umflatura de intepatura

•  
    • 1148 mesaje
    11 Iul 2011, 22:39
    1 0

Mama a fost intepata de o insecta (viespe, albina, taune ca i s-a rupt acul), a fost la doctor, i-a facut o injectie cu cortizon si i-a spus ca in 2-3 zile trebuie sa se desumfle. Faza e ca acum incepe sa se invineteasca si nu are un doctor de incredere pe care sa-l intrebe daca e normal.

Acest mesaj a fost editat de către evaa2010: 11 Iul 2011, 22:40
  •  
    • 1148 mesaje
    11 Iul 2011, 23:53
    2 1
    nu are nimeni nicio idee?
  •  
    • 3354 mesaje
    12 Iul 2011, 10:53
    0 0
    sa mearga la un alt doctor... nu stiu ce specialitate ar trebui sa fie...
    ma gandesc sa nu fie paianjen, sau chiar sarpe... nu stiu... sa mearga la urgente, cel mai bine... in ce oras este mama?

cred ca este deja infectie... poate ar trebuie facut un vaccin... nu stiu...
  •  
    • 1841 mesaje
    12 Iul 2011, 12:40
    1 0
    Sa mearga la urgente IMEDIAT! Saptamana trecuta o ruda de-ale mele a decedat din cauza ca a fost intepata de ceva (albina viespe naiba mai stie) si nu s-a dus la urgenta... Nu vreau sa te sperii decat in masura in care ACUM o iei pe maica-ta de oriunde e si o duci de urgenta la spital. Mai bine faci drumul degeaba. Si tipa asta de care zis a tot stat cateva ore sa il astepte pe barba'su sa o duca el, fiindca nu i s-a parut suficient de grav...
  •  
    • 1427 mesaje
    12 Iul 2011, 12:56
    1 1
    Dupa ce se duce la urgenta, sa rezolve problema, sa se duca musai la o consultatie la un alergolog si la un imunolog.
    Si asta cat mai repede pentru ca e grav ce i se intampla.
  •  
    • 1148 mesaje
    12 Iul 2011, 14:58
    0 1
    a fost iar la control, tot acolo si i-a spus ca e normal si i-a zis sa se unga cu lioton. Mucatura a fost de albina, vierpe sau taune, ceva ce i-a lasat acul infipt. Oricum m-a mai contactat cineva care mi-a zis ca tot asa a patit de o intepatura, umflatura s-a invinetit. Probabil ca din cauza ca a fost f marita zona si atunci au aparut aceste spargeri de vase mici de sange.
  •  
    • 1427 mesaje
    12 Iul 2011, 15:02
    1 0
    Eu am zis ce am zis mai sus pentru ca si pe mine m-au intepat albine dar nu am avut reactii din astea.
    In schimb mama mea a patit la fel ca mama ta, chiar mai rau, si cand a facut niste teste mai speciale a descoperit alegii la nu stiu cate chestii plus o boala autoimuna.
    Nu e obligatoriu sa fie asa la toti, dar mai bine te asiguri.
  •  
    • 1148 mesaje
    12 Iul 2011, 15:10
    2 1
    multumesc mult pt sfaturi
    Ma deranjeaza ca azi ti trebuie programare si dureaza... iar cei de la urgente au facut cat v-am zis... (
  •  
    • 3036 mesaje
    13 Iul 2011, 18:30
    0 0

Manifestarile descrise de tine sunt absolut normale pentru cineva care nu este obisnuit cu intepaturile de albine. Apicultorii, de exemplu, patesc la fel in fiecare primavara, la primele intepaturi - apoi, corpul lor se adapteaza si reactioneaza din ce in ce mai slab.

ALBINA este cea care isi lasa acul dupa ce inteapa, impreuna cu punga de venin (albina moare curand dupa aceea). Cu cat acul este indepartat mai rapid, cu atat mai putin venin ajunge in piele. 

VIESPEA inteapa si ea, dar acul ei este neted si nu ramane infipt in piele, asa ca viespea continua sa traiasca dupa ce inteapa.

TAUNELE nu are ac, el de fapt musca si suge sangele.

•  
    • 3036 mesaje
    13 Iul 2011, 18:35
    1 0
    Am uitat sa adaug ca tumefierea va disparea destul de lent, in 2-3 saptamani.
  •  
    • 1148 mesaje
    13 Iul 2011, 22:04
    0 1
    multumesc frumos, donna pt toate info si detaliile. A inceput deja sa se remedieze.

Singurul lucru cu care nu reusim totusi sa ne dumirim este acela asupra insectei. Am aflat si eu intre timp ca viespea nu lasa acul, DAR, exista un mare DAR si poate ma poti ajuta aici:
    acul era f mare! era de vreo 4 mm lungime si de vreo 3 mm era baza lui, grosut si negru intens, iar la albina n-am vazut asa ceva!
  •  
    • 3036 mesaje
    14 Iul 2011, 08:17
    2 0

Incepand de anul asta eu si sotul meu aveam ca hobby apicultura, ne-am cumparat cativa stupi etc etc distractie mare, ce mai...

Experienta mea nu este foarte mare, dar ce pot sa-ti spun este ca albinele pot fi de mai multe feluri - unele sunt mai mici, altele sunt mai mari, unele sunt mai blande, altele sunt mai agresive... Cele cateva familii de albine pe care le avem se afla intr-o stupina mare, a unor prieteni, iar acolo am vazut fel si fel de albinute, mai mari sau mai mici, mai galbene, mai brune, mai dungate sau nu.

Am capatat intepaturi nenumarate pana acum, si intr-adevar unele dintre ele sunt mai rele decat altele: acul e mai mare, mai gros, efectiv face in piele o gaura foarte vizibila.

Ce este important de stiut este ca acul (care contine punga cu venin) trebuie scos imediat, prin racaire cu unghia din lateral, si nu prin ciupire intre degete - pentru ca, atunci cand acul este apucat din ambele parti, devine efectiv o pompitza care impinge tot veninul in piele.

Vestea buna este ca mama ta nu este alergica la veninul de albine, reactia ei fiind una normala.  

•  
    • 1148 mesaje
    14 Iul 2011, 08:56
    1 0
    multumesc frumos donna, inca o data! si mult succes cu apicultura