probleme cu ochelarii de vedere

•  
    • 25 mesaje
    28 Iun 2011, 21:58
    1 1

tocmai am schimbat ochelarii....sunt de distanta....cilindru....ochiul drept cu -1,25, cel sting cu doar -o,75.....problema mea este ca vad oarecum aplecat spre dreapta sau spre stinga...stiu  suna ciudat,macar daca era doar intr-o singura directie.........am inteles ca voi avea problede citeva zile...dar am mai schimbat ochelarii acum citeva luni si nu am avut aceasta problema ci doar senzatia de a calca in strachini.....este normal?...bineinteles astept raspunsuri de la cele care au trecut printr-o situatie asemanatoare...va multumesc....nu ma trimiteti din nou la doctor ca urasc "jocul " cu lentilele...

•  
    • 20 mesaje
    28 Iun 2011, 22:05
    0 0
    Cred ca trebuie, totusi, sa te intorci la medic. Eu am tot lentile cilindrice, de multi ani, si am patit ceea ce descrii tu doar acum doua luni, cand a trebuit sa ma adresez iar medicului, dar m-am dus la altul. Mi-a explicat ca precedentul nu a gresit prescriptia dar, uneori diferenta de dioptrii intre cilindrii e prea mare si se prefera alinierea lor usoara. Adica poate nu vezi perfect la panou, dar dioptriile sunt confortabile. Pe cei prescrisi initial mi-a fost imposibil sa-i port, desi stiam ca trebuie acomodare si am incercat o saptamana. Bafta!
  •  
    • 25 mesaje
    29 Iun 2011, 14:44
    2 0
    am purtat aceleasi dioptrii doar ca mi-a schimbat unghiul la ochiul drept...si vad mai clar cu el acum....mai astept poate totusi este o problema de acomodare....multumesc
  •  
    • 1 mesaje
    22 Sep 2011, 01:39
    1 0
    mary777 said:

tocmai am schimbat ochelarii....sunt de distanta....cilindru....ochiul drept cu -1,25, cel sting cu doar -o,75.....problema mea este ca vad oarecum aplecat spre dreapta sau spre stinga...stiu  suna ciudat,macar daca era doar intr-o singura directie.........am inteles ca voi avea problede citeva zile...dar am mai schimbat ochelarii acum citeva luni si nu am avut aceasta problema ci doar senzatia de a calca in strachini.....este normal?...bineinteles astept raspunsuri de la cele care au trecut printr-o situatie asemanatoare...va multumesc....nu ma trimiteti din nou la doctor ca urasc "jocul " cu lentilele...

Te cred fiindca si eu am avut probleme de vedere. Si stii cum m-am vindecat? Natural! Inainte sa-ti spun despre ce este vorba, sa-ti raspund la mesaj...

Fiindca ai schimbat lentilele, este doar o chestiune de timp pana ce vederea ta se va acomoda. Ideea este ca lentilele sa nu acopere 100% din unghiul de refractie ci doar 75%. Ideal ar fi 83,6%. Dar fiindca unitatea de masura este exprimata in dioptrii, in cazul asta iti recomand sa aplici regula de 75% adica sa porti lentile cu 0,25 dioptrii mai mici. Adica daca de exemplu ai -0,75 si iti acopera 100% din unghiul de refractie al vederii, atunci tu va trebui sa porti lentile de -0,50. De ce? Pai simplu...daca lentilele acopera intregul unghi de refractie, ochiul se va acomoda confortabil din prima, iar muschii ochilor se vor atrofia si dupa un timp(nu prea indelungat) ti se vor mari dioptriile si te vei mira de ce s-au mariti si nu s-au micsorat.

Si ti-am spus mai sus ca vreau sa-ti spun despre metoda naturala pe care am descoperit-o eu si a functionat la fel cum a functionat si la altii si functioneaza in continuare... http://vedereperfecta.com

•  
    • 41 mesaje
    28 Sep 2011, 15:19
    1 0
    te-ai acomodat cu lentilele cele noi?
    eu am patit astacand mi-am schimbat ochelarii si nu s-a rezolvat cu acomodare ci cu o pereche noua de ochelari
    cu care nu am avut probleme nici o secunda. eu am nevoie de lentile cilindrice.
  •  
    • 64 mesaje
    28 Mar 2014, 02:39
    0 1
    Buna.Nu stiu daca mai intra cineva pe aici, vad ca sunt mesajele mai vechi.Am si eu aceeasi problema. Mi-au fost prescrisi ochelari cu 1.25 si 1.75 doar ca atunci cand ii pun vad mai neclar decat fara ei.II am de un an si i-am purtat numai la calculator si tv. Oare mi-au gresit dioptria? Daca nu imi sunt potriviti este posibil sa imi afecteze vederea?
  •  
    • 5609 mesaje
    3 Apr 2014, 02:45
    3 0
    madabz said:Buna.Nu stiu daca mai intra cineva pe aici, vad ca sunt mesajele mai vechi.Am si eu aceeasi problema. Mi-au fost prescrisi ochelari cu 1.25 si 1.75 doar ca atunci cand ii pun vad mai neclar decat fara ei.II am de un an si i-am purtat numai la calculator si tv. Oare mi-au gresit dioptria? Daca nu imi sunt potriviti este posibil sa imi afecteze vederea?

In primul rand nu specifici niciunde daca ochelarii sunt "de apropiere" sau "de departare".
    Faptul ca-i porti inadecvat genereaza aceste neclaritati.

Pentru computer ai nevoie de ochelari cu dioptrii "de apropiere" adica cu "+"
    Pentru TV ai nevoie de ochelari cu dioptrii "pt departare" adica cu "-".
    Asta este o conditie esentiala sa stii exact daca ochelarii sunt  "de aproape" sau "departe" pt ca nu se pot folosii decat pentru ceea ce ti s-au prescris.

Tu deja ii folosesti pt 2 scopuri total opuse, ma si mir cum de nu ametesti si nu ai inca dureri de cap...  Inceteaza sa-i mai folosesti daca nu stii exact de ce natura sunt.
    Cei de apropiere sunt DOAR pentru citit si lucrat la computer.
    Cei pt departare sunt pentru purtat tot timpul, pe strada si  privit la televizor.

In general ochelarii vin cu o prescriptie medical de la medic, und eeste specificat intotdeauna "+"pt apropiere si "-" pt departare. Uita-te pe retea respectiva sau bonul primit d ela farmacia unde ti-ai facut ochelarii.
    Daca nu gasesti nici o hartiuta legata de indicatiile ochelarilor, mergi la orice optometrist si pune-l sa-i verifice pe aparatele lor natura ochelarilor.

•  
    • 1 mesaje
    20 Ian 2015, 16:49
    2 1
    Maricon vrau sa spun ca nu este asa . Eu am ochelari cu + si scrie clar pe reteta " ochelari pentru departare" ;