Papanicolau
-
0 1
Hello. As dori si eu sa stiu daca vreuna din voi a facut testul Papanicolau :D
-
Pretul depinde de oras,cabinet medical,intre 40-80 ron,se recolteaza secretie de la nivelul colului,se pune pe lamela si se trimite la laborator..el depisteaza cancerul de col uterin,ranile de pe col,infectiile cu HPV,fungi,bacterii,unele boli cu transmitere sexuala,polipi cervicali..este un test nedureros,si e gata in cateva zile..poti sa cauti pe google mai multe detalii despre aceste test..
-
eu am ginecologul meu la care merg in mod regulat, la Medlife Memorial Hospital din calea grivitei.
acolo am facut si papanicolau, dar nu numai.
nu stiu exact cat a costat, eu am facut ultima data testele acum vreo luna si ceva.... am facut mycoplasma si ureeaplasma, examen de secretie si papanicolau in mediu lichid, au costat toate undeva pe la 300 ron.
edit later: m-am uitat pe site, tarifele sunt asa:
examen secretie vaginala 43 ron
papanicolau 50 ron
papanicolau in mediu lichid 65 ron
in ce a constat? te intinzi frumos pe masa respectiva, iti ia din col o mostra de tesut care este trimisa la laborator.
pentru examenul de secretie (recomandat oricarei femei, pe langa papanicolau) iti ia o mostra de secretie pe o lamela.
dureaza un minut cu totul si nu simti niciun disconfort.
eu am facut o serie intreaga de teste pentru ca am intentia de a face un bebe curand, am facut analizele de sange complete, profilul TORCH (anticorpii), chlamydia, mycoplasma si ureeaplasma, secretie si papanicolau.
daca nu intentionezi sa faci bebe si vrei doar un control de rutina, e suficient sa faci un examen de secretie si papanicolau.
Acest mesaj a fost editat de către bertha_: