor asupra contraceptivelor. sunt in perioada de pauza de 7 zile si trebuie sa iau pt. 3 zile ampicilina pt. o infectie. stiu ca ampicilina diminueaza efectul contraceptivelor si de aceea pe perioada tratamentului in inca 7 zile dupa este nevoie de protectie sumplimetara. dar cum functioneaza daca iei antibioticele in perioada de pauza? teoretic nu interactioneaza cu contraceptivele pt. ca in perioada asta nu le iei. sunt persoane care spun ca nu e nevoie de protectie altele cum ca ar fi necesara anyway. s-a confruntat cineva cu problema asta si a primit raspuns de la un medic? din pacate nu pot merge personal la medic in timp util ca sa intreb. merci! :)

•  
    • 1841 mesaje
    21 Iul 2011, 16:26
    0 0

Eu sper sa te lamureasca medicii, desi eu de fiecare data cand am pus intrebarea asta la doctor am primit alte raspunsuri. Ba ca nu tre'sa imi fac griji ca nu exista nicio interactiune, ba ca sa ma protejez in perioada tratamentului, ba ca sa ma protejez si dupa inca X zile..

Eu suflu si-n iaurt in general asa ca te-as sfatui sa te protejezi oricum.

Acest mesaj a fost editat de către outofhere: 21 Iul 2011, 16:36
  •  
    • 1166 mesaje
    21 Iul 2011, 16:29
    0 0
    da..multumesc mult..daca nu ma lamureste nimeni asa am sa fac
  •  
    • 41 mesaje
    28 Sep 2011, 16:12
    0 0
    pe mine medicul ginecolog m-a atentionat cand mi-a prescris anticonceptionalele ca daca iau antibiotic isi pierd efectul contraceptiv si ca tb sa folosesc o masura suplimentara de protectie, timp de o luna, insa sa nu intrerup anticonceptionalele.

de la o farmacista am aflat cand am cerut un hepatoprotector ca si silimarina ar avea un efect asemanator asupra anticonceptionalelor.