Sunt doar paranoica sau nu?
-
16 Iul 2011, 00:430 0VA ROG SA IMI RASPUNDETI!!! Buna, am avut acum o saptamana primul contact sexual si mi-am luat pilula anticonceptionala cu cateva ore inainte. Pe partener l-am pus sa foloseasca prezervativ si sa nu ejaculeze in mine chiar daca purta, dar a 2a oara mi-a zis ca s-a spalat bine doar ca a pus prezervativul invers si dupa l-a intors si tot pe acela l-am folosit. Am facut dus dupa ca din cate am inteles probabilitatea de a ramane insarcinata scade, doar ca acum 2 zile am intarziat cu pilula 11 min si ieri 44 min si din cate am inteles pilulele isi fac efectul dupa 7 zile si precizez ca nu le-am luat cum se iau in mod normal in prima zi de menstruatie le-am luat atunci si o prietena mi-a zis ca isi fac efectul oricum doar ca imi produc o dereglare hormonala si de asta nu ma prea ingrijorez sunt prescrise si de medic n-am treaba aici. Dupa primul contact sexual mi-a curs putin sange, dupa al 2lea ciudat dar mult mai mult si am crezut ca mi-a venit menstruatia dar cred ca doar din cauza penetrarii si acum 2 sau 3 zile mi-a venit menstruatia are o culoare ciudata si stiu ca doar cand racesc patesc asta. Am citit o gramada de site-uri specializate si devin tot mai paranoica si ma intreb...oare am de ce? Pot ramane insarcinata cu toate astea? Va rog mult de tot sa-mi raspundeti.
Acest mesaj a fost editat de către HurRah: 16 Iul 2011, 01:09 -
16 Iul 2011, 18:18salut,
efectul pilulelor anticonceptionale incepe din momentul administrarii acestora,nu dupa o saptaman,unde ai citit asta?anticnceptionalele,in primul rand,se iau sub stricta supraveghere a medicului ginecolog(in urma unei discutii,deci in urma unui control).In unele cazuri,ea se administreaza din prima zi a menstruatiei,sau din a 5a,timp de 21 de zile pe luna,cu o intrerupere de 7 zile ...si tot asa.Protectia este valabila si pentru cele 7 zile in care pastilele nu se iau.De asemenea,daca uiti sa iei o pastila intr-una din cele 21 de zile,protectia ramane,pastila uitata nu se mai administreaza,insa se continua cu urmatoarea in ziua urmatoare,la ora stabilita.Nu cred ca ai ramas insarcinata,insa ar trebui sa te informezi mai mult.Daca esti ingrijorata,cumparati mai multe prezervative pe care sa le aveti la indemana.Dar pentru cunostiintele tale,barbatul nu trebuie sa ejaculeze (finalitatea) ca sa poti ramane insarcinata,el mai degaja in timpul actului sexual si un lichid seminal,care si acela este incarcat de spermatozoizi.(cu probabilitate scazuta)....
cel mai bine ar fi sa te prezinti la un medic,si nu lua pastilele de capul tau,pentru ca pot dauna!..succes