Pt. Gravide

•  
    • 380 mesaje
    23 Dec 2004, 02:07
    0 0
    Hellou voi gravidelor!
    Am deschis acest subiect unde putem posta mesaje, noi gravidele si nu numai despre cum ne simtitm, dieta noastra, miscarea pe care o facem, tot ce simtim in timpul graviditatii.

Eu am 24 de ani. Sunt gravida in luna a 4-a . In Ianuarie 6 o sa stiu sexul copilashului. Acum ca sunt gravida ma simt mult mai obosita, cand ma duc la sala trebuie sa vin acasa si sa ma odihnesc, pofte mari inca nu am. Am o prietena care imi spunea ca ea manca numai la o masa omleta din 9 ous plina de cascaval si ciuperci.
    Voi cum va simtiti? Aveti pofte mari?
  •  
    • 344 mesaje
    27 Dec 2004, 09:05
    0 0
    Salut!
    Si eu sunt insarcinata. In 4 saptamani numai.Deja am inceput sa am greturi.Dimineata, la pranz si seara.Doar atat.In ceea ce priveste dieta, mi-a adus Mosul Mama si copilul, Sunt gravida ce sa fac si Miscare si diete pt viitoarele mamici.De mancat trebuie sa mananci din toate grupele de alimente:carne, lactate(din luna a 4 a minim 1/2 litri), legume, fructe, cereale integrale.Nu trebuie mancat nici putin nici mult, orice carenta din alimentatie o va resimti puiul tau
  •  
    • 32 mesaje
    27 Dec 2004, 16:34
    0 0
    Salut! Subscriu si io la grupul de gravidutze: 9 saptamani (sau 11 dupa alt sistem de referinta). Cum ati anuntat la munca? S-a schimbat ceva? Eu am o meserie nitel mai diferita, tre ma misc mult, mai si car,bine acum ii rog pe altii sa faca asta, ma agit mult. Habar nu am ce ritm de viata trebuie sa adopt. Si este destul de frustrant ca urc 2 etaje si respir de parca as vrea spre 75 de ani (am 26). Mi-am intrebat doctorul ce si cat sa mananc (mi-e o frica de kilele alea in plus de numa-numa) si mi-a zis ca orice si oricat de variat. Pisici! Oua daca mananc 4 pe an e mult, pestele mai nou sa nu-l vad, prajeli mor numa cand ma gandesc la ele, asa ca pana una-alta ma concentrez cu drag si spor pe branza si iaurt. Btw, in afara de lamaie cu ce se mai atenueaza starea de greata?
  •  
    • 218 mesaje
    27 Dec 2004, 18:56
    0 0
    Fara sa se supere cei de la forum Eva, va propun tutror gravidoaselor si viitoarelor mamici sa intrati pe www.pariti.com Mie mi se pare super site-ul. Gasiti aici o gramada de informatii si de doamne si domnisoare dispuse sa discute.
    Sarcina usoara tuturor!!!
  •  
    • 218 mesaje
    27 Dec 2004, 18:56
    0 0
    www.parinti.com (scuze!!)
  •  
    • 10 mesaje
    28 Dec 2004, 10:52
    0 0
    www.desprecopii.com
  •  
    • 380 mesaje
    28 Dec 2004, 20:01
    0 0
    Yoyo si Sheena..FELICITARI!
    Deci nu sunt singura eva gravida
    Ma bucur ca am cu cine povestii despre sarcina.
    Yoyo, ai zis ca faci miscare pt. gravide. In ce consta???

Sheena, ai grija cu caratu te rog. Eu de 3 zile am inceput sa am dureri de mijloc si asta nu de la carat ci pt ca a inceput sa creasca burtica si mijlocul simte asta...dar sa mai si cari ceva greu..iti dai seama ce impact va avea asupra ta!!!
    In legatura cu ce ai zis ca nu stii ce stil de viata trebuie sa adopti...eu cred ca este f. importanta miscarea si alimentatia echilibrata(dupa cum a zis si Yoy.
    Saracutzele de voi ca aveti greata. Eu am scapat de perioada aia..dar tare nasoala a fost.Si cand ma duceam la somnic aveam o senzatie de voma de numa numa.
    Pt ca sa iti dispara greata este bine sa mananci crackers(biscuiti), sau si chiar coaja de paine.
    Sheena. Ai zis ca dupa "alt sistem" ai 11 saptamani. Esti in SUA? caci eu sunt in sua si asa e si aici, calculeaza cu 2 saptamani in plus. Deci cica eu am 19 saptamani acum dar de fapt am 17.

Eu de o saptamana si ceva nu am fost la sala. Obisnuiesc sa ma duc de 3-4 ori pe saptamana la sala dar saptamana trecuta nu am putut caci am gatit pt. Craciun si tot am avut invitati de Joi pana duminica seara. Ma voi duce in seara asta insa.
    Sheena si eu sunt ca si tine. Obosesc mult mai repede...ce o sa facem cand o sa avem burtoi mare? Eu am in casa scara interioara...si multi mi-au zis ca pana o sa nasc o sa ajung sa o urasc
    De mancat...incerc sa mananc din toate grupele de mancare. Imi place sa mananc salate multe. Pofte mari nu am.
  •  
    • 344 mesaje
    29 Dec 2004, 12:44
    0 0
    Fac abdomene reprize de cate 10 fara sa obosesc prea tare, exercitii pt fese, picioare, brate si respiratie. Merg mult pe jos.cca 3km pe zi, urc scari.Tot secretul e sa nu faci efort prea mare si brusc.

mi-a spus cineva ca sa stau mult in pat sa nu fac nimic si bla bla bla. Fetelor suntem gravide, nu bolnave ca sa stam in pat. Atat timp cat sarcina decurge normal nu vad de ce sa ne lenevim. Nu exageram atat tot
  •  
    • 380 mesaje
    29 Dec 2004, 15:57
    0 0
    yoyo ai dreptate. Graviditatea nu este o boala!
    Sunt de accord cu statul in pat daca nu te simti bine, daca este pericol de pierdut sarcina..etc..dar daca te simti bine..da, poti face miscare atata timp cat nu simti un discomfort cand o faci. Daca simti un discomfort sau doare burtica o luati mai incet..common sense
    Yoyo mie mi se pare ca e tare bun programul tau de miscare. Te va tine tonificata. Nu stiu daca stiti, dar acum ca suntem gravide, corpul mai secreta si asa zisa relaxina care iti inmoaie muschii. Deci din start ne inmoaie graviditatea, dar daca nu facem nici un pic de sport..cum o sa aratam? o sa trebuim sa muncim foarte mult sa ne revenim la lookul original. Relaxina afecteaza si cartilagiul deci este o sansa mai mare ca daca cadem..etc sa ne rupem piciorusele..sa ne accidentam, deci va rog sa fiti atente
    Cum sunteti cu pieptul? Vi s-a umflat? Mie la inceput, in primele saptamani mi s-a umflat, mi s-a marit, acum a stagnat..dar cica se mareste si mai mult inainte sa nastem. Si venele sunt mult mai vizibile, asta datorita circulatiei sangelui mult mai marita. Volumul de sange ni se dubleaza ( de aceea ni se vor si umfla un pic picioarele mai incol.
  •  
    • 344 mesaje
    30 Dec 2004, 09:09
    0 0
    Sanii mi s-au marit de la 2 saptamani si ma dor destul de rau. Ce ma supara este ca am greata permanenta. Desi imi impun sa mananc ce trebuie mi se face rau. Nu pot sa mananc decat lapte batut, cu branza de vaci si graham, portocale si mere.Rar pot sa suport si altceva. Ma oblig sa mananc diversificat dar MOR DE GREATA CE-MI E!
  •  
    • 380 mesaje
    30 Dec 2004, 15:28
    0 0
    Hey YoYo,
    saracutza de tine, te inteleg. Asa eram si eu. La inceput nu prea puteam sa pun nimic in gura, si asa ca si tine, ma fortzam sa mananc ceva consistent. E important ca dimineata, inainte sa te ridici din pat sa ai langa tine niste biscuiti sau painica si sa mesteci inainte (cam cu 15 min) sa te ridici din pat. Si cand te ridici din pat sa o faci incet nu brusc.
    In timpul zilei, ca sa previi greata, manance ceva la 2-3 ore. Stiu ca nu ai apetit deloc dar fortzeaza'te sa mananci ceva. Si portocalele sunt ok, numai sa nu ai stomacul gol, ca si de aceea ti se face si mai mare greata.
    Sa bei multa apa.
  •  
    • 380 mesaje
    3 Ian 2005, 16:18
    0 0
    Gravidele mele..unde sunteti?
    La Multi Ani voua...cum v-ati distrat de Rev?
  •  
    • 12 mesaje
    4 Ian 2005, 04:48
    0 0
    Buna fetelor si La multi ani. Am vazut subiectul si m-am repezit sa ma alatur si eu discutiei. Si eu sunt garvida si ma bucur ca pot impartasi cu voi impresile si indoielile legate de noua viata ce se va naste.
    YOYO sunt tare "invidioasa" pe tine ca sarcina nu ti-a schimbat programul si poti sa faci inca miscare. Mie nu-mi da voie doctorul sa fac nimic avand o sarcina cu probleme si deja ma urc pe pereti de plictiseala. Am uitat sa va spun ca am deja 20 de saptamani si la serviciu nu am mai fost de la 8 sapt.
    Ma lupt din rasputeri cu al meu sot sa-l conving sa ma duc macar la vreo 2 examene in sesiune dar nici macar nu vrea sa auda. In rest totul e bine deocamdata. Va pup si data viitoare promit sa postez mai mult
  •  
    • 380 mesaje
    4 Ian 2005, 19:50
    0 0
    clady..Bun Venit!!
    si eu sunt in saptamana 20 acum..dupa stilu american.
    Ce probleme ai tu cu sarcina?
    ai aflat ce o sa ai? eu o sa aflu joi!
  •  
    • 12 mesaje
    4 Ian 2005, 22:51
    0 0
    Draga RoBlondy la mine povestea e ceva mai veche. Am mai pierdut inca 2 sarcini pana acum si de data asta cand am facut echo la 3 luni mi-a spus dr. ca am colul scurt- 33 mm si aveam si o dilatie de 4 mm. Asa ca mi-a facut urget cerclaj si mi-a interzis sa mai merg la serviciu si sa fac cel mai mic efort. Doar stat in pat si plimbari scurte doar de dezmorteala. Deocamdata ma simt bine.Astazi BB-itul meu parca a fost mai lenes decat de obicei si a miscat mai putin dar si eu parca am fost mai adormita si fara nici un chef.
  •  
    • 380 mesaje
    5 Ian 2005, 01:18
    0 0
    hey Clady,
    imi pare tare rau ca ai probleme cu sarcina si bine faci ca stai in patuc..ca nu faci efort. Trebuie sa ai grija de tine!!!
    Nu mi-ai spus daca ai aflat ce sex are copilashu! si care este Due Date(data nasterii) copilashului.
    cum te hranesti? ce papi? Sa mananci bine, sanatos.
  •  
    • 380 mesaje
    5 Ian 2005, 01:20
    0 0
    Yoyo, Sheeva..ce mai faceti voi? cum va simtiti?
  •  
    • 32 mesaje
    5 Ian 2005, 11:22
    0 0
    La multi ani! Prima mea zi de munca pe anul asta. Cu tot cheful aferent. Eu se pare ca am scapat deja de greturi, Doamne-ajuta! Am tot citit pe net despre cat tre' sa ia in greutate o femeie gravida si tot nu m-am prins care e greutatea ideala. Alta chestie ar fi ca desi am intrat bine de tot in luna a treia ...nu se vede nimic, mi s-a marit fundul si atata tot.Nu mor de dorinta de a-mi cumpara haine cu numere mai mari dar totusi ...
  •  
    • 344 mesaje
    5 Ian 2005, 11:31
    0 0
    m-am distrat super. nu ma-m simtit rau.Dar a doua zi a fost jale. am avut niste greturi de am zis ca mor.
    acum e rau nasol la serviciu, dar colegii sunt mai ingaduitori si mai lenevesc din cand in cand.
    Voi?
  •  
    • 831 mesaje
    5 Ian 2005, 12:03
    0 0
    Buna fetelor si un sincer La Multi Ani! Deocamdata nu sunt sigura daca ma inscriu si io in clubul gravidutzelor (din noiembrie nu am mai avut menstruatie, desi am avut-o mereu regulat....pana acu' )O sa fac saptamana urmatoare un test de sarcina, daca pana la finele saptamanii asteia tot nik...Postez aici un site destul de dragutz si util (unele dintre voi poate l-ati si vizitat deja), si anume wwww.suntGravida.ro Sanatate maxima si nastere ushoara va urez Va tin la curent cum am noutati. Pupici!