conjunctivita alergica
-
1 0
Buna ,acum cateva zile am aflac ca am asa zisa "conjunctivita alergica" am fost la medic si mi-a prescris un tratament pentru cel putin o luna.... Am cateva intrebari la care as vrea sa ma ajutati sa le gasesc un raspuns: pot folosi machiajurile in aceasta perioada si ma afecteaza cu ceva faptul ca lucrez intr-un salon de coafura? "VA MULTUMESC ANTICIPAT"
-
eu am conjunctivita alergica de vreo 15 ani..de cand eram in scoala generala. se manifesta de prin iunie pana prin octombrie. singurul medicament care imi amelioreaza cat de cat simptomele este Nostamine picaturi antialegice pt. ochi si nas.
btw...eu folosesc produse de make-up in perioada asta....singurul inconvenient e ca le mai intind ca dau cu mana des pe la ochi...
-
heba said:
eu am conjunctivita alergica de vreo 15 ani..de cand eram in scoala generala. se manifesta de prin iunie pana prin octombrie. singurul medicament care imi amelioreaza cat de cat simptomele este Nostamine picaturi antialegice pt. ochi si nas.
btw...eu folosesc produse de make-up in perioada asta....singurul inconvenient e ca le mai intind ca dau cu mana des pe la ochi...
Uf...asta inseamna ca eu nu mai scap de ea.....? imi pare rau pt tine stiu cat de rau este.... acum am si eu niste picaturi de la medic....si mi-a zis sa le administrez macar pentru o luna.....nu se intampla nimic,adica nu ma afecteaza....?
-
nu stiu daca se poate scapa de alergie..din cate stiu eu nu..la mine s-a accentuat cu timpul. folosesc picaturile pe toata perioada..adica 5 luni pe an cam de 4-5 ori pe zi...nu au contraindicatii..doar daca suferi de glaucom si nici reactii adverse...oricum fara ele mi-e imposibil sa traiesc...
-
Si eu am din cand in cand alergii oculare. Si, la fel ca si tine, ochii sunt foarte importanti in profesia pe care o am.
Ar fi bine sa porti niste ochelari fara dioptrii care sa-ti protejeze ochii de fixative si aburi de permanent sau vopsele de par. Te sfatuiesc sa alegi niste rame si lentile cat mai usoare, ca sa ii poti purta fara sa te deranjeze deloc.
Daca poti sa convingi o colega sa iti cedeze un loc mai bine aerisit, nu ezita.
Cand esti afara, poarta ochelari de soare, ca sa te protejeze de lumina, praf si polen - in perioada asta au inflorit teii, si este posibil sa fii alergica si la polenul lor.
Testele alergologice pot fi inselatoare, alergiile declansandu-se de cele mai multe ori atunci cand se cumuleaza mai muti factori alergeni.
Asa ca solutia cea mai sigura este sa urmaresti sa-ti protejezi ochii in orice situatie, pana la disparitia simptomelor.
In ceea ce priveste machiajul:
In principiu, nu este bine sa te mai fardezi atunci cand ai reactii alergice la ochi - dar avand in vedere ca lucrezi cu publicul si trebuie sa ai o infatisare placuta si ingrijita, ai putea sa te fardezi cu dermatograf si pudra compacta de ochi, renuntand in schimb la rimeluri (care sunt renumite prin faptul ca acumuleaza particule care irita ochii).
Niste picaturi de ochi foarte bune pe care le-am descoperit anul trecut: Spersalerg.